Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

LukinKulin

27. 8. 2012 10:48
Jéje!

Jéje, to je ale hloupý text!

0 0
možnosti
W

wiki5

16. 8. 2012 1:30
neni

1 0
možnosti
JAP

Culeto

16. 8. 2012 0:31
Milý pane Slámo

mí rodiče ve mě vždy pěstovali úctu k druhým. Snažím se tedy Váš pohled pochopit a přiznám se, že mi to nejde a tak zůstanu s pokorou věřit tomu, že Vy vidíte dále než já. Pane Slámo vy jste zřejmě studovaný člověk , na rozdíl ode mě. Já si však troufnu tvrdit, že hodnotit skutky minulé (lhostejno kdo je páchal) dnešním pohledem je nanicovatá hloupost. I naše skutky budou hodnoceny v budoucnosti a my bychom (pokud chceme) mohli k této skutečnosti přihlédnout. I když jak říkávala moje pramáti :,, Gdo sa blbý narodí, ten aj blbý umře´´

Jinak bych měl na Vás zdvořilou otázku, je podle Vás jakákoliv struktura, zaměřená na efektivitu zároveň strukturou mafiánskou ? Nemusíte mi odpovídat hned pane Slámo, něco mi říká, že budeme mít příležitost se vidět.

0 0
možnosti
L

Londynanka

15. 8. 2012 15:41
to je smutne

Kam se to ten nas narod dostal. Vsichni hazi spinu na vsechny - na cirkve, na politcke strany a jedince, na Olympiadu...proste na vsechno. Co se to s vami deje?

Obavam se, ze je to pravdepodbne z duvodu, ze pouze tech 10% vericich v Cechach ma mozna alespon nejakou moralku. 90% spolecnosti, jak vidim, ztraci jakou-koliv moralku - u blogeru to vypada na 100%.

Kdyby nekdo neco ukradnul Vam, taky byste to chtel zpatky.

2 0
možnosti
VS

apoc9

15. 8. 2012 13:04
Protestatské církve

Protestantské církve se prezentovali jako reformátoři katolické víry. Ve skutečnosti se už od počátku dopouštěli mnoha zločinů jak jejich stoupenci tak i jejich lídři, krádeže, smilstvo a vyvražďování svých odpůrců. Navíc dnes po 400 letech lze s klidným svědomím říct, že jejich učení a jejich reformy se ukázali jako mylné a škodlivé pro křesťanství. To co označujete za mýty patří k ústředním pravdám křesťanství. Právě benevolentní otevřenost vůči světu způsobila, že protestantské církve ztratili ze zřeteli věci Božské a zcela přijali jakýkoliv lidský rozmar a špatnost.

0 0
možnosti
VS

apoc9

15. 8. 2012 13:07
Protestatské církve

Také zcela roztříštili svět křesťanství. Například jenom v USA jsou ne stovky a tisíce, ale deseti-tisíce denominací, každá se svojí variantou víry.

Anglikánská církev, která vznikla z ušlechtilé a pokrokové pohnutky cizoložství, je dobrým příkladem vlivu inovací nové doby. Anglikánská církev je fakticky ve stavu rozkladu. Její členové ji hojně opouštějí a přecházejí ke "zlé" katolické církvi a to nejenom řadoví věřící. Katolická víra je v jádru zcela totožnou s vírou prvních křesťanů, bez cenzury a bez přikrašlování po více než 2000 let. Zdravé myšlení katolické církve musí neustále čelit iracionálním výlevům a útokům různých sociálních inženýrů, nadlidí a zločinců.

0 0
možnosti
W

wildchild

15. 8. 2012 12:55
Bláboly...

Jen k předposlední větě - o "neomylnosti papeže" hovoří sám současný papež Benedikt v jedné z knih rozhovorů s německým novinářem Peterem Seewaldem. Přečtěte si ji - Benedikt XVI.; Světlo světa - papež, církev a znamení doby - rozhovor s Peterem Seewaldem; str. 17 - o "neomylnosti papeže"...

P.S.: To srovnání katolické církve (máte asi na mysli Římskokatolickou církev, že?) - to myslíte asi něco podobného jako tady, že? ;-)

http://zpravy.idnes.cz/za-kazani-proti-mafii-prisla-italskemu-knezi-postou-praseci-hlava-1ct-/zahranicni.aspx?c=A120131_183732_zahranicni_brm

0 0
možnosti
BS

boblanek

15. 8. 2012 13:03
Re: Bláboly...

Dogma o neomylnosti papeže bylo vytvořeno (teprve) koncem 19. století a pokud se nemýlím, nebylo dodnes oficiálně zrušeno. Pokud se mýlím, opravte mne, nejsem vševěd, budu Vám vděčný.

0 0
možnosti
O

oooo

15. 8. 2012 12:35
Pravda.

Výborný článek. Stručný výcuc, ale vystihuje podstatu. Chamtivost po penězích a moci, lež a přetvářka - to je znakem všech zločineckých ideologických struktur, lhostejno na míře ušlechtilosti původní myšlenky. A čím méně je společnost potřebuje a uznává (u nás je to jen 10% !), tím více baží po ztracených prebendách a udělá pro ně vše - třeba se spojí i s tím ... (jak tomu říkají?) .. jo, s ďáblem, když jim slíbí návrat jejich mocenské pozice. Těch příkladů je mnoho a mnoho, kdy nejvyšší církevní struktury - navzdory všem apelům na morálku (k chudým) - se přímo, či skrytě spojili s nejhoršími tyrany za slib tučných prebend.

A na odlehčení - jaký myslíte že by byl váhový poměr průměrného statistického výběru prelátů středního věku ve srovnání s výběrem běžných pracujících lidí? Obžerství a pedofilie jsou u celibátních povalečů často jediným povyražením jejich smutného osudu - osudu Vatikánských daňových výběrčích a otroků.

4 0
možnosti
A

Alergik_new

15. 8. 2012 12:52
Re: Pravda.

A to vám vtloukla do hlavy soudružka učitelka nebo rodiče?

0 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

15. 8. 2012 12:21
Lekce "vědeckého ateismu" v mírnější podobě

Za bolševika tu byla rétorika tvrdší, asi v tom, že se církvi nepřiznal žádný pozitivní přínos, případně se zcela marginalizoval. Ale jinak, tak argumentace je přesně stejná jak z nějakého z tehdejších ústavů marxismu-leninismu.

Fakt je, že za bolševika byla obvyklá likvidace třídních nepřátel i pomocí psychiatrů a psychologů. Z nepohodlné osoby se udělal blázen, který se držel bez soudu v blázinci. Ideologicky to uměli zdůvodnit právě lidé jak p. Sláma.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

15. 8. 2012 12:28
Re: Lekce

Váš diskusní příspěvek je zavilý a bezobsažný žvást. Nicméně je zajímavý, co se v poslední době vyrojilo "diskutérů", kteří mají v oblibě kohokoli kdo protestuje proti těmhle pseudorestitucím označit za bolševika.

Hezký kousek demagogické propagandy.

4 0
možnosti
1

1absolutus

15. 8. 2012 12:08
Karma!

R^

2 0
možnosti
M

mezzo

15. 8. 2012 14:30
Re: Karma!

Jste si jistý? Já jen abyste měl jistotu;-D

0 0
možnosti
V

villík

15. 8. 2012 12:00
Především je už zbytečná....

:-P

5 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 8. 2012 12:05
Re: Především je už zbytečná....

Jen jestli si to mysí i ta miliarda katolíků. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik