Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sw

5. 3. 2008 22:16
jak duchaplné diskuse

na obhajobu vrahů...

0 0
možnosti

Vincek

5. 3. 2008 21:36
Oblíbený argument

fan clubu bří Mašínů - osobní přátelství paní Mašínové s Dr. Horákovou je poněkud falešný, uvědomíme-li si, že v době popravy Dr. Horákové byla pí Mašínová členkou KSČ.

0 0
možnosti

Autor Šmíd

5. 3. 2008 22:23
Re: Oblíbený argument

To je v kterém dokumentu?Kde je psáno,že p.Mašínová byla členkou kSČ,protože to by asi dost podstatně měnilo názor na Mašíny.Nebo se jedná jen o nějakou kachnu?Kde je pravda by mě docela zajímalo.

0 0
možnosti

Vincek

5. 3. 2008 21:25
Moc dlouhé

Ve vašem textu je nesnadné rozpoznat, která pata je pravá přední a která levá zadní.  Že by to mohlo mít taky hlavu je směšná fantazie.

0 0
možnosti
H

Hivris

5. 3. 2008 20:04
Pěkně napsané, dobré argumenty.

Takÿ mi nějak není jasné jak Mašínové neomylně poznali kdo je kdo. Obzvláště když sami byli v uniformě LM.

Doba v které činy spáchali možná omlouvá jejich činy, ale na vyznamenání to rozhodně není.

0 0
možnosti

Dan

5. 3. 2008 19:29
Ostudný premiér

Pokud by se bratři Mašínové pokusili o atentát na politické činitele, pak by se jejich čin dal posuzovat jako ,,boj proti totalitnímu režimu“. Jejich čin je ale naprosto neomluvitelný a každý morální člověk ho musí odsoudit. Je naprosto zarážející, že premiér demokratické země může chtít vyznamenat někoho, kdo se dopustil několika vražd včetně podřezání člověka.  Sám by měl být souzen za podněcování k násilí.

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 3. 2008 17:21
Připomínky

Nikdy u nás k združstevňování po vzoru Sovětských kolchozů nedošlo, protože sovětské kolchozy vznikly na státní půdě a na rozdíl od našich družstev tamější rolníci do nich vkládali pouze movitý majetek.

Pokud Mašínové měli boj za svobodu tak v krví, tak proč v USA nebojovali se zbraní v ruce za práva černochů?

0 0
možnosti
I

i.marigor

5. 3. 2008 17:36
Re: Připomínky

V sovietském svazu existovali sovchozy ekvivalent našich státních statků a kolchozy byli u nás JZD.Soudruhu přečti si  dějiny marxizmu-leninyzmu a mezinárodního dělnického hnutí.Jsou v knihovnách k sehnání.Pak třeba diskutuj.(Y)

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

5. 3. 2008 17:09
Heslo komunistů - je na konci

Kdo rozpoutá ozbrojené zlo a diví se, že se mu někdo postaví a na to zlo pak sám, kdo ho rozpoutal, může doplatit, je zbabělec. Kdyby v této zemi nebyl rozpoután plošný ozbrojený boj proti vlastním lidem, nemuselo nebýt nikoli šest zabitých, ale stovky a tisíce zabitých, umučených a zmrzačených lidí a desetitisíce zničených životů. Když se do toho Mašínovi pouštěli, byly v této zemi zavražděny komunisty už desítky lidí. Tisíce jich byli v lágrech bezdůvodně a navíc mučeni způsobem, který si ani nedovedeme vymyslet.

Na komunisty platí jejich vlastní heslo: Kdo seje vítr, sklízí bouři. Jinak s nimi jednat nelze. Krom jiných hnusů jsou to navíc zbabělci.

0 0
možnosti

Bedrich

5. 3. 2008 16:59
Napsal jste to hezky a nezaujatě,

ale to vyznamenání od premiéra není státní. Premiér to ani nekonzultoval s ostatními členy vlády. Čili je to takové soukromé ocenění od premiéra.

0 0
možnosti