Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

ondra slanina

23. 2. 2009 8:21
Ocenění

si tedy nakonec odnesly staré známé firmy. Film Milk, který tedy fatálně neuspěl u novinářů zvítězil naprosto překvapivě hned v důležitých kategoriích herec a scénář. Kate Winslet proměnila (kolikátou vlastně už?) nominaci za The Reader a favorizovaní Ledger s Crúz vyhráli nejlepší herce ve vedlejších rolích. Film a režii si odnesl film Milionář z chatrče. Škoda toho Buttona, ale na druhou stranu Oskar je kolikrát pro filmaře prokletím, protože řada oceněných pak už nic kloudného neudělá s přesvědčením, že právě oni jsou ti vyvolení dělat vážné dobré filmy.

0 0
možnosti
SR

Sam Raften

3. 2. 2009 17:48
S tím Cruisem a

Tropickou bouří jsem to nepochopil , co je vlastně vtip ?

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

4. 2. 2009 12:04
Re: S tím Cruisem a

Tropicka boure je akcni komedie, ale predevsim parodie a rozhodne neni drama. Je to vtip ze stejneho ranku jako kdyz hlasatele na CT uvadeli americke psychologicke drama Moucha s Jeffem Goldblumem. Takova ta vecna snaha byt seriozni:-)

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

30. 1. 2009 14:21
slušnej rozbor

jen nesouhlasím s tím, Aronofsky, Nolan nebo Boyle jsou cucáci (točí přes 10 let) a Milionář z chatrče je třeba pro mě největší letošní favorit.

Pak mám dotaz - co vás vede k tomu odhadu Valkýry a jejich tržeb v kinech? Máte to podložený nějakejma číslama?

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

2. 2. 2009 16:02
Re: slušnej rozbor

Mate pravdu, ale myslel jsem to z uhlu  vekoveho slozeni akademie, ktera je predevsim ze senioru a Aronofsky, Nolan a Boyle jsou proti Gus Van Santovi nebo Howardovi uplne jinde. Howard je v branzi jiz od detstvi a Van Sant to uz je pekna radka filmu, co ma za sebou. Jinak Valkyra byla medialnimi analytiky velice sledovany projekt, proto se o ni zminuji. Predpokladalo se, ze o prvnim vikendu vydela 10 milionu a celkove trzby neprekroci 40 milionu v USA. Vychazelo se z trzeb filmu Lions and Lambs Roberta Redforda, ale hlavne diky medialnimu obrazu Toma Cruise, ktery je jiz od roku 2005 cilene napadan svetovym (bohuzel nejen) bulvarnim tiskem. Trzby po prvnim vikendu ukazali, ze Valkyrie nebude propadak a odhadovalo se, ze vydela tesne pod 80 milionu dolaru. Jenze nyni Valkyrie tuto hranici uz prekrocila a minuly vikend na celosvetovych trzbach obsadila prvni misto. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Historik umění, publicista, filmař, organizátor a spisovatel. Jsem autor knih Česká animovaná klasika (2016), Slavná česká filmová klasika (2013), Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle (2012) a Slavná světová filmová klasika (2011). Filmové knihy si můžete objednat v distribuci Kosmasu. Na jaře 2018 vyšla má kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie o scenáristovi a spisovateli Otu Hofmanovi. Aktuálně je v prodeji má kniha Slavná románská filmová klasika. Provozuji Opravdový filmový prostor na webové adrese Realfilm.cz a Opravdu umělecký prostor na webu Realarts.cz. Dokončuji svou beletristickou prvotinu Pražský antikvář, jejíž první kapitolu si přečtěte na tomto odkazu - http://www.realarts.cz/?p=1729. Baví mě objevovat nové věci a podělit se o ně s ostatními.