Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těch antiklerikálů, kteří diskuse neotevírají je percentuelně výrazně více, pane autore. Já, kupříkladu, pod svými články diskuse mám otevřené .... ale je dojemné, jak někdo na základě jednoho jediného činu jednoho jediného člověka dokáže šmahem odsoudit celou skupinu lidí a nazvat je demagogy .....

V takovém případě vy jste u mě a pro mě bolševik - používáte úplně stejný princip kolektivní viny a úplně stejnou demagogii.

0 0
možnosti
Foto

Chtělo by to trochu práce s textem :) Vzhledem k tomu, že v článku, na který odkazuješ, mluví autor především "za křesťany"...tak i to zájmeno "naše" je tak nutno brát a nevidím důvod, proč se tak nesnášenlivě ohrazovat :)

A panenství a neposkvrněné početí...už ti tu vysvětlili před mnou :)

A jen dodám...jsem někde na pomezí agnostika a ateisty a přesto mi Tvůj projev připadá hodně...zoufalý...a hlavně v kontextu odkazovaného blogu naprosto zbytečný ... geekovský...

4 1
možnosti
BS

(Pomíjím tykání.) To "naše" je jeden z jejich typických triků: jistě se týká katolíků, ale navozuje...

2 1
možnosti
BM

Jak jsem vyrozuměl, tak pan Hruban je duchovní, takže přirozeně věří v Neposkvrněné početí Panny Marie (otázka panenství Marie je teologický termín). A že používá slovo "naše" tak tím myslí společenství kolem něho. Na to má právo. Anebo zde kněz nemůže prezentovat své názory? A co se týče uzavřené diskuse, zřejmě nechtěl dát prostor nenávistným reakcím. Na to má také právo či ne???

5 0
možnosti
PK

Neuvěřitelná slátanina. Pejsek s kočičkou hadraRv

4 1
možnosti
Foto

Uzavřít diskusi znamená připravit se o možnost obhájit svůj názor.

Pan Hruban patrně tuší, že obsah jeho článků obhájit nelze.

3 1
možnosti
Foto

Ač nevěřící, tak musím říct, že pan Hruban ve svém blogu netvrdil něco, co by mně mohlo pobuřovat. Zato autor tohoto blogu do toho zamotal i restituce a jak psal pan Kudlička vytvoříl pěknou slátaninu.Rv

2 0
možnosti
Foto

Možná právě kvůli Vám pan Hruban neotevřel diskusi.

1. Ponechte prosím katolíkům jejich víru v neposkvrněné početí Panny Marie. Nikdo Vás nenutí, abyste tomu věřil, pročež nechápu, proč Vás to tolik vrzušuje.

2. Zdá se, že charita missek a zbohatlíků jaksi není funkční, a to na rozdíl od Charity katolické církve či ADRA církve evangelické. Vy však již předem víte, že jde o nesystémové řešení. Máte nějaké systémové v záloze?

5 0
možnosti
BS

Obecné podmínky ve státě, aby potřebných ubylo. Nezachrání to jistě vše, ale má to širší záběr.

3 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik