Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

solway

4. 3. 2011 18:41
Skvělá esej o skvělém filmu.

Zajímavosti , neznámá fakta ,  vše doplněné ukázkami ....... tak má vypadat  informativní a ilustrační  filmový blog . V dnešní  blogové nabídce  bezkonkurenční . A může nám autor prozradit něco ze své tvůrčí dílny - odkud ku př.  čerpá  ty  své skvostné informace ? .......... I když je to vlastně autorským tajemstvím .

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

4. 3. 2011 19:27
Re: Skvělá esej o skvělém filmu.

Děkuji, já to klidně prozradím:-) Mám systematicky sesbíranou knihovnu literatury o filmu, která obsahuje práce od teorie filmu, přes monografie umělců, filmové scénáře, encyklopedie atp. Jako filmař mám katalogy z festivalů a stále chodím do dvou knihoven. Měl jsem tu čest, že jsem rok chodil na seminář k hlavnímu redaktorovi německého Taschenu prof. Müllerovi a na seminář k americkému dirigentovi Maestro Hurshellovi, kteří znali řadu lidí z Hollywoodu osobně. Ohledně užívání informací, jsem vystudovaný historik umění, takže musím rozhodovat na základě zkušenosti, která informace je relevantní, s tím, že zábavný drb je neškodným kořením k oživení textu. Jinak jsem rád, že se tyto blogy líbí a neskromně dodám, že mně taky a v současnosti pracuji na jejich knižním vydání.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

4. 3. 2011 13:33
Výborné ...

... mám to "rád horké" a proto tento film bez nadsázky "miluju" ... Je to pro mě, z angloamerických filmů", jeden z největších zdrojů hlášek ... Díky za pěkný článek ... R^ 

0 0
možnosti
TM

TerezazMoravy

4. 3. 2011 14:49
Re: Výborné ...

Pripojuji se - rada ctu vase clanky o filmovych klasikach...tento film mam obzvlaste rada.

Tesim se na dalsi ! R^

0 0
možnosti
JM

janacz

4. 3. 2011 12:57
Úžasné

Tento film by zasluhoval počítačově obarvit. Je jeden z nejlepších ! ♪V

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.