Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor3

7. 9. 2011 18:30
Krve prolité revolucionáři

bylo po světě dost, počínaje našimi husitskými hovady, co vybili půlku českého národa. Stop revolucím po celém světě.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 9. 2011 18:03
Benešovi nelze nic vyčítat

Velmoci si přerozdělily svoje sféry vlivu, naši "spojenci" nás zradili, nikdo se nás na nic neptal. "Mezinárodní společenství" by nás prohlásilo za viníka války, tak jako to udělalo v případě Jugoslávie v roce 1999.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 9. 2011 11:34
Pan autor je fantasta,

vyzývá k revoluci, což přísně vzato je trestný čin, ale protože si jen tak něco blábolí, bez reálného nebezpečí, že to snad opravdu udělá, tak se řekne, že to, že ho nezavřeli nebo nepřejelo auto, je dokladem naší skvělé demokracie, kde má každý nárok na svůj názor. Ano, to má. Ovšem jen dotud, dokud reálně neohrožuje zájmy mocných.

.

A proč tvrdím, že autor je fantasta?  Proto, že jaksi není nikde vidět, že by v naší zemi doopravdy někdo organizoval nějaké hnutí, které by se (byť jen v ideové rovině) snažilo jít proti současným nenažraným mocným. To jsou jen osamělé výkřiky podobné tomuto blogu, bez jakéhokoliv skutečného programu. Proto tomu nemůže nikdo věřit, že to myslí vážně.  Jo takhle kdyby se našli nějací blbci, co by vyšli do ulic, nechali se zavírat a střílet, to by bylo fajn, to by pak podobní salónní revolucionáři mohli potom říkat: ... No vidíte, já jsem to psal už dávno... Jenže takhle snadno to, pane autore  nefunguje.

1 0
možnosti
AH

alex hart

7. 9. 2011 11:35
Pan autor je fantasta,

Jít proti mocným a myslet si že vám nejde o život, ja naivní hovadina. On si tuhle část věci ten pomýlený Marx uvědomoval naprosto správně. Konec konců když v roce 1973 chtěl Alliende v Chile dělat pokojnou revoluci bez krveprolití, tak to tam Pinochet s pomocí USA roztřílel na kaši a své odpůrce fyzicky zlikvidoval. Ostatní sympatizanti pak strachy zalezli. Nynější hra na demokracii vede mnohé naše lidi k mylnému dojmu, že si někdo snad nechá vzít majetky po dobrém. To je samozřejmě naprostý nesmysl.

.

Takže z toho plyne i další vývoj: Další bezohledné drancování ekonomiky ze strany nenažraných mocných (zejména bank a různých na ně navěšených spekulantů, ať už jde o pozemky, hypotéky, burzovní spekuace, drancování státních rozpočtů za účelem co největšího zadlužení státu, atd. atd.), a ruku v ruce s tím růst chudoby. To co se u nás prezentuje jako chudoba je ovšem směšné, podívejte se do Asie a Afriky, co je chudoba!

0 0
možnosti
KM

kalifkaca

7. 9. 2011 11:12
Ach, ten češtin...

pro začátek by to chtělo si po sobě ten článek přečíst...

1 0
možnosti
PK

dolch

7. 9. 2011 11:54
Re: Ach, ten češtin...

Jo, jo, z odkazu Palackého čeština dodnes dodnes :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 9. 2011 10:57
ale možná právě proto ne

Nevím co si představoval Masaryk při svém projevu za iluzi zázraku,ale skutečné výsledky se projevily o 10 let později při mnichovské krizi. Stát stál proti německému nátlaku  s holýma rukama, měl armádu na kterou se nedokázal spolehnout,bez záruk státních hranic, za hospodářského rozvratu,za obecného úpadku kázně,s požadavky na  dualismus a snahami po odtržení ve vlastních hranicích,

uprostřed států zmítaných otřesy zprava i zleva: tísnění malými

prostředky, odvyklí vládnout, málo naklonění poslouchat, skoro neznámí

světu...A  v této praktické zkoušce jsme definitivně prohráli..

Jo jo, mlátit hubou, v tom jsme byli vždycky kabrňáci...Ale pak skutek utek...:-)

0 0
možnosti
BS

boblanek

7. 9. 2011 11:09
Re: ale možná právě proto ne

Hodně se zapomíná na to, že proti Hitlerovi, které mu dala zelenou doslova hloupá západní politika,  se  pak c e l á  Evropa bránila jen stěží.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

7. 9. 2011 10:38
Idea české Sametové revoluce

spočívá ve vymýšlení jakýchsi hříchů předchozího systému a následnému verbálnímu napadání jakýchsi "viníků". Protože po propagandě nenásledovaly pogromy, neboť většina tzv. "revolucionářů" jaksi podvědomně tušila, že plácá a blábolí, to je velké plus české povahy R^

1 0
možnosti

Ottis300

7. 9. 2011 10:46
Re: Idea české Sametové revoluce

To nebyly hříchy, pane, to byly zločiny, které páchali občané rovnější mezi rovnými na těch, co měli jiný názor a rovněž byla chyba, že po 89. se jednalo jen o verbální napadání viníků (bez úvozovek). Ten Augiášův chlív se měl vyčistit hned. A právě díky tomu, že exponenti "sametové revoluce" především blábolili, k tomu nedošlo.

0 0
možnosti
JT

kvjetaak

7. 9. 2011 10:27
Tezko

Vsechny impulzy v minulosti vzesle z Cech jsou dnes jen utopii. Drive existovalo neco jako Cesky narod, uvedomeni si, ze Cechy jsou nasi vlasti atd. Dnes uz zadny narod neexistuje a kdokoliv, kdo si dovoli vzit na predtres slovo NAROD je automaticky povazovan za pravicoveho extremistu. Taticek Masaryk se musi otacet v hrobe. Uz navzdycky budeme odchazet z nasich hranic, uz tu neni zadna pater, ktera by nebyla ohnuta vlivem multikulti evropskeho bolsevismu Rv

0 0
možnosti
BS

boblanek

7. 9. 2011 10:44
Re: Tezko

Souhlasím. Není však snad na škodu si některé věci připomenout a uvědomit...

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

7. 9. 2011 10:12
Jsem pro

Pro zacatek bychom se meli postavit proti zvuli Brusele. Jednu vudci osobnost bychom meli, ale tu Vy nenavidite. Pak je to ale tezke - dalsi nejsou na dohled.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik