Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo_3

23. 10. 2012 8:52
Som od Okamury viac než o desať rokov starší

a tak si možem snáď dovoliť súdiť to z Vášho uhlu pohľadu.;-)

Milý pane, vyšší vek nikomu na inteligencii nepridá. A tá tzv. zralosť, rozvážnosť či nadhľad, ktoré s vyšším vekom vraj prichádzajú nie sú u vačšiny kmeťov nič iné, než obyčajná strata výkonnosti. Proste starý zlodej menej kradne a starý policajt chytí menej zlodejov..

Opačný extrém je mladý iniciatívny a výkonný idealista. Toto dokáže v kombinácii s nedostatkom rozvahy, rozhľadu, či dokonca blbosťou napáchať hodne škody.

Niekde uprostred je stredný vek v ktorom sa pán Okamura nachádza. Na rozdiel od Vás si myslím, že pokiaľ je v tomto veku človek inteligentný, vzdelaný, má rozhľad i nadhľad, má ešte dostatok energie i nejakú víziu, je to tá najlepšia kombinácia. Mali by sme Okamuru posudzovať podľa týchto kritérií a neťahať do toho vek.

1 0
možnosti
HN

ajka33

23. 10. 2012 7:54
Je to zvlastni...

Havel by asi rekl, ze je zde citit blba nalada, ja mam ale pocit, ze jsme vsichni posledni dobou strasne kyseli a zli. Nediskutujeme, ale nadavame si. Nepresvedcujeme, ale na strane jedne "kazeme" a na te druhe se obratem urazime. Porad nas tez neopustila ta oskliva ceska zavist. Jeste ze nejsem pan Okamura ani autor tohoto clanku, bylo by mne ze seba sama zle, mozna bych udelala lepe, kdybych se pak sla utratit...Ohledne osoby prezidenta - chtela bych, aby mel kultivovany projev a jiste znalosti, to proto, aby dusledne reprezentoval mou zemi. Aby mluvil cizimi jazyky, z tehoz duvodu. Libilo by se mi, kdyby byl prirozeny vudce, aby mel respekt, ktery si nemusi postavit na aroganci. Chtela bych, aby byl financne zajisten a mel jiz k dnesku dost kontaktu, aby do politiky nemusel chodit za ucelem ziskani obojiho. Mozna to nekteri z kandidatu maji, pujdu se podivat. A moc rada bych nekomu dala hlas. A komu jej nedam, toho nebudu urazet. Jinak at mate vsichni krasny den! Andrea.

0 0
možnosti
PSJDČ

pouze svazák je dobrý člověk

23. 10. 2012 8:01
Re: Je to zvlastni...

Ajko, hezké. Ale ta poslední věta. Proč? Česky se neříká Have a nice day. Česky se říká. Přeji Vám pěkný den. Můžete umět anglicky, rusky, francouzsky, německy ... napíšete-li "mějte hezký den", nemáte vzdělání v českém jazyce. Pouze redaktoři v TV všech možných log říkají Mějte pěkný den. A to je největší jazykový úpadek. S logikou a skladbou českého jazyka je to v přímém rozporu.

3 0
možnosti
PSJDČ

pouze svazák je dobrý člověk

23. 10. 2012 7:33
Dal jsem Vám karmu, pane Slámo

Důvodem je to, že je velmi vhodné se zamýšlet nad volbou prezidenta, výběrem kandidáta, nároky na jeho vzdělání, působením v politice nebo běžném životě.

Psal jsem již včera příspěvek k tomu, že chcete po kandidátovi, aby byl vzdělaný, měl přečteného Masaryka a nějak automaticky předpokládáte, že člověk, jako pan Okamura, který podniká, nečte, není vzdělaný a proto se nehodí na funkci prezidenta. Já Vám budu tvrdit přesný opak. Masaryk žil před sto léty, jeho úvahy mohou být a jsou nadčasové. Kdyby chudák tušil, jaké kreatury v Lihovém domě se budou snažit vydělávat na jeho díle, asi by nenapsal nic.

Ze všech dosavadních kandidátů je pro mne pan okamura nejpřijatelnější. Proč? Žije, pracuje, vydělává, zaměstnává.

Pátral jsem po Vaší Chartě 2012. Čtu, čtu, čtu vznesná slova, odvolávání se na Václav Havla. Pane Slámo, jak byl Václav Havel prospěšný národu? Prakticky prosím. Rohlíky, okurky, sušenky, paštiky, maso, ipody, mobily, počítače, lednice, stromy, energie, zahrady, bydlení ...

0 0
možnosti
PSJDČ

pouze svazák je dobrý člověk

23. 10. 2012 7:45
Re: Dal jsem Vám karmu, pane Slámo

vše, co denně používáme. Jak nám s tím V. Havel nebo Masaryk pomohli a pomáhají? Možná již v této chvíli si čte můj diskuzní příspěvek "marketingový volební specialista" od Jana Fischera (sakra, jak si ten spoluobčan podporovaný ukrajinskou židovskou komunitou píše jméno?) a vyvodí závěr: lid chce lednice. A za pár dnů budeme mít podél silnic idiotské poutače typu: Zdravé správně chlazené potraviny dodá příští prezident Jan Fischer.

Jak může člověk, jako Vy, který si na web vystaví foto v hnědé košili, oslovovat spoluobčany velkými myšlenkami? Vy, který neznáte ani nejjednodušší elementární zásadu, že "hnědá barva je nejšpatnější ze všech špatných barev", nás chcete učit o tom, co potřebujeme? Vy se jevíte ve srovnání s panem Okamurou a jeho praxí jako absolvent zvláštní školy. Neustále mne fascinuje brněnská socdemagogická škola. Nevím, co tam pijete, ale vypadá to, že žijete noderním moravským pozdravem "Rád Vás vidím". Ne, pane Slámo, nemáte v sobě nic, čím byste mohl proti Tomiovi.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 10. 2012 21:45
Vážený pane

K vašim přídomkům : husovec, "komenskyovec", havlíčkovec, masarykovec a částečně i havlovec, jste zapoměl dodat jeden zvlášť důležitý, všeobsahující a vás zcela vystihující - blbec. !!;-)

6 0
možnosti
MV

marka40

23. 10. 2012 7:55
Re: Vážený pane

;-D

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

22. 10. 2012 21:20
Máte karmu

což není v rozporu s tím, že jsem volil Okamuru.

A co jsem děl dělat, když jsem měl na výběr mezi Okamurou a Mišákem, socialistou a veterinářem, který napsal do úvodníku Okna do kraje, že vitamíny A, D, E a K jsou rozpustné jen v ŽIVOČIŠNÝCH tucích? :-/

1 0
možnosti
C

certik_bertik

22. 10. 2012 21:19
hmm

to je tedy podle vás nejlepší kvalifikace na prezidenta, že to musí být vysloužilý stranický funkcionář?

1 0
možnosti
Č

čtunoviny

22. 10. 2012 20:11
Kandidáti na prezidenta.....................................

Kandidáti na prezidenta nám budou představeni a my

svým hlasem v svobodných volbách rozhodneme, kdo to skutečně bude. Chápu, že byste všichni rádi někoho nej, nej nej , nej....ale ujišťuji Vás, že nikdo takový mezi kandidáty není a nebude. Ledaže byste sami ..... co říkáte

??? Takže nám všem nic jiného nezbyde, než porovnávat kvality těch, co jsou

připraveni. Zatím lidičky nikoho moc neporovnáváte, jenom některé-ho neustále

probíráte ze všech stran a ty druhé si vůbec nevšímáte.        A pročpato ???

0 0
možnosti
PSJDČ

pouze svazák je dobrý člověk

22. 10. 2012 21:01
Re: Kandidáti na prezidenta.....................................

Je to proto, že celkem velká část lidí je zodpovědna. Všímá si ty, kteří a které jim mají co říct. kandidáta Lojzu od Vás z hospody asi nechytli, poněvadž se s Vámi neztřískali. Proto to.

0 0
možnosti
PSJDČ

pouze svazák je dobrý člověk

22. 10. 2012 18:19
jaké vzdělání by měl mít prezident, jaké poslanec a senátor?

Vážený pane autore,

měli jsem dva prezidenty: jeden byl umělcem bez vzdělání, psal i vláčel kulisy, druhý je také umělcem se vzděláním. Oběma děláme kulisy my.

Vaše argumenty o hlubokém vzdělání prezidenta jsou k ničemu a úplně liché. Píšete z pozice člověka, který nikdy nikoho nevedl. Alespoň mám ten dojem. Lidé potřebují cíl: tím cílem je slušná společnost. na to nepotřebujete žádné velké vzdělání, pouze schopnost specifikovat několik zásad většině vyhovujícího soužití.

Mám VŠ vzdělání a vzdělávámse celoživotně, jelikož to potřebuji ke své profesi. Ale nejsem akademik sedící a mudrující za bukem na zadku. Musím jednat každý den s "blbečky" bez vzdělání, kteří jsou schopni denně dodat jiným "blbečkům" svojí prací praktickou hodnotu, o které se mudrujícím akademikům ani nezdá.

Tento národ potřebuje vůdce k solidním hodnotám. Když se budu rozhodovat, jestli dát hlas vědci z AV nebo veliteli zednické čety, já inženýr ho dám zedníkovi. Proto je Okamura můj člověk. Zatím, než si to poondí.

6 0
možnosti
BS

boblanek

22. 10. 2012 18:33
Re: jaké vzdělání by měl mít prezident, jaké poslanec a senátor?

Doporučuji přečíst si něco o Masarykovi - byl široce vzdělaný, ale oběma nohama na zemi. Proto neprohrával a proto mu ani nikdo z tehdejších "světových" politiků nestačil. Včetně Wilsona, Churchilla a Roosevelta - pokud nevěříte, tak si to ověřte. Jinak s Vámi souhlasím - osobně si někdy vážím víc názoru rozumného zedníka než nerozumného intelektuála - jako že jsem takových poznal...

0 0
možnosti
FE

felia

22. 10. 2012 17:01
Mě ten Okamura nebere

Považuju ho za populistu. Jo, poslouchá se dobře, ale není on lačný moci?

4 0
možnosti
SH

Babul

22. 10. 2012 23:21
Re: Mě ten Okamura nebere

Lačný moci je každý, kdo kandiduje. Kdyby nebyl, nekandidoval by. Každý, kdo kandiduje, slibuje. Aby mohl sliby splnit, musí mít moc. Proto je lačný moci, aby mohl sliby plnit. Pokud neplní, nemá moc, nebo na to ...

0 0
možnosti
VK

puoyt

22. 10. 2012 16:29
Chybi vam lide s rozumem ve vlade,v parlamentu

a ne zrali ,hluboce a vysoce vzdelani zlodeji .

2 0
možnosti