Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

Pej-ťa

23. 4. 2009 23:26
Docela dost dobrý..

Jen by bylo záhodno, aby se tyto a podobné filmy dostaly k divákovi.. Ten už si to přebere...R^

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

24. 4. 2009 12:46
Re: Docela dost dobrý..

Víte co, oni by se i dostali, ale to by Asociace českých filmových klubů a podobné distribuční kanály musely mít trochu peněz na PR, protože když to normálním lidem, myšleno těm, co si nečtou před spaním teorii filmu, nenaservírujete až pod nos, tak přece nic nevědí:-) Podle mě zájem je a i ta reklama by se nakonec vyplatila. Rovněž mi chybí dějiny filmu na středních a vysokých školách, stačí v rámci zájmové činnosti nebo volitelného semináře, klidně v tom čemu se říkalo Občanská výchova:-)  

0 0
možnosti
Ž

žena

23. 4. 2009 13:42
Děkuji za článek

Velmi jste mě potěšil. Salo jsem viděla hned několikrát a mám tento film ve velké tvůrčí oblibě. Procházíte skrze něj jako skrze obnažené touhy a zvrácenosti našeho života a proto se nám to nelíbí. Je to konfrontace pudu a etiky. Musím ovšem uznat že poslední část mi dala zabrat. Oproti tomu musím říci, že Pianistka mě nezaujala. Zdála se mi plitká, postavená jenom na zvrácenosti. Ale to už by bylo na delší hovor. Každopádně se pokusím sehnat i ty ostatní filmy, abych si mohla utvořit názor.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

23. 4. 2009 13:48
Re: Děkuji za článek

Vidíte, to evropská intelektuální elita nedá na Elfriede Jelinek dopustit:-) Jinak film Zvrácený by měl být k mání v každé videopůjčovně na DVD, vyšel v roce 2003. O Velké žranici jsem už psal, ta je k dostání v Levných knihách. Jinak snad ještě odkážu na stránku Asociace českých filmových klubů. O dalších cestách se bohužel nemohu zmínit, protože stahovat se nemá:-)

0 0
možnosti
MH

mona m.

23. 4. 2009 13:13
díky...

za nové dobré tipy! Osobne mam jeste hodne rada Greenewayovo The Falls, na ktere budete prvich dvacet minut koukat s otevrenou pusou, pak s usmevem, pak s blaznivym smichem a nakonec vam dojde, o cem zodpovednost ptaku je :o)

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

23. 4. 2009 13:49
Re: díky...

Peter Greenway, máte pravdu;-), ten by ale stál stejně za samostatný blog, stejně jako Pasolini.

0 0
možnosti
DK

Bertiik

23. 4. 2009 13:02
Ještě doporučuju

geniální komedii Petera Jacksona (např. Pán prstenů, King Kong) Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987)!

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.