Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Opoziční smlouva je stále spojována s korupcí.Neže by  korupci bránila ale kradlo se před ní a krade se po ní.Byla to především reakce na tehdejší politiku kdy malé strany využívaly velké.Vynikali v tom lidovci kteří uzavřeli koalici s každým ale museli dostat pět ministerstev tedy za jedno procento od voličů jedno min.Nakonec na to doplatili ztrátou důvěry a odchodem z parlamentu.Zemanovi nevyčítám opoziční smlouvu ale že neuhlídal spolustraníky kteří kradli jak straky.Knížete hodnotím podle toho co dělal a dělá než podle toho co teď říká.Nemohu volit loutku která se spojí s každým ať už se od Kalouska odpojí nebo ne.

3 1
možnosti
PS

Ano, při nejbližší příležitosti (po parlamentních volbách) ho jmenuje guvernérem ČNB !

3 1
možnosti
BS

To nedává smysl, zejména pokud vyhraje ČSSD.

2 2
možnosti
Foto

Po svém případném zvolení se Karel Schwarzenberg bude muset od Kalouska oddělit, aspoň po formální stránce ano. Tedy přestane být ministrem za TOP09, poslancem TOP09 a z TOP09 i vystoupí (maximálně si ponechá čestné členství).

Miroslavu Kalouskovi tím vzniknou jisté komplikace. Bude se muset stát předsedou TOP09 (kdo jiný než Kalousek?) a ve volbách do poslanecké sněmovny v roce 2014 se už bude muset obejít bez největšího trumfu - Schwarzenberga.

ČSSD by měla naopak jistotu, že prezident Schwarzenberg do jejích vnitřních záležitostí zasahovat nebude, což by v případě Zemana jisté neměla. Navíc by se stále mohla profilovat jako ryzí opoziční strana.

2 0
možnosti
SB

Nezlobte se, ale jste směšný, když jako Schwarzenbergův klad uvádíte, že se MOŽNÁ oddělí od Kalouska.

Pokud je Kalousek dobrý, tak proč by se od něj odděloval.

Pokud dobrý není, tak jak je možné, že s ním spolupracuje dosud?

Nikoli. Schwarzenberg spolupracuje s Kalouskem v dobrém i zlém, takže všechny klady a všechny zápory této spolupráce jsou prostě realitou a voliči by je měli brát v úvahu. Žádné "možná se ti dva rozejdou". Času na to měl Schwarzenberg dost a dosud tak neučinil.

6 4
možnosti
VH

Autor to uvádí jako   k l a d ?  Nevšiml jsem si. Uvedené konstatování je prostou oponeturou tvrzení M. Motejlka, že se Kalousek stane nejmocnějším mužem v republice. Nic víc.

    Prostě jen poukázáním na fakt, že když chybí argumenty, začne se strašit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik