Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

libor_b

9. 3. 2011 12:48
To je ale blábol!

Další absolvent univerzity Povídání o říkání. Když už se takováhle trdla přestanou vyjadřovat k věcem, kterým nerozumí. Tento autor ovšem by neměl raději psát vůbec. Soudím podle jeho rozhledu a inteligence.

0 0
možnosti
P

philipe

9. 3. 2011 2:21
pro autora pokračování ...

nedozvíte, nechal podstatné stati jeho curriculum vitae z veřejných stran internetu odstranit. Asi pto to měl důvody. Jeho nohsledi tvrdí, že odpromoval na UK v Praze. Ovšem v archivu UK jeho disertaci nenajdete a nikde neexistuje oficiální oznámení o promoci. Byly mu však uděleny 3 čestné doktoráty (Dr. h.c. tedy Dr. honoris causa), to znamená bez vědecké doktorské práce a bez promoční zkoušky. V roce 1997 na Uni Passau (druhořadá universita v Bavorsku), a v r. 2007 na Technische Hochschule Dresden a na universitě Jan Evangelista Purkyně v Ústi nad L..

O Leninovy se píše v učebnicích dějin v celém civilisovaném světě, o Klausovi se zmiňuje jen čs.tisk. Jeho osoba je bezvýznamná v západ. Evropě je hodnocen jako persona non grata. Buď ho totálně ignorují anebo ho zesměšňují. Není divu. To, co ze svého sklerotického mozečku vypotil nestojí za námahu se tím zabývat. BTW, staří Římané neříkali post coitum animalia triste sunt ale animus (duše, mysl) triste est. Zdravím filip

0 0
možnosti
P

philipe

9. 3. 2011 1:59
pro autora

Pane Sláma, Klidně ignorujte ty slabomyslné výplody polointeligentů a věnujte se této tématice. Napsal jste to vtipně a výstižně i když se Lenin, svým způsobem genius, nedá srovnávat se senilném Klausem, který mu nesahaá jak intelektuelně, tak charakterově ani ke kotníkům. Lenin pocházel ze zámožné šlechtické rusko-německé rodiny žijící v Sankt Petersburgu. Jeho otec, Dr.Uljanov, byl profesorem matematiky a fysiky, matka baltická Němka se švédským aristokratickým rodokmenem, byla učitelkou. Klaus pochází z chudičké židovské rodiny tak zv. spodní vrstvy. Lenin utvářel dějiny Ruska a tím i velké časti Evropy a Asie. Studoval práva a byl mnoho let činný jako samostatný advokát. Ovládal německý a franzouský jazyk, žil několik let v západ. Evropě,v Německu (München) ve Švýcarsku (Genf und Zürich) a ve Francii (Paris). Vše za své peníze. Klaus vystudoval ekonomii za komunistické peníze a také komunistům až do roku 1989 lojálně sloužil. Myslím, že byl i aktivním členem KSČ. Mnoho se o něm ...

0 0
možnosti
B

Brutvann

8. 3. 2011 21:35
Boblánku Boblánku.........!

To vydejte knižně, ty plody svého mozku.....;-D[>-]

0 0
možnosti
K

kattta

8. 3. 2011 21:11
Diagnóza???

Autor o sobě sděluje, že je psycholog. Zajímalo by mně tedy, jak z odborného psychologického hlediska hodnotí svou obsesi panem prezidentem, kterou tady pravidelně ventiluje. Ale třeba žije v iluzi, že se o diagózu nejdená...tím hůř pro něho...

0 0
možnosti
K

kevinbb

8. 3. 2011 21:09
Nemyslim,

ze mate pravdu.

Klaus tenkrat experimentoval sokovym rychlym prechodem na trzni ekonomiku, ale nejhorsi na tom bylo, ze si nenechal poradit a ze v podstate nechtel brat na zretel kdyz byl varovan, ze jeho metoda bez jakekoliv nezavisle kontroly se muze zvrhnout na nekontrolovatelne rozkradani statnich majetku a to se take stalo.

Jen jeden bod, nikdo se tenkrat nikoho neptal kde vzal penize na milionovou koupi nejake firmy a nikdo v podstate nezadal nejakou zaruku, nebo nikoho nenapadlo dosadit vladniho kontrolora do te koupene firmy aby se dalo zabranit rozprodani a vytunelovani. A to je jen malinka cast toho co melo byt udelano. Bylo to udelano laicky a neprofesionalne. Vetsinou je to tak, ze teorie a praxe se hodne lisi coz bylo uplne opominuto.

Jinak vase srovnani s Leninem je nesmyslne.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

8. 3. 2011 21:04
vlastně celé Peklo.

Boblánku, vy jste fakt máklej. Už vám ty vaše úvahy vlezly  na mozek. Vy vůbec nic nechápete. Jako byste nevěděl, co to dá lidstvu za dřinu! zbavit se pekla. Doufejme, že pro děti našich dětí to vaše i moje peklo bude jen pohádka. Ale jako byste nechápal, že ďábel vleze i zezadu, i škvírou, všude možně nazpátek tam, odkud ho vyženete. Ale to vy nechápete. vy jste materialista. Ani nejosvícenější Anděl si s ďáblem neporadí, a vy byste to chtěl od nějakého stejně materialistického ekonoma. Buďte mu vděčný za to, že se máte, jak se máte. A že se máte! A jestli to neuznáte, tak už vám nelze nic věřit. A copak nevidíte, že má furt pravdu? A to mi je ukradenej, ale vadí mi zaslepenost a nenávist  druhých.

0 0
možnosti
F

Flamerman

8. 3. 2011 20:08
Sodoma

Kristepane, srovnávat Klause s Leninem. To si snad chudák ani nezaslouží ;-D No tak pane autore, otevřete oči a přestaňte snít.

0 0
možnosti
BS

boblanek

8. 3. 2011 20:18
Re: Sodoma

Zatímco komunismus vedl k totalitě politické (vojenské, policejní atd.) moci, neoliberalismus vedl k totalitě peněžní (ovládl prakticky vše).

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

8. 3. 2011 19:53
Slamo

Zda se, ze to nemate jen ve jmenu.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 3. 2011 19:01
Blábol,

jenom díky kapitalizmu dosáhlo lidstvo bohatství.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik