Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

anellus

17. 2. 2012 17:28
Zásadní omyl, co se druhu kapitalizmu u nás týká.

Naopak, máme zde zcela standartní kapitalizmus. Přívlastky jako mafiánský  a pod. jsou  renundantní, protože každý kapitalizmus je v principu vždy mafiánský a korupční. A to i v těch  "vyspělých západních zemích". A  prvorepublikový kapitalizmus byl stejně prolezlý korupcí, jako ten dnešní a to úplně bez ohledu na charakterové vlastnosti prezidenta Osvoboditele, o němž si každý rozumný občan myslí jen to nejlepší.  Jsou objektivní mantinely a mimo ně nemůže kapitalizmus existovat, jedním z nich  je i všudepřítomná korupce, která se v jednotlivých kapitalistických zemích liší jen mírou  istitucionalizace. Co se týká prezidenta Humanitárního bombardéra, tam já, jako každý závistivý Čech, kterému se dost líbil ten zglajchšaltovaný socializmus. musím říci, že byl  novátorem, který našemu popřevratovému resuscitovanému  kapitalizmu dal do vínku základ z docela sprostých lží. A zde bych mohl citovat ze známých projevů jako ".... Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností .." atd.atd.

2 0
možnosti
BS

boblanek

17. 2. 2012 17:42
Re: Zásadní omyl, co se druhu kapitalizmu u nás týká.

Máme tu jeden z nejhorších kapitlaismů v Evropě, díky komunistům a postkomunistům. Jsou i lepší "kapitalsmy", například Finský, kde korupce a mafiánství problémem nejsou. Korupce za 1. republiky byla obdobná jako v Rakousku, kde stejně jako u nás navazovala na prohnilost Rakouska-Uherska. Dnes je v tomto ohledu mezi námi a Rakušany obrovský rozdíl, vím to, mám tam hodně přátel a známých.

0 0
možnosti
PV

pavsson

17. 2. 2012 17:25
Studijní materiál

Článek by mohl výborně sloužit studentům českého jazyka. Mohli by si na něm třeba pocvičovat vyšinutí z větné vazby apod. Některé konstrukce jsem nepochopil ani po několikanásobném přečtení.

0 0
možnosti
BS

boblanek

17. 2. 2012 17:28
Re: Studijní materiál

Konkrétně?

0 0
možnosti
RH

djelem

17. 2. 2012 17:13
Ha ha ha ! Autorovi zřejmě neslouží paměť....)))))

K současným "velikánům":  Kocáb je  škodná, která nadělala tou svou  "lidskoprávní"  politikou ve funkci ministra  škody za miliardy - nakonec šlo jen o podporu nečeských asociálních spodin  proti slušným lidem, kteří musí tuto lůzu živit a kteří trpí jejím asociálním chováním.   Jeho "podnikání"  s privatizačními fondy TREND  :  nalákal na svou osobu tisíce lidí a pak to za  desítky milionů prodal podvodníkům, kteří to vytunelovali.  Každému včetně Kocába muselo být jasné, že  fondy vytunelují, protože  zákonnou "správou"  se jim  ty peníze nemohly vrátit........

   O Havlovi se tady nesmí pravda psát - je mazána s odůvodněním, že je  neuctivá k mrtvému a jeho příbuzenstvu...))))  Proto jen tak na okraj:  hezky se zasloužil o nynější mafiánský kapitalismus svými obchody s agentem Junkem a podporou zmanipulovaných privatizací Becherovky pro kámoše Bakalu a Schw...ga  i  dalších Bakalových rejdů.   Za to má být nakonec ta "knihovna VH", ne ? dalo by se pokračovat dál a dál..

4 0
možnosti
D

Draggo

17. 2. 2012 17:18
Re: Ha ha ha ! Autorovi zřejmě neslouží paměť....)))))

mate recht, Kocab TREND neni dobry priklad osobnosti hodne obdivu, stejne jako neni spravne davat Havla na roven Masarykovi.R^

2 0
možnosti
PH

petrph

17. 2. 2012 16:47
smutné je hlavně to,

že v případě Masaryka a první republiky už pracujeme jen s legendou. A na legendy se jaksi taksi plivat nemá. Už Kryl zpíval, "Vím byla by to chyba plivat na pomníky."

Jenže, pokud přejdeme z legendy do reality, tak zjistíme že první republika i za vedení Masaryka měla podobné problémy, politické aféry i korupci podobnou té naší.A kam nás v roce 1938 dovedla Masarykova orientace na Francii, to je snad zřejmé.

0 0
možnosti
BS

boblanek

17. 2. 2012 16:53
Re: smutné je hlavně to,

Jak to řekl Drtina, do zkázy jsme se nedostali vlastní vinou, ale "nevědomostí Západu" (politika appeasementu vůči Hitlerovi atd.). Na Francii nás orientoval Beneš, Masaryk byl spíše na USA.

0 0
možnosti

Ottis300

17. 2. 2012 16:44
Pane autore, zajímalo by mě tvrzení, že Beneš byl poměrně

bohatý. Odkdy? Kde to vzal?

0 0
možnosti
BS

boblanek

17. 2. 2012 16:50
Re: Pane autore, zajímalo by mě tvrzení, že Beneš byl poměrně

Pocházel z chudých poměrů, relativně zámožná byla jeho žena Hana.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik