Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

borek

16. 6. 2011 12:17
Psycholog co rozumí všemu

Typický uřečněný nicneříkající sáhodlouhý text absolventa žvanivého oboru.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 6. 2011 11:19
V hodnocení Hayeka

se velice mýlíte. Hayek tvrdí, že "idealistické představy o humanitě a lidských právech" nemají být vynucovány státním násilím, toť vše. Nijak vám nebrání být dobrým a "humánním" individuálně, v rámci vaší vlastní svobody. Dle Hayeka máte plné právo se sdružovat, máte právo odmítat vstup do vašeho sdružení lidem jejichž názory či konání se vám nelíbí, nemáte ale právo svévolně do svémho sdružení zahrnovat jiné lidi proti jejich vůli a , třeba i "demokraticky" jim pak určovat povinnosti. Takové formy "demokracie"  totiž použil i Hitler vůči Židům. Zmanipulovaných "übermenschů" bylo dost na to, aby "demokraticky" poslali Židy do lágrů.

0 0
možnosti
BS

boblanek

16. 6. 2011 11:41
Re: V hodnocení Hayeka

Jenže tím se Hayek nijak neliší od Marxe, Hitlera a dalších jim podobných.  Nový Vůdce musí vždy do svého učení zamontovat i mnoho hezkého, mnoho pravd atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik