Potkali se u Žofína

Čínští a čeští oligarchové se dnes na Žofíně radili, jak si nás Číňané koupí. Od našich zkorumpovaných politiků to budou mít za levno.

Báchorce o tom, že Číňané s námi chtějí uzavřít strategické partnerství a využít naší středoevropské pozice ke vstupu na trh EU, může věřit jedině idiot.

Česko nemá euro a ani o zavedení eura reálně neuvažuje. Navíc pod vlivem Zemana a Klause se snaží EU rozbít. Zeman v parlamentu hájí referendum o vystoupení z EU. Po Česku s naprostým souhlasem prezidenta pochodují náckové se šibenicemi, žádají uzavření našich hranic a smrt lídrů EU. Bývalý prezident a ekonomický "expert" v klíčové zemi EU, tedy Německu, agituje za rozbití EU společně s krajně pravicovými živly. 

Zemanovské a klausovské Česko rozhodně není pro vstup na trhy EU dobrá značka. Být Číňany, tak od Česka určitě dám ruce pryč.

Nicméně, čínští oligarchové mají peníze a chtějí je investovat a vydělat na těchto investicích. Ne v EU, ale u nás.

Číňané chtějí vstoupit do našich podniků, které vydělávají, aby jejich zisky přesměrovali do Číny. Předpokládám, že budou mít zájem o ČEZ, další energetické podniky a podobné podniky se zaručeným výdělkem. A následně budou tyto čínské podniky  zdražovat a zdražovat, ždímat a ždímat z nás peníze. Naši zkorumpovaní politici to s naprostým klidem umožní. O pár haléřů se zlevní pivo a o stokoruny se zdraží elektřina, plyn, voda apod. No, však to znáte.

My ale jejich peníze nepotřebujeme. Jestli někdo z vás má nějaké peníze uložené třeba na účtu v bance, tak ví, jak mizerný úrok mu za ně banky platí. Ten mizerný úrok je důkazem toho, že investiční peníze nikdo nepotřebuje.

Vyvážet pivo a pár lahví vína a dovážet levné šunty, které připraví naše dělníky o práci, tak kvůli tomu jsme tuto maškarádu pořádat nemuseli.

A ten kanál v době, kdy lodní doprava kvůli suchu prakticky nefunguje, tak to je jednoznačně na psychiatrické vyšetření.

To, co bychom vzhledem ke globalizaci trhu a vzhledem k nadcházející robotické a technologické revoluci určitě potřebovali, jsou strategické investice spojené s novými technologiemi, s know-how a se schopností prodávat na evropských nebo ještě lépe světových trzích. Takové strategické investice ale můžeme získat jen od Němců a dalších západoevropských členů EU, od Švýcarů, Američanů, Kanaďanů, Jihokorejců, Tchajwanců a Japonců.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Šmarda | středa 30.3.2016 19:39 | karma článku: 17,67 | přečteno: 375x
  • Další články autora

Jaroslav Šmarda

Nuda z Hradu

26.12.2016 v 21:42 | Karma: 22,95

Jaroslav Šmarda

Čečínské tradice našeho lidu

31.10.2016 v 11:04 | Karma: 19,27