Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono je tu ještě rezoluce OSN o vzniku dvou státu - Izraele a Palestiny. Dosud nenaplněná. I proto, že Arabové stát Izrael odmítají. ;-(

0 0
možnosti
PS

A ??  8-o To malo byť čo ? Exkurzia do histórie ?

1 1
možnosti
JS

Není možné žádným způsobem popřít, že dnešní Izrael je historickým územím Izraelců (Izraelitů).

Dokonce ani poté, co se římský císař Hadrián po roce 135 n. l. rozhodl Židy zcela z ničit, zde nepřestalo existovat židovské osídlení. Židovské komunity, které ve Svaté zemi žily, i Židé, kteří žili po staletí v diaspoře, nikdy nepřestali říkat, že jde o jejich zemi a nikdy si ji nepřestali nárokovat – ať už byli pod nadvládou kohokoli. Vždyť o tom svědčí také všechny místní názvy i památky. Všichni Židé v diaspoře se po staletí zdraví pozdravem: "Příští rok v Jeruzalémě", aby sobě i okolním národům připomínali, kde je jejich vlast. Nikdo tedy nemůže tvrdit, že si Židé svůj nárok vymysleli, nebo že odezněl či ztratil platnost. Od přelomu letopočtu až po rok 1948 bylo toto území vždy jen protektorátem nějaké mocnosti, tedy dobytým územím. Všichni, kdo zde žili, kromě Židů, věděli, že žijí na dobytém území, nikoli ve své vlasti. Například současná Gaza byla obsazena Araby v roce 637, a to tak, že Abú Bakr nechal všechny zdejší Židy, křesťany (Kopty) a Samařany zcela vyvraždit.

Říkáte, že pravdu mají nejspíše Arabové, když Židy považují za okupanty. A koho tedy Židé okupují? Jaký státní útvar Židé obsadili? Žádný! Arabové měli skoro 1400 let na to, aby zde založili nějaký arabský stát. Nikdy to neudělali. Jediný, kdo tu za tu dobu založil stát, byli křižáci, kteří uhájili existenci křesťanského tzv. Jeruzalémského království proti muslimům asi po dobu dvou set let. Arabové se o založení nějakého místního státu nikdy ani nepokusili.

V roce 1948 Židé pouze obnovili to, co bylo vždycky jejich.

Izrael není ohniskem nenávisti. Arabové dodnes považují za svého svatého muže Mohameda Amín al-Husajního, který do rozhlasu hlásal, že "je třeba pozabíjet všechny židy do jednoho", že "mír je možný jen na mrtvolách všech nevěřících psů" a Hitlerovi udělil titul "čestný muslim".

1 1
možnosti
VH

Ježíš. Kdypak mne odtud vyženou potomci Celtů či Longobardů.  A neměli bychom si (teď je příhodná doba) nárokovat území východní Ukrajiny a západního Ruska?

2 1
možnosti
JS

wow, to jsem zvědavá, jak to tu dlouho vydrží!

1 1
možnosti
JH

než někdo obviní autora z antisemitismu ...;-)

3 1
možnosti
Foto

Dovolím si přidat jeden výrok, který jsemopsal  a jedná se výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutémholandským novinám Trau,  "Žádnýpalestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouzeprostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskoujednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci,Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických ataktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinnýprostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního 'palestinskéhonároda'. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůžeuplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybněnárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme našeprávo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji sJordánskem."

1 0
možnosti
JH

Je zcela samozřejmé,že extremisté z kterékoliv strany využijí jakéhokoliv ústupku a budou ho brát jako slabost. Právě proto je potřeba trvat na vytvoření dvou států podle plánu OSN z roku 1947, striktním stanovení hranic a vytvořením demilitarizované zóny popř. vstup vojsk OSN. Důsledné potrestání jednostranných vojenských nebo teroristických aktů atd.

1 2
možnosti
Foto

On na území Palestiny vznikl, opravdu jedenstát?  Pokud mě paměť  neklame, po válce v roce1948 Židé svůj stát uhájili. Poraženým útočníkům zbylo celé Předjordánsko.  Palestinští Arabové vPředjordánsku souhlasili s tím, že toto teritorium bude přičleněno kZajordánsku. K tomu vzápětí došlo – nová monarchie tvořená zajordánským apředjordánským územím se přejmenovala na Jordánsko. Takže palestinští Arabovéna dnešním Západním břehu získali svůj stát: Jordánské hášimovské království.

3 1
možnosti
VH

Jak se "uhájí" stát, který neexistuje?

2 1
možnosti
Foto

Pane já nevěděl, do dnešního dne, že za doby Říma byla doba bronzová.  Na území dříve nazývané Judea, žili Židé po dobu 3 000 let. V době Římské okupace, vypuká na území protiřímské povstání vedené Bar Kochbou a to v letech 132 až 135 našeho letopočtu. Po porážce povstání jsou Židé vyhnání a území je přejmenované na Palestinu. Na tomto území od té doby nevznikl žádný jiný stát. Po dobu 700 let jsou Židé rozptýlení po Evropě a Asii, ale nikdy neztratili vztah k tomutu území. O tom svědčí i jejich pozdrav " Příští rok v Jeruzalémě"  Jinak R^

3 0
možnosti

Praotec Čech také přišel odněkud. Také jsme to vědomí neztratili. Máme snad tedy si činit nároky tak zhruba na celou Ukrajinu, kterou jsme opustili pod tlakem Hunů?

4 4
možnosti
Foto

Pravda? Vlastně ano...pravda pana Slámy. Každej máme nějakou, že?

5 1
možnosti
VH

Jistě. Mnozí mají především tu mainstreamovou.  Když to říkají "všichni", musí to být přece pravda, že?

2 2
možnosti
JH

Naprosto s Vámi souhlasím,karma. S trochou nadsázky se dá říct,že židům by bylo nejlépe někde v izolaci na Madagaskaru... Problém je,že ani jedna strana konfliktu nerespektuje rozhodnutí OSN z roku 1947 o rzdělení území na dva samostatné státy-Izrael a Palestinu. Izrael okupuje několikanásobně větší území než přidělené a chová se zde jako okupant, Arabové zase z principu odmítají uznat stát Izrael. Paralelou může bát rozdělení Britské Indie v roce 1947 na Indii a Pákistán. Proběhlo zde také několik konfliktů,napětí je zde také,ale rozhodně menší než v Izraeli. Navíc pokud u nás po vzniku Československa rostla nenávist Němců cca 20 let, tak na Blízkém východě ta vzájemná nenávist roste už 100 let a tedy několik generací!

2 3
možnosti
AP

Na Madagaskaru v izolaci by bylo dobře kde komu. Třeba Zavadilovi a jemu podobným odborářským bafuňářům. Konec konců komunisti jsou na izolaci a ploty specialisti.

3 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik