Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ten pán je zcela mimo mísu. Podobenství nechápe,motá rozum do víry a nelézá socialismus kde není.

Nemám sílu to rozebírat.

1 0
možnosti
VS

Další bláznivá konspirační teorie. To co tvrdí učedníci musí být pravdivější než co si dnes vymýšlí různí spekulanti. Tyto informace jsou potvrzeny i v mnohých zjeveních v průběhu historie. V Ježíšově učení nejsou žádné rozpory ani chyby. Přisuzovat některým výrokům levicové a pravicové pojetí prozrazuje, že vůbec nechápete co znamenají.

Připomeňme si tedy co je stěžejním poselstvím evangelia. Bůh a jeho království stojí tak blízko lidem jako nikdy předtím. Boží království přišlo s Ježíšem a zůstává dál s jeho církví. Ti co uvěří budou spaseni a ti co neuvěří sami sebe odsoudili k zatracení. Přichází mesiáš, který naplní proroctví a zákon a vysvobodí lidstvo z pout hříchu.

Křest Ježíše byla zjednodušeně řečeno jen formalita. Už Jan Křtitel upozorňuje Ježíše, že pro něj není křest potřeba. Stejně tak další spekulace o původu nauk křesťanství jsou stejně mylné a vycházejí z ignorance historie a písma.

2 0
možnosti
PM

Dovolím si s Vámi souhlasit.

0 0
možnosti
BT

tak veliký polyhistor nepochopil ani celkem jednoduché Ježíšovo " ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou" ono milý polyhistore je to teošku jinak , za prvé celé to zní" oo za oko a zub za zub.‘ já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou" a ejhle najednou to není fatální podpora zlu jak píše autor ale přesně naopak

za druhé i zbytek Ježíšových slov jste nepochopil ergo soudím že vy jste přsně takový polyhistot jako já tchajkonaut ;-D

Zdroj: http://bohu-a.svetu.cz/207-o-nastaveni-druhe-tvare.html

Zdroj: http://bohu-a.svetu.cz/207-o-nastaveni-druhe-tvare.html

2 0
možnosti
BS

Nebavme se prosím o slovech (v lakonicky psaném článku), ale o křesťanském neodporování zlu.

0 2
možnosti
JM

"Ježíš, stejně jako „řecký Ježíš“ Sokratés, po sobě nezanechal žádné písemné zprávy. Víme o něm pouze z Evangelií, a proto na něj musíme pohlížet jen jako na legendu."

Pokládáte za legendu i Sokrata, popř. všechny další význačné historické osobnosti, které po sobě nezanechaly žádné písemné zprávy?

0 0
možnosti
BS

Rozhodně ne všechny historicky význačné osobnosti. Interpretovat Sokrata (Platón versus ostatní Sokratovi žáci) je téměř neřešitelný problém, Stejně jako Ježíš tím poskytuje prostor pro bájení, ovšem filosofové na rozdíl od teologů si z něj modlu neudělali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik