Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jjxx

26. 1. 2012 19:50
já souhlasim

V čechách zacaste morální čin jako sebeobetovani vyvolal pozitivní reakce. A je to dobře. Svědčí to o vyspělosti národniho charakteru. A myslím, že k vyvolání odporu by stačilo i méně než tisíc pochodni. Rozhodně spíše než tisíc partyzánů.

Sebevražda ovšem není podle mne správný výraz pro palachuv čin. Jemu nešlo v prvé řadě o sebelikvidaci, ale o vyburcovani svědomí lidí.

víš, je zvláštní, že se po tom všem, čím si češi od začátku okupace němci, přes protektorát a stalinismus prošli, našla tak čistá duše. ..

0 0
možnosti
P

Pavel_D

25. 1. 2012 13:55
To druhé kdyby

se ještě nikde nepodařilo experimentálně vyzkoušet. A i kdyby to zvedlo z gauče polovinu národa, tak mi řekněnte, jak by lidé čelili ozbrojené milici, esenbákům, vojsku a případně přivolaným posilám z východu (ty tu už byly). A to jen holýma rukama.

Vy se na povstání v Maďarsku v r. 1956 přirozeně nemůžete pamatovat. Byl to masakr.

Vaše představa je hezká, leč naivní.

2 0
možnosti
PS

WetSinglet

25. 1. 2012 22:43
Re: To druhé kdyby

z cehoz vyplyva, ze snaha o nekrvavou revoluci je zbytecna....ze proste rezim musi uzrat....jinak lze prebrat moc pouze ozbrojenou silou? tak to jsem asi rada, ze za meho zivota probehla ta relativne bezbolestna verze...povstani v madarsku...to bylo jak veseli cleny vlady na kandelabry? neco jsem o tom slysela...manzel je puvodem madar....

0 0
možnosti
MM

venenum

25. 1. 2012 9:57
je vidět, že

psycholog ani sociolog opravdu nejste :-/

1 0
možnosti
MP

Martin V2

25. 1. 2012 10:06
Re: je vidět, že

Počkal bych na vyjádření docenta kvintany...

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1490x
Ráda o sobě říká, že je taková normální ženská, ale co je dnes "normální"? Má ráda knížky, muziku, přírodu, logické hry, křížovky, sudoku, svou práci i rodinu.