Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bernard_Gui

7. 6. 2010 12:04
L"idovci se tak dloho otevírali až přestali být pro katolíky

a politické konservativce volitelní. J.Čunek je vedl správným směrem - však také z toho důvodu byl multikultimafií, resp. estébáky a postkomunisty  "odstřelen" jako už třetí předseda v pořadí.

Křestanská demokracie je základním pilíře, západní demokracie a v EP vůbec nejsilnější frakcí. ČR bude pravděpodobně jedinou zemí Evropy, kde nebude mít zastoupení v parlamentu - a to je  nejen visitka našich lidovců, ale i českých voličů.

Postkomunistická media jdou dlouhodobě lidovcům po krku - už  20 let to trvá, i to je jedním z důvodů neúspěchu (s. Moravec ),a  před volbami byli  tentokrát pro jistotu praklticky mediálně vymazáni. 

K tomu přičtěme naprosto katastrofální kampaň vedenou jako reklama na margarin ("Dobrý de je když) a neschopného liberalizujícího předsedu, svazačku Šojdrovou a na katastrofu bylo zaděláno víc než dostatečně .

Každopádně  česká politika bez lidovců bude v mnohém jiná a vsadím se, že i jejich protivníci budu brzo vzpomínat na dobu, kdy lidovci ještě seděli v PS.

0 0
možnosti
BS

boblanek

7. 6. 2010 12:11
Re: L"idovci se tak dloho otevírali až přestali být pro katolíky

Rád s Vámi skoro ve všem souhlasím a děkuji, toto článku chybělo. Jen ten politický konzervativismus se mi nelíbí - křesťanské prazáklady, zejména Nový zákon, jsou humanistické, tedy to v žádném případě nejsou pravicové. I zde je nejrozumnější střed až levý střed, samozřejmě s důrazem na solidaritu. Neměly by zde být ovšem ani náznaky pokrytectví, to je zde hra s ohněm - i na to lidovci doplatili. 

0 0
možnosti
JD

pedr64

7. 6. 2010 10:59
lidovci

jsou strana z předminulého století. Počet kmenových voličů omezený a zmenšující se, nové voliče nemají čím oslovit. že jsou jejich programové myšlenky out dokazuje mimo jiné i to, že jeden z největších "jestřábů" bývalý lidovec a teď TOP Severa byl z jinak úspěšné kandidátky TOP vykroužkován

0 0
možnosti
BS

boblanek

7. 6. 2010 11:14
Re: lidovci

Mimo jiné proto si myslím, že by se měli odpoutat od katolické církve. Křesťanské zásady jsou obecně v pořádku, ale zdaleka ne všechny. Měli by se například jmenovat jen Lidovci - střed až levý střed je nyní obrovským vakuem, který by mohli, stejně jako Zelení zaplnit. Už teď se tam cpe socialista Hašek a ví co dělá - z těchto míst je ovšem třeba ČSSD vytlačit, "vykázat".

0 0
možnosti
SM

svalnatá moucha

7. 6. 2010 10:44
Dobrý den je

když jeěte sedíte v parlamentu....;-D

0 0
možnosti

rezjir rezjir

7. 6. 2010 10:40
Jedna věc mi v tom vašem článku

chybí, tedy odpověď na otázku, jakých chyb se tedy KDU ČSL a Zelení dopustili. U Zelených jako naprosto nové parlamentní strany je to jasné, nikdy neměli jít s Topolánkem do vlády.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik