Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

leo5

25. 6. 2010 18:13
Díky za vzpomínku.

mám nějaký splín na duši a Váš článek ve mě probudil dávno zapomenutou část dětství a raného mládí. Do komunistického Děčína jsem pravidelně, často povinně jezdíval jako do okresního města ( město samo bylo opravdu šedé). Jako malý kluk jsem vždy musel jít na most a dívat se do Labe na mocný proud. Opravdu to byla dominanta města. Vždycky jsem ho chtěl přejít po oblouku, ale odradila mne myšlenka, že by mne chytli esenbáci. Pamatuji, jak jsem si vždy v té šedi připadal ztracený, ztracený v životě a ty lodě pluly do dálky. Takový zvláštní lesk obestírají ty vzpomínky. Připadá mi, že má duše už tenkrát zoufale hledala něco, co za tím vším kolem stojí. Adolescence už byla jiná, světem "zmoudřelá". Lezl jsem po skalách. Takže oba břehy Labe, dál Schmilka nebo Tisá, to byl ráj. Spousta vylezených cest, žel i moře piva, no a tím i spousta proplazených tentokrát obyčejných cest. Byla to paráda, sedět v sedáku ve stěně u kruhu pod vrcholem, pod sebou vrcholky stromů a dole na Labi loďky....

0 0
možnosti
L

leo5

25. 6. 2010 18:21
Re: Díky za vzpomínku.

.....střihaly zatáčky. Potom spát pořád pod širákem, pořád být v zeleném.

Naposled jsem byl v Děčíně asi před čtyřmi lety, to už vše vypadalo jinak. Do kostela nechodím, ale tam jsem se stavil v evangelickém kostelíku, kde hrál kdysi Albert Schweitzer a nikdy jsem tak útulný a roztomilý sakrální prostor neviděl.

Že bych jel zítra na výlet? Díky za inspiraci.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

17. 6. 2010 7:39
v Děčíně, jsem se před 42 lety narodila

a nedám na něj dopustit,byť mne v necelém půl roce přestěhovalis rodičí do Chrudimi....;-)

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

17. 6. 2010 18:12
Re: v Děčíně, jsem se před 42 lety narodila

))dekuji za prispevky...lec..Diana uz davno neni a je to skoda, protoze to byla nejkvalitnejsi ceska cokolada...vlastne jsme ji tady moc neznali, protoze vetsina vyroby sla na vyvoz a bonboniery z diany u nas byly moc exklusivni a drahe....jeste stesti ze delali ty medaile:-) a kdo se chtel vylecit ze zavislosti na cokolade, nastoupil tam na brigadu...po mesici uz cokoladu nechtel ani videt :-)))

0 0
možnosti
B

bomben.auf.israel

16. 6. 2010 22:29
...

Však i industriální krajina má svojí neopakovatelnou krásu. A tmavě šedá byla vždy hezčí, než světle zelená...:-)

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

16. 6. 2010 22:35
Re: ...

vy jste tam byl? teď někdy? industriální krajina bývala kolem Mostu (ale nevím, jak je to tam teď)...já psala o Děčíně

0 0
možnosti
HM

ladhela

16. 6. 2010 21:54
pěkné

znám ,krásný je také výlet vláčkem motoráčkem  směr Oldřichov ,krásná romantická železniční trať ,jedním směrem z vláčku  podívaná na městečko Jílové ,..dál jede romantickou krajinou ,s výhledem ˇUstí núL ,,dál Tenice ,, lesním  porostem se vláček klikatí ,do Krupky, Oldřichov  :-)

0 0
možnosti