Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LucyZ

11. 5. 2010 8:16
Co se konců týče,

ráda bych vzpomenula American Beauty, tady jsme sice od začátku věděli že Lester bude za necelý rok mrtvý (ale samozřejmě to ještě neví), ale my jsme zase nevěděli jak se to stane. Osobně mě v kině u toho konce celkem zamrazilo. Samozřejmě nejde v souvislosti s tím - pohledem vypravěče - nevzpomenout Wilderův Sunset Blvd. , brilantní film od začátku, až do konce.

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

11. 5. 2010 17:00
Re: Co se konců týče,

Máte pravdu, Americká krása je scenáristicky velmi zajímavě vystavěná, Alan Ball je mimořádný talent, to samé Sunset Blvd., přemýšlím jestli jsem zde na něm na blogu už psal a myslím, že už ano. No, vypadá to, že možná přeci jenom přibude tomuto článku ještě sourozenec;-)

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

10. 5. 2010 13:02
Some likes it hot ... ?!

... Ondřeji ...  ve filmu Some likes it hot sice zazní nakonec hláška "Nikdo není dokonalý" ("nobodys perfect"), ale samotný film se nejmenuje v českém překladu "Nikdo není dokonalý", k čemuž svádí začátek Vašeho odstavce, ale "Někdo to rád horké" ... :-) ... věřím, že se do článku tato chybička dostala pouze zkratkou a přesmyčkou mezi snahou přeložit název filmu a upozornit na nejlepší hlášku ... Jinak ... R^ ...

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

10. 5. 2010 13:16
Re: Some likes it hot ... ?!

Říká se tomu pro strom nevidět les, četl jsem to snad desetkrát a tohle je fakt úlet, už je to opraveno, díky za upozornění, taková ostuda8-o díky, kolegoR^

0 0
možnosti
JK

lola-cz

10. 5. 2010 12:41
Ze španělského soudku:

Sirotčinec  (El Orfanato ,The Orphanage) - příjemná duchařina s fajnovou pointou R^

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

10. 5. 2010 13:18
Re: Ze španělského soudku:

Jo, jo, Sirotčinec, chystám článek o španělských horrorech, kde na něj dojde;-) Pointa fajn, ale nepůvodní, k tomu se dostanu v samotném článku, tak zůstante naladěna!;-)

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

10. 5. 2010 12:11
dalo by se pokračovat

třeba Sedm je na šokujícím konci založený úplně stejně jako Šestý smysl. Dál Obvyklí podezřelí (můj favorit), Stalo se za bílého dne, 12 opic nebo z poslední doby Prokletý ostrov.

Naopak jsou především Amíci specialisti na to, jak jinak dobrej film koncem úplně zazdít (vyniká v tom Spielberg, ale posledních 4 minuty měli vystřihnout i z mého oblíbeného L.A. Přísně tajné).

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

10. 5. 2010 12:28
Re: dalo by se pokračovat

Souhlas, Obvyklí podezřelí jsou můj oblíbený film, na ty určitě dojde, konec 12 opic jsem dodnes nepochopil, stejně jako závěr Prokletého ostrova, ale tam jsem měl problém s úplně celým filmem, protože ten film už je definitivně Scorseseho manýra a některé citace podle mě zašly až za únosnou mez a rozhodně se na něj nechystám už nikdy dívat, abych tam něco odhaloval, až tak mě to štvalo. Stalo se za bílého dne, na to by také mělo časem dojít, skutečně mimořádný film i předloha, i když rozhodně ne pro každého. S tím Spielbergem je to bohužel pravda u většiny jeho filmů, asi nejvíce zmrzačený konec má RyanR^  

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

10. 5. 2010 12:03
Il grande silenzio

Už jsem tu tenhle film zmiňovala v souvislosti s proslulými filmovými parchanty (Klaus Kinsky). Ten má taky pěknej konec - člověk pořád čeká na tu závěrečnou scénu, kdy někdo toho Trintignanta ze zamrzlýho jezera vyloví, aby mohl konečně  Kinskýho picnout, a ono furt nic a najednou je konec    :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.