Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SC

Pikot

4. 2. 2010 14:48
Maszarik (jak se původně jmenoval)

byl od svého dětství podvodníkem. Už v dobách studentských - codil tehdy do septimy - tvrdil, že je studentem filosofie. A na fakultu si nechával posílat svojí korespondenci.

Později bydlel v podnájmu u říšského poslance Šembery. S jeho dcerou Zdenkou se dokonce zasnoubil. Pak se dozvěděl o úrazuj jeho známé z Lipska. Garriqueové... Odejel za poslední peníze do Států. By se za  TŘI  dny zasnoubil znovu. K poprasku došlo za tři týdny později, když po sňatku požadoval po otci nevěsty věno. S poukazem na to, že nemá na cestu do Vídně. Masaryk nakonec peníze dostal a v další době dost nuzoval. Jeho vědecká práce byla dost nevalná. Zachránilo ho zřízení české university v Praze. Masaryk se zasloužil především o obohacení češtiny o nový pojem: prošvihnout.

(Víc o tom ve skandálu kolem Švihy!)Jen dodám, ke vzteku jeho adorantů... Masaryk měl v Lánech k obsluze 170 -180 sloužích. Bez hradní stráže. 

Pro historiky: Proč se Masarykova žena pominula  v Praze rozumem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik