Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

psychonaut

3. 6. 2010 12:18
cesky euroskepticismus

vyrusta z ceskeho nacionalismu, tj. ideologie, ktera zapricinila tisice valek v historii vcetne dvou poslednich svetovych.

0 0
možnosti

Libri

3. 6. 2010 12:17
položte si i otázku kdy zažila evropa největší rozkvět

když byla jednotnou říší tak jako třeba asie pod čingischánem, nebo islámské země pod jednotným náboženstvím anebo v době konkurujících si menších celků? proč asi v době průmyslové revoluce tolik utekla ostatním regionům?

a myslíte si že proces sjednocování je altruistický čin velkých ekonomik )aby s ety slabší země měli lépe z jejich prostředků) anebo sledují spíše své posílení, ochranu svých trhů (viz omezení mobility našich pracujících, zhoršení našich daňových zákonů na jejich úroveň) ?

0 0
možnosti
B

beda24

3. 6. 2010 11:42
a víte že

 když Vám někdo, kdo je 1000 km daleko začne říkat co máte dělat, co máte nedělat, co si máte mylet a co si myslet nemáte, ba co si ani myslet nemůžete, protože oni jsou nejmoudřejší a nejsqvělejší a že je to pro Vaše dobro, tak že je nejvyší čas zmizet a řídit se vlastním rozumem.

např.:

demokratické prosazení Lisabonské smlouvy a její srozumitelnost, podpora alternativních zdrojů energie, boipaliva, žárovky , nedodržování vlastních ekonomických pravidel, dotace, kóty, regulace, zakřivenost banánů a okurek ....

0 0
možnosti
BS

boblanek

3. 6. 2010 11:54
Re: a víte že

Podle mne typický českokotlinový přístup, neuvědomující si, že ti tam dál nemusí být úplně hloupí. Jinak jde samozřejmě o typický spor centraliazce - decentraliazce; jakoby nepřipouštíte, že centralizce může mít také své, byť diskutabilní výhody. Pokud se jedná o ekologii, "tvrdě" stojím na svém: že s přírodou nelze experimentovat a že opatrnosti nikdy nezbývá. Přes různé dílčí omyly je i tento trend nezpochybnitelný. Nebo chcete čekat, až se budou dít úplně jasné, nezvratitelné věci? Ani ty povodně, vichřice apod.  Vám nepřipadají přinejmenším podezdřelé?

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

3. 6. 2010 10:57
Bohužel si

Vaši tezi, cituji:"

Uvědomujete si, že Evropská unie směřuje k Spojeným států evropským?" konec citace...uvědomuji a...nepřeji;-D Tohle není cesta pro konkureceschopnou paraEvropu;-)

0 0
možnosti
BS

boblanek

3. 6. 2010 11:08
Re: Bohužel si

Jistě - samo o sobě to stačit nebude. Ale intgrace bude nutná - určitě lepší než desintegrace.

0 0
možnosti
K

kattta

3. 6. 2010 10:57
Ach jo!

Článek je napsán podle řčení: přání otcem myšlenky. Bohužel se autore mýlíte. Euroskepticismus není na ústupu ani v ČR a dokonce ani jinde v Evropě - právě naopak! Chápu, že to nechcete vidět - bohužel pro vás, to, že něco nechcete vidět neznamená, že se to neděje. Mýlíte se i v důvodech, poválečné integrace: Západní Evropa se začala integrovat jako "zwischen" zóna mezi Východním a Západním blokem - to byl hlavní důvod!Dále, Spojené státy evropské se chystají nanejvýš v hlavách některých politiků - reálně nic takového nehrozí. A nakonec vámi zmiňovaný problém konkurenceschopnosti ve srovnání s Čínou USA atd - mějte na paměti, že sebevíce integrovaná Evropa v jakékoli konkurenci neobstojí, pokud se i nadále budou její politici chovat ekonomicky tak nezodpovědně, jako je tomu dnes. To co předvádí současná EU není cestou k prosperitě, nýbrž cestou k RVHP římská dvě. A jak dopadla ta první RVHP, to máme doufám ještě všichni v živé paměti!

0 0
možnosti
BS

boblanek

3. 6. 2010 11:03
Re: Ach jo!

Díváte se na to jen z momentálního, krátkodobého hlediska; celkový trend je jasný. Na druhé straně souhlasím, že Evropa, stejně jako USA, musí ztratit přebytečná kila, a to v obojím slova smyslu. Když vidím ty české nebo americké tučné policajty, jak se snaží prohánět zloděje...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

3. 6. 2010 10:46
Mám taky pár otázek

Uvědomujete si, že si EU kupuje přízeň lidí nesmyslným přerozdělováním?

Je vám jasné, že LS by neprošla podobně jako euroústava referendy, a proto byla protlačena skrz parlamenty?

Chápete, že společná měna pro země, které mají rozdílnou ekonomiku, je pro některé z nich nevýhodná až likvidační?

Zajímal jste se někdy o to, komu vlastně jdou dotace z EU? Nebo jste je vždy hodnotil jen jako přínos, když se podařilo je získat pro někoho z ČR?

A na závěr - nemáte pocit, že silné státy EU si kupují slabé státy, platí jim peníze za to, že můžou za ně rozhodovat ve svůj prospěch?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik