Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VLS

Viva la Slavia

29. 1. 2009 23:47
Blade Runner

Zaujala mě Vaše věta:"Je totiž možné, aby se

dodnes diváci dohadovali, zda je hlavní postava člověk nebo android,

které má lovit?"

Ze soubojů mezi Fordem a androidy je snad zřetelně poznat,že Deckard je člověk.Jednak v prvním souboji přežije jen díky zásahu androidky Sean Young a ve final battle ho Batty nechá "milostivě" žít.Kdyby byl Deckard android,pak by s nimi neměl takové problémy....Já jsem to tedy(doufám) pochopil jasně,takže nechápu tu zmíňku o jakési legendě,zdali je Deckard člověk/android.8-o

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

5. 2. 2009 13:16
Re: Blade Runner

To je ten problem. Blade Runner neni film, ale legenda. Je to konstantni tvurci proces Ridley Scotta, dukaz jeho perfekcionismu. Popisujete tady jednu ze scen, jejichz vyzneni je Vam jasne. Problem je, ze Blade Runner ma verzi nekolik a navic existuje knizni predloha. Ford z pozice hvezdy odmital skutecnost, ze by byl sam androidem, protoze by to film postavilo do jineho svetla a on by v ocich divaku prestal byt kladnym hrdinou. Do svetla, ktere mel ve svem vykladu latky na mysli Scott a ktery odmitali producenti. Kdyby bylo na me, tak ja osobne jsem si na 90% jisty, ze Ford je android.

0 0
možnosti
MF

falm

21. 12. 2008 0:31
Až budete příště "pomlouvat"

filmy typu Solaris - tak se na ně aspoň podívejte nebo si o nich něco přečtěte víc než jen popisky k filmům.

Jinak své tvrzení "Mám rád originalitu a oceňuji výpovědi s myšlenkou." dokonale vyvracíte, ba přímo potíráte.

Jen tak na okraj: Tarkovského Solaris filozofickým filmem, Soderberghův Solaris je typicky americkým komerčním konzumním produktem.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

21. 12. 2008 0:53
Re: Až budete příště "pomlouvat"

Tak teď jste mě teda dožral, jestli je Soderberghův Solaris typický americký komerční konzumní projekt, tak asi žijete na jiné planetě. Tyhle tvrzení typu, že co je americké je hloupé nemají žádné podklady a mám takový pocit, že by jste se měl podívat sám. Soderberghův Solaris není žádná slátanina typu Fantastická čtyřka, to je typicky americký konzumní produkt. A Soderbergh jako filmař snese srovnání s jakýmkoliv významným světovým režisérem včetně Tarkovského. Mimochodem chodil jsem na promítání Tarkovského tvorby včetně přednášek a diskusí. A invektiva ohledně infa o mě co tu mám na blogu mě nechává ledově klidným. Osobně uznávám právo na názor každému v diskusi, ale opět musím opakovat - žádné urážky, jen argumenty.

0 0
možnosti
JS

flames828

18. 12. 2008 15:12
...

No, možná by nebylo od věci do případného pokračování nastínit taktéž budoucí scifi perly, viz. například údajně připravovanou Nadaci od Asimova. Jinak fajn článek, ale téma by si určitě zasloužilo mnohem detailnější a obsáhlejší propracování, osobně se nevyrovnám s absencí Vynálezu zkázy. Moc se mi zalíbil taky Fantastic Planet a ... to by bylo na dlouho.

0 0
možnosti
PC

petulie chrupavková

17. 12. 2008 19:15
Člověče,

udělejte seriál. Vy na to máte. Go Slanina, go!

To nemůžete myslet vážně, nechat to takhle rozdělaný. Takový téma.

Psát o sci-fi filmech a půlku jich vynechat. Dám karmu, ale jestli to nerozjedete, tak vám ji zase seberu.

Skalní fanka.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

18. 12. 2008 11:57
Re: Člověče,

Abyc rek pravdu, tak jsem si myslel, ze si tenhle clanek skoro nikdo neprecte, protoze je pred Vanoci a je strasne dloooouhy, nicmene na zaklade diskuse a kvuli tomu, ze tam rada klenotu chybi, se tedy vrhnu do sequelu:-) Navic jsem ted v Nemecku konecne videl jednu opravdovou klasiku, ktera tady zatim chybi a pritom je to pravdepodobne nejcitovanejsi sci-fi vsech dob. Takze priste! 

0 0
možnosti
RT

fanfan_celofan

17. 12. 2008 16:48
A co chudak Eda Dřevo?

Plan 9 from outer space v jinak skvělém článku trošku postrádám :)

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

18. 12. 2008 11:52
Re: A co chudak Eda Dřevo?

Jen se nebojte, driv nebo pozdeji se jiste dockate i filmovych ,,klenotu"podobneho razeni:-) Zatim sbiram material.

0 0
možnosti
J

JakToDe

15. 12. 2008 20:37
Karma

Koukám že jste stejný "pošuk" jako já. :-)R^

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

16. 12. 2008 14:38
Re: Karma

:-)

0 0
možnosti
LL

Blbec z Xenemunde

14. 12. 2008 20:43
<>

ty jo, asi jsem slepej - kde je snad nejkultovnější komediální scifi trilogie všech dob od Zemeckise Návrat do budoucnosti, která i na ČSFD nasbírala od 85-90% a jako u jediné trilogie v historii se nemůže nikdo shodnout, který ze tří dílů byl nejlepší 8-o

.

" VY JSTE VZTEKLEJ PES TANNEN ;-D"

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

15. 12. 2008 16:08
Re: <>

Ja bych to taky videl spis do komedie nez do sci-fi, Navrat do budoucnosti je velka sranda, vyrost jsem na tom, ale porad je to spis sranda nez cokoliv jineho. Kazdopadne jsem rad, ze v diskusi pripominate filmy jako Navrat do budoucnosti, Terminator nebo Blizka setkani tretiho druhu. Dobry vkus:-)

0 0
možnosti
TH

zrnko

12. 12. 2008 16:53
Chybaju tam velmi slavne a vplyvne filmy

Ako napriklad Jursky park, ET alebo Terminator. Kazdy z tychto filmov bol vo svojom case najlepsie zarabajucim filmom v historii a ich nazvy presli do beznej hovorovej reci.  Moze byt, ze prave preto je zbytocne o nich pisat, ale zmienku a vyslovenie uznania si zasluzili.

Inak ale celkom dobry rozbor. R^R^Co sa tyka mojho vkusu z Matrixu uznavam aj dvojku. Tu situaciu na dialnici dokonca povazujem za najlepsiu filmovu akciu vobec.  Naopak, Blade runner ma neoslovil.  Z "druhej ligy" mam rad Ja, robot. Tiez zaujimavy flm je Spielbergov Artificial Inteligence, aj ked s celkovym posolstvom filmu (podareny android je skutocnym clovekom) nesuhlasim.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

12. 12. 2008 19:07
Re: Chybaju tam velmi slavne a vplyvne filmy

Ty tam budou chybet vzdycky, v ramci jednoho blogu to proste nejde, ale Vami zminene filmy jsou urcite v ramci dobrych filmu v zanru oukej:-) 

0 0
možnosti
P

PiNaCZ

12. 12. 2008 16:35
Close Encounters of the Third Kind (1977)

Dobrý výčet, ale zapomenout na klasiku z nejklasičtějších, to se nedělá ;-)

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

12. 12. 2008 19:11
Re: Close Encounters of the Third Kind (1977)

Ja vim, premyslel jsem o nich (pro neanglictinare - Blizka setkani tretiho druhu od Stevena Spielberga) a pak jsem se rozhodl pro Star Wars, ale vzhledem k tomu, ze ten film miluju a moje segra je pravdepodobne jeho nejvetsim fanouskem na nej pravdepodobne jeste nekdy dojde:-)

0 0
možnosti
PM

nonick

12. 12. 2008 13:29
Možná budu za hnidopicha, ale

vetřelec se na palubu lodi Nostromo nedostal díky kapitánovi, ale "díky" androidu Ashovi (tenhle model měl své mouchy :-), který přes zákaz otevřel dveře do modulu....Jinak až na "béčkový" Mad Max celkem souhlas, ALE!!! psát o sci-fi hororech - a pominout Horizont události...???? ;-€ 8-o

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

12. 12. 2008 19:16
Re: Možná budu za hnidopicha, ale

Ne, mozna, budete urcite za hnidopicha:-) Ash nakonec ta vrata otevrel na primy rozkaz kapitana a je otazkou, zda by to Ripleyova nakonec casem neudelala taky. Na zacatku filmu se rozdavaly karty a dobre. Scott dostal divaka tam kam chtel:-) Mad Max je australsky film, tam se na acka a becka nehraje, to je vysada Hollywoodu a navic ve sve dobe to byla klokani velkoprodukce. A Horizont udalosti? Do teto vybrane spolecnosti nepatri, zdrzel se v predsini u predkrmuR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.