Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

27. 3. 2012 17:30
Konkretně

Mnoho slov a proklamací, se svou konkretní prázdnotou bez perspektivy. Že vše je v rukách lidí je nepochybné, zejména v tom koho si zvolí za prezidenta a jaký si zvolí parlament. Je výsostně žádoucí aby v parlamentu zasedala elita národa, a ne sbor partajnických opiček. Bez změny volebního zákona, umožňujícího volit poslance napříč politickým spektrem ze všech předložených kandidátek, se nehneme z fleku. Takže právě to musí být prvořadým cílem snažení všech aktivit a občanů kteří touží po opravdové demokracii s vyloučením zhoubné partajktracie.   8-o

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

27. 3. 2012 13:28
Prázdný teatrální výkřik

Charta 77 vznikla proto, že jinak nebylo možné v tehdejší době vyjadřovat své kritické názory na to, co se tehdy dělo. Proti dnešnímus tavu věcí můžeme mít tisíce námitek, ale napropsto nechápu, proč by se měli lidé organizovat v nějakou Chartu 2012, když kdokoli může říci v podstatě cokoli.

Autorova slova o Charatě 2012 jsou prázdným teatrálním výkřikem.

Konec konců, nic mu nebrání něco takového zorganizovat. V restauračních zařízeních čtvrté cenové skupiny mu to podepíší stovky lidí.

1 0
možnosti
JA

pefben2

27. 3. 2012 13:34
Re: Prázdný teatrální výkřik

R^ Dočetl jsem to pouze k "Dnes jsme v podobné situaci, v jaké se před pětatřiceti lety nacházeli první mluvčí Charty 77". A byla mi zřejmá myšlenková úroveň autora.

2 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik