Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

philipe

10. 4. 2012 12:56
Pane Sláma, krátké, nicméně brilantní vyhodnocení

přeměny bývalého "socialistického hospodářství" na ekonomii volného trhu. Čeští novopečení rádoby-kapitalité tuto, pro českou kotlinu typickou formu volného trhu nazývají neoliberální kapitalismus, vyspělé západní civilasace tento vývoj charakterizují coby právním vakuem způsobený anarchistický chaos, v kterém korupce a mafiozní struktury bují jako houby po dešti. Jelikož neoliberální, jinými slovy bezohledně a bez jakýchkoli skrupulí jednající kapitalisté mají jediný cíl, maximalizaci profitu za každou cenu, je tudíž holandským, německým, anglickým, etc. kapitalistům putna, za jakých podmínek české pracovní síly produkují. Oni budou spolu s čs. tuneláři pod ochranou zkorumpované čs.vlády a jejich lakajů tak dlouho vydírat, jak bude možné, tedy dokud si to nechají české ovce líbit. Oni dobře ví, že masy se nechají lechce manipulovat planými sliby a umožněním zvýšeného konzumu prostřednictvím kreditů, "výhodných" nabídek atd.. Bystrým lidem neušlo, že krysy už opouštějí topící se loď.

0 0
možnosti
JS

kelner

10. 4. 2012 10:48
Naprostý souhlas

Je to stručné, přesné a výstižné. Ztratili jsme odbytiště a stali jsme se odbytištěm často i pro zastaralé a nekvalitní výrobky. Je zajímavé se podívat na nabídku na př. elektroniky v zahraničí a u nás.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

10. 4. 2012 10:47
Ale houby.

Dekolonisace byla výsledek nátlaku tehdy módních levicových lidskoprávařů. Od té doby se v bývalých koloniích už zase navzájem žerou - jako v předkoloniálních dobách. Paralela s námi neexistuje.

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 4. 2012 15:15
Re: Ale houby.

Doba koloniální byla zlatou dobou rozkvětu každé koloniální země. Po odchodu zlých kolonizátorů, došlo k razantnímu poklesu hospodářského rozvoje, rozvoji násilí, nevymahatelnosti práva a rozkradení všeho, co zlí kolonizátoři vybudovali. ;-)!!

0 0
možnosti
JZ

hlubič

10. 4. 2012 10:14
odborné vedení státu

Nejvíceje nepochopitelné,že tak kulturní národ,jako jsou češi a slováci dovolil takovým rádoby odborníkům řídit stát do záhuby mlčky a odevzdaně.Snad už i slepý musel poznat,že ten náš největší ekonom,který píše s oblibou o všem(hlavně o tom čemu vůbec nerozumí) .ˇUžasné jsou jeho zápisky s cest za státní peníze.Domnívámse, že by bez  pomoci nedokázal řídit ani trafiku,přesto řídil celý stát  .Podcobní jsou všichni,kteří nastoupili po něm.Ani jwden nedokázal řídit stát alespoň bez dluhú.Zajímavé je,že ani jediný zákon nebyl schválen tak,aby se vzápětí několikrát musel opravovat.,kromě zákonů,kdy si páni poslanci schvalovali zvýšení platů,nebo jiné výhody.Trpělivost národa by měla mít hranicem ,u nás je však nepochopitelně nekonečná

0 0
možnosti
P9

pavel 99

10. 4. 2012 10:10
Ty "zlé firmy" se u nás nemusely nikterak snažit,

pokud se týče "...hlavním "úkolem" i zde bylo zlikvidovat domácí obchod a produkci...", neboť jsme to hravě zvládli za ně v éře "budování socialismu". Nebo jak jinak hodláte vysvětlit, že v okamžiku "pádu ostnatého drátu" (a částečné směnitelnosti koruny), když zákazníci směli kupovat výrobky ze zahranicí, tak například odbyt TESLY klesl k nule? A u dalších a dalších podniků to bylo obdobné.:-/

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 4. 2012 10:19
Re: Ty

Pan Bohumil Sláma nám to ukázal tak nějak psychologicky. Co na tom, že je to blbost na kvadrát - na to si jeho čtenáři už zvykli. ;-D!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik