Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

3. 2. 2011 22:09
Já na rozdíl od řady diskutujících

považuji samotné otázky za kvalitní a myslím si, že tady v minulosti v této úrovni ani položeny nebyly, natož diskutovány. Jen ideolog Novotný některé jevy spíše jen popsal. Všechno se nechá vylepšit, ale ani "pravice" - kromě klišé jako snížení daní skoro na nulu (mimo DPH), privatizace všeho, tvrzení, že na sociální transfery není, každý se musí postarat o sebe, výpadky sanovat růstem DPH atd. - nic nemá.

Jen pár poznámek - v minulosti se soc.dem., i když nebyla za 1.republiky zas tak silnou stranou, se neopírala jen o dělnictvo, ale voliče měla i u zaměstnanců - pošťáci, železničáři apod. Pojetí sociálního státu musí reformovat - je naprosto jiná atmosféra, morálka, vliv globalizace. Pokud se nezvedne soc.dem v celé Evropě, je politika ČSSD při dnešní otevřenosti Evropy a světa odsouzena k "příštipkaření". Bez rozumného posunu do středu nezíská středové voliče, pro vládnutí nemá žádný koaliční potenciál. Bojovat proti neúměrné migraci. Bylo by to na knihu.

0 0
možnosti
PK

repanak

3. 2. 2011 22:12
Re: Já na rozdíl od řady diskutujících

Nevím, jestli ty odpovědi psal Sobotka sám, ale špatné nejsou. Lepší než jeho mluvené projevy. V tom s panem Boblánkem souhlasím.

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 2. 2011 20:53
Původní ideály sociální demokracie

byly marxistické.

0 0
možnosti
BS

boblanek

3. 2. 2011 21:07
Re: Původní ideály sociální demokracie

Nemáte bohužel pravdu.

0 0
možnosti

petr66

3. 2. 2011 19:02
Dobrý článek

a zajímavé zhodnoceníR^

0 0
možnosti
MM

myskamiki

3. 2. 2011 18:54
mno

jsem asi spise pravicak, konzervativni se socialnim citenim;-)

Celkem slusny clanek.

1/ Nejsem zastancem toho, aby stat "podnikal" stylem, ze ma rok co rok vetsi dluh. V tom jsem zastance "domacnosti". Vlastnictvi urcitych strategickych prumyslovych podniku je statni nutnost, i z bezpecnostniho hlediska a je jen dobre, kdyz budou ziskove a vydelaji penize do rozpoctu.

2/ Severske zeme jsou specificke, tak jako jizanske a tak jako jsme specificti my. Je to dane jednak geografickymi podminkami a od toho se odvijejicim poctem obyvatel, nabozenstvi atd. Pro ne je nutnost, aby se na sebe spolehli a pomohli si navzajem.

3/ Ani jeden z jmenovanych neni statnikem, jen Zeman pochopil, co stat potrebuje, ale nemel k tomu to charisma vudce.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

3. 2. 2011 18:58
Re: mno

4/ Tech deset otazek je blabol a ne jasna vize vedeni statu. Kam smerovat a co proto delat. Tohle je jen retoricke cvicene, mnoho slov a nic z toho.

Muzu Vas ale "uklidnit", na scene neni nikdo, kdo by toto splnoval, takze se budeme za doprovodu velkohubych prohlaseni placat na miste;-€

[>-]V

0 0
možnosti
JJ

janin janin

3. 2. 2011 17:58
Proboha,

jak se vám ta strašná věc přihodila?

0 0
možnosti
BS

boblanek

3. 2. 2011 18:24
Re: Proboha,

V čem konkrétně?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik