Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Dobrý den, Váš text mě trochu vyprovokoval, takže jsem Vám v reakci, jak to vidím já ;-)

http://pecina.blog.idnes.cz/c/410816/Reakce-na-blog-B-Slamy-jeho-text-o-jednotne-Evrope-stoji-na-vode.html

0 1
možnosti
PG

Pane kolego, problem neni ve sjednocene Evrope. Problem je, jak ta sjednocena Evropa ma vypdat a jak ma vypadat. Ja temer neznam clovek, ktery je proti sjednocene Evrope. To je tak vagni vyraz, ze pod to muzete skryt cokoliv. Vetsina euroskeptiku je proti EU a jejim fungovani, niklov proti sjedncoene Evrope. Sjednocenou Evropu si totiz predstavuji trosku jinak, nez Bruselsti panove a eurohujeri. O tom cela diskuse je. Tudiz ase argumenty jsou mozna zajimave, ale nic nerikajici, vychazejici zezcela mylne puvodni myslenky. Euroskeptikove nejsou proti sjednocene Evrope a EU nerovnase sjednocena Evropa. Je spousta cest k podobnemu cili. Nekdy je cesta dulezitejsi, nez cil. O to tady jde.

3 1
možnosti
Foto

Jedině sjednocená Evropa, ideálně se silnou euroatlantickou vazbou EU-USA, má šanci být relevantním globálním subjektem, který budou muset brát vážně Rusko i Čína. Malé evropské země si namažou na chleba.

3 0
možnosti
JH

polyhistor? Tak leda jajinek s bludnou predstavou o sve vyjimecnosti........zkuste si nejprve nastudovat dejiny vlastniho statu a pak Evropy plus sociologie a psychologie....a dostanete odpoved na Vasi otazku Rv

2 0
možnosti
TT

Prázdný fráze (v jednotě síla), trapný stereotypy (Germáni si umí vládnout líp), historický nesmysly (Poděbrad sjednotitel), no prostě kydy. Rv

3 1
možnosti
LK

Myšlenka sjednocené Evropy není sama o sobě špatná. Špatná je jen realizace. Třeba ve srovnání s USA řeší EU naprosté nesmysly. Místo toho, aby přinesla sjednocení třeba v tom, že místo 28 ambasád jednotlivých států bude existovat jedna společná (ušetřené peníze se vždy dají použít lépe), přináší nesmysly typu "tuzemský rum se už nesmí jmenovat rum", "pomazánkové máslo se nesmí jmenovat pomazánkové máslo" atp. Místo řešení věcí, které má pro členské země smysl řešit společně začali řešit nesmysly, kterými jen omezují své vlastní občany.

3 1
možnosti
JH

J25a62n 84H71o60r71s17k32ý

22. 5. 2014 0:55

1) Americani jsou narod bez historie. Tedy nevznikaji tam problemy se souzitim mnoha kultur. V Evrope mame radu narodu s vice nez tisic lety tradic a to je trosku problem unifikovat do jednoho celku. Nadrazeni Nemci nebo Francouzi nebudou respektovat nas (a dalsi) jako rovnocenne.

2) Pokud by byla spoluprace v Evrope podobna jako v USA - tedy spolecna zahranicni politika (diplomacie, armada, mena, celni unie) a jinak 50 navzajem si konkurujicich statu(!), kde kdyz jeden snizi dane nebo byrokracii, pritahne kapital. Tak za me naprosto fajn. Jenze konkurencni evrope nikdo nechce, proto je potreba vsechny srovnat do late. Aktualne je EU daleko vice rizena Bruselem nez je USA Washingtonem.

3) Casto obchoduju se zapadem ... a muzu rict, ze narozdil treba od Francie, Belgie nebo UK veci v CR funguji! Silnice mame lepsi, chovani ridicu lepsi, drahy maji obcas zpozdeni, ale jezdi. Nejsou tu takove socialni nuzky, neni tu invaze muslimu zpusobena multikulty doktrinou. A verte tomu, ze muslimove jsou vyrazne horsi, jak nasi cikani. Ne nestojim o tom, aby nam zapad exportovat jak to funguje u nich.

6 0
možnosti
IS

souhlasim velice dobre postrehy a platne argumenty...Historicky se Evropu pokousel spojit kde kdo nikdy to vsak nebyla na dlouho...:-)

2 0
možnosti
IS

System USAje absolutne odlisny od parlamentniho systemu EU.

Na druhe strane Obama nam z toho udelal diktatorsky rezim s nadechemhumanitarni blbosti a to je to jedine spolecne co ma dnes USA s EU

Presto  se me tento uhel pohledu libi nerikam ,ze souhlasim ale je to argument prinejmensi k zamysleni…;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik