Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JEBM

Joachim Eichmann bude mluvit!

22. 2. 2010 20:19
Vskutku nechápu smysl článku?

Nad čím autor dumá? Máme se my,Češi,zamyslet da tím,jestli máme elitu,a mají-li i romové? 

Autore,kde jste spal posledních tisíc let? Já jen,že i pro malou,bezpředmětnou,hloupou,směšnou a o ničem nevypovídající myšlenku je potřeba delší článek.

Takto mi to přijde,jako když se autor probudil ze sna,kterému nerozumí. Přesto však musí napsat alespoň kraťoučký výlev dříve,než-li zapomene,o čem vlastně byl...

V tomto případě žádná krama :-P

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 2. 2010 6:05
Re: Vskutku nechápu smysl článku?

!!R^;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 2. 2010 20:45
A na takovou blbost jste přišel sám ?

Nebo vám někdo radil? Co si pod tímto pojmem vůbec představujete ? Vědce, politiky, zpěváky, herce, sportovce, nebo i také obyčejné šlušné lidi, o které média nejeví žádný zájem ? O takový elity, kterých jsou plný stránky novin nejen u nás, ale i v německu, francii, británii........ nemám opravdu žádný zájem. !!!!!! Já ani romové žádnou podobnou elitu nepotřebuji. Potřebujeme, aby byla dodržována práva, ale také i povinnosti každého jedince !!!!

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 2. 2010 9:00
Re: A na takovou blbost jste přišel sám ?

Geoffrey Sachs, kdysi řekl zhruba toto " Nepotřebujeme aby český inženýr byl tak dobrý jako německý, nám stačí kvalifikovaná český dělník "

No a tak jsme dnes dopadli, že takových jako ty, je nás 10 milionů a velí tomu Klaus,Pitr a Mrázek, dnes už Mrázek mladší JUDr. To je ta nová "elita", která bez uzardění

likviduje poslední zbytky "staré" inteligence v tomto státě.A za chvíli budemena tom

jako Albánci, na jedné straně mafiáni a na druhé straně plebs.Kapišto, soudruhu lopato

?;-D

0 0
možnosti
P

Pavel_D

18. 2. 2010 18:43
Proč je elita pryč?

Měli jsme tu dvě vlny emigrace, (pro ty mladší: 1948 a 1968), které nás připravily o řadu schopných a čestných lidí. A o jejich potomky. Pokud se někdo z nich vrátil a pokusil se třeba jít do politiky, pěkně to schytal, na příklady si vzpomeňme. Komunismus v nás zanechal tento model dělení společnosti: dělníci, rolníci a ti ostatní, tzv. pracující inteligence, která ovšem vystudovala za dělnické peníze. Tudíž se na "inteligenta" koukalo skrz prsty. Pouze lékaři si udrželi jistou společenskou prestiž. A také kupodivu učitelé, i když postoje řady rodičů školou povinných dítek k učitelům spíš svědčí o opaku (máme v rodině 3 učitelky). Ve společnosti, kde normou je podprůměrný IQ, nemá elita šanci. Ve většině blogových diskusích je to vidět. Každá zajímavá myšlenka vyvolá vlnu posměšků a nadávek. A tak ti, co by mohli společnost vést, ze sebe nechtějí dělat fackovací panáky (voly, pitomce etc.).

0 0
možnosti
N

norayellow

18. 2. 2010 19:28
Re: Proč je elita pryč?

R^, vysvetlil jste to presne a pravdive. Elita odchazi i dnes, schopni mladi lide maji moznost vcelku ber problemu vycestovat do zahranici a mnozi z nich po vyuziti ruznych stazi a studijnich cest venku jiz zustavaji. Neni to jen proto, ze dostanou o hodne vice zaplaceno, ale hlavne proto ze jsou ceneni jako odbornici. Maji moznost rustu, misto toho aby jim nekdo hazel klacky pod nohy. Na druhou stranu mi neprijde fer, kdyz jsou v CR Vysoke skoly zadarmo, mnozi z vystudovanych odchazeji a z penez ktery stat investoval ( z dani ) nic nema. Navic chybi odbornici. Ve vetsine zemi si musite Universitu zaplatit, vyuzijete sice pujcek ale ty musite splatit. Takze alespon nezustanete dluzny pokud se rozhodnete pracovat jinde.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

18. 2. 2010 18:36
my potřebujeme být pod kuratelou z ciziny

Jakmile vládne Čechům Čech dopadá to vždy jako teď. Čech umí Čecha jen okrádat. Proč tomu tak je? Cítíme vůbec národnostní sounáležitost po těch 300 letech habsburského vládnutí? 

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 2. 2010 20:46
Re: my potřebujeme být pod kuratelou z ciziny

Já bych sem ten nacionalismus moc netahal. !!;-)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 2. 2010 16:00
My máme Klause

R^

0 0
možnosti
B

blastula

18. 2. 2010 13:17
Jednoduché řešení-ubylo, ale proč?

Opravdu každých cca 20 let od Bílé hory nastává situace, kdy okolnosti vypudí  tu část národa, která by sice byla dobrým základem hodnot národa, ale na dění v našem kotlíku nemá žaludek, nebo chce jen docela obyčejně přežít.Posledních 20 let je sice prezentováno jako volná soutěž, příležitost schopným, svoboda projevu, neomezené možnosti. Jenže zase to má své ALE. Se všemi schopnostmi, nejsou li příslušní kamarádi ( jak dřív bývala červená knížka) je cesta na výsluní  zarostlá trnitou džunglí. Před právem jsou si stále někteří rovnější, svobodně se můžeme vykecat, ale nikdo tomu nenaslouchá.Na elity se samopovýšili nejhorší hochštapleři a křiváci, kteří se nesnaží ani si na čestné a moudré hrát. Peníze se staly alfou omegou, měřítkem úspěchu,měřítkem kvality člověka,klíčem k otvírání dveří. Ať už byly nabyty jakkoli.Jaká je tedy motivace být onou elitou, jaká je když se staly překážkou? Ideje jsou krásná věc, ale praxe z nás vychovává hyeny (hyenám se tímto upřímně omlouvám)

0 0
možnosti
PN

vver440

18. 2. 2010 13:04
přesně takhle dopadnete

když vám policati nepomůžou a neochráněj vás od větnamský trávy:-)

0 0
možnosti
OD

Ondatroň dvojocasý

18. 2. 2010 13:28
Re: přesně takhle dopadnete

;-D

0 0
možnosti
U

Ulator

18. 2. 2010 13:04
A podle Vás je elita asi jen Masaryk :-))))

Njn no, a co jako má být ? Národ, který vyznáva vraha ((Žižku), oslavuje teroristy (husity) si nic jiného nezaslouží:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik