Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Don don

7. 2. 2010 5:10
vida vida

souhlas a to naprostýR^

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 2. 2010 19:20
Československo by bylo označeno za viníka války

"mezinárodním společenstvím", přesně jak jsme toho byli svědky v roce 1999 v Jugoslávii za ostudného spolupachatelství českého i polského režimu. Přesto se Československo bránit spíše mělo...

0 0
možnosti
K

Kru.El

6. 2. 2010 18:36
A proč nebojovat:

1. Připravený systém obrany ztrátou západních spojenců padl - prohráli bychom nejspíše poměrně rychle a s těžkými ztrátami.

2. Jediným spojencem by nejspíš zůstal komunistický Sovětský svaz, což by v konečném důsledku mohlo znamenat dlouhodobou ztrátu spojení s demokratickým světem a demokracií vůbec.

3. Bylo zřejmé, že Hitlerovi Československo stačit nebude, obranou bychom jenom oddalovali jeho útok směrem k západu a tedy i zapojení západních (ne)spojenců ve válce.

4. 2. světová válka by pak byla nejspíš dávána za vinu nám. Západ přece dohodl mír. Hitler by tím získal silný argument, proč se vlastně válčí, západ by to musel uznat, Československo by v očích západu bylo špatné a to i kdyby Hitler nakonec prohrál.

5. Mnichov nám nechával alespoň nějákou možnost politicky manévrovat a vyčkat konce války. Vojenská prohra by znamenala absolutní vládu nacistů a odstavení našich politických špiček. Poválečná obnova by pak byla mnohem obtížnější. K vystěhování němců by možná vůbec nedošlo.

0 0
možnosti
K

kevinbb

6. 2. 2010 18:06
Asi tak!

R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik