Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A neni to tak, ze dokud si technicke sluzby odpad neodvezou, tak je muj a ja muzu dovolit bezdomovcum si ho brat ?

1 0
možnosti

tipnul bych, ze odpad patri tomu, komu patri popelnice. Takze pokud mate koupenou popelnici, tak bych rekl, ze mate i pravo komukoliv dovolit si ho vzit.

1 0
možnosti

a za kolik se vůbec nyní vykupuje papír ve sběrnách......??:-P

0 1
možnosti

bezdomovcům to stačí na 1L krabicovéhoR^

1 0
možnosti

Hm, město má zajímavý problém. Firma která odváží tříděný odpad nemá peníze na benzín a nájmy aut. Je tu totiž problém, že se najdou lidé kteří udělají zadarmo to, co firma chce dělat za peníze.

Z hlediska ekologie a sociální oblasti je řešení docela jednoduché. Město může (z obecně prospěšných prací, zaplatit jen materiál) vybudovat chráněné přístřešky, kde by občané mohli tříděný odpad shromažďovat. Nepřizpůsobivý ho budou zadarmo svážet na sběrná místa. Je to jednak ekologičtější než doprava auty, jednak je to určitá forma práce, což působí výchovně v sociální oblasti. Získá se i práce pro lidi na veřejně prospěšné práce, kteří by museli udržovat určitý pořádek u vyhrazených míst.

Získalo by město, nepřizpůsobivý, příroda, občané a jediný kdo by něco ztratil, by byla firma, která by ztratila zakázky.

3 0
možnosti

Ne že bych nesouhlasil, ale podle dnešnich retardovanych a úchylnych norem "politicke korektnosti" (kterými nas obdařila ta nove nabyta 'svoboda', 'demokracie' a 'pravdolaska') nutit nepřizpusobive odvažet odpad je nelegalni, až rasisticke.

Bič existuje jenom na ty blbce, kteri cvakaji do prace, dřou jako koni, pracuji od nevidim do nevidim a plati vsechny předrazene účty nařizene stejne úchylnými statnimi institucemi a byrokraty...

2 0
možnosti

D22a80n63a 25T77a84n48k98e52r

20. 11. 2013 12:33

Nemyslím, že chtějí řešit, kdo vynesl NEPŘÍJEMNOU informaci, ale kdo vám vůbec takovou nesprávnou informaci dal. Odvoz druhotných surovin jde jistě přes jiné kanály než svoz odpadu do spalovny. 

A ceny? To, že vám to město dva roky platilo, ještě vůbec neznamená, že to tak automaticky bude dělat navždy. 

Pro srovnání cen - BRD, malá vesnice, odvoz poloviční popelnice, do které nesmí papír, plast, sklo, konzervy, obaly, kov, bioodpad, odpad ze stavby (beton, kámen), popel, elektronika a oblečení - stojí v polovičním turnusu (jednou za 14 dní) 280 Euro ročně. Kurs je tuším 25. Ano, máme tu o něco málo vyšší platy, tak o třetinu... ani tady nemají všichni onen průměrný plat, stejně jako v Čechách. Takže jestli počítám správně, jste i dnes (a s přihlédnutím ke všem okolnostem) desetkrát levnější než my... myslím, že to není důvod si stěžovat.

0 1
možnosti

Marně přemýšlím co vlastně do popelnice dávat smíte ... jídlo je bioodpad, většina ostatního spadá do kategorie plast/papír/obal/kov/sklo ... tak mi zbývá snad jedině obuv, textil, porcelán, dřevo, pleny?

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jak ty Vaše kontejnery na papír vypadají, ale z těch našich by se papír dobýval dosti složitě až nemožně. Také bývají velmi často přeplněné. Nebo také nejsme ve čtvrti "nepřizpůsobivých", kteří by se možná k vybírání kontejnerů přizpůsobili velmi rychle.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2317x
když se rozhlédnu kolem sebe...

clock

Seznam rubrik