Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vám ta katolická církev leží v žaludku, pane Slámo. Ovšem pozor!!! Pokud je tak jedovatá, jak se snažíte stále naznačovat, mohlo by Vás to nakonec otrávit ;-D;-)

Ale teď vážně. Ano, návrh zákona byl schválen. Chce se mi i věřit, že jeden z jeho nedostatků, tedy nerovnost ohledně zdanění při prvním převodu nemovitostí, bude slíbenou novelizací odstraněn. Ale to, že vy vnímáte církve za špatné, za přežité, za bludaře a já nevím co všechno ještě neznamená, že je takto vnímají všichni lidé (minimálně ten milion, který se při sčítání lidu k ŘKC přihlásil je takto ostře odpudivě nevnímá), stejně tak to neznamená, že je to subjekt, který by neměl mít právo na nápravu křivd z let 1948 - 1989. To že je nemáte rád na tom nic nemění.

3 3
možnosti

nevím, jak panu Slámovi, ale mi rozhodně katolická církev v žaludku neleží, ale byl bych fakt rád, kdyby měla v pořádku problém má dáti dal. Tedy byla průhlednější jak ten Grossův křišťal.

5 0
možnosti
Foto

Ano, jenže se vrací daleko větší hodnota majetku, než byla ukradená (44,-Kč náhrada za 1m2 orné půdy oproti běžné tržní ceně 5-10,-Kč/m2 jako příklad vypovídá za vše). Takže dochází k nové krádeži na daňových poplatnících. Původ církevního majetku je další kapitolou samou o sobě.

3 3
možnosti

Kdybychom zkoumali po každé původ majetku, mnoho kapitalistů by pak muselo jít žebrotou.

5 0
možnosti
Foto

Jaksi jste, autore, opomněl, že ukradené se má vracet. Zaštiťujete se Masarykem, ale myšlení máte Gottwalda.

7 5
možnosti
BS

ukradené nakradené

5 6
možnosti
BM

1848, když už.A pro upřesnění:

Rakouský neoabsolutismus byl zaveden silvestrovskými patenty z 31. prosince 1851, čímž byla zrušena dosavadní oktrojovaná ústava. Hlavním představitelem tohoto období se stal rakouský ministr vnitra Alexander Bach, podle kterého se také vžil název Bachovský absolutismus. Velký podíl na jeho vytváření měl také tajný rada Johann Franz baron Kempen von Fichtenstamm, velitel rakouského četnictva.

2 1
možnosti
BM

A také se říká František Josef I.

1 0
možnosti
Foto

Nic není prohrané, vezmeme si náš stát zase zpátky. 17.11.

5 4
možnosti
OK

Dnešním dnem stát rozhodl, že navrátí ukradený majetek církvím. Nic víc, nic míň.

5 6
možnosti
BS

Vrátit zákonně i nezákonně nakradený majetek.

2 5
možnosti
LH

Pokud  se bude církev chovat jako správný hospodář a všechny památky,lesy a pole bude obhospodařovat získají tím práci spousty lidí. Zcela jistě nebude vybírat nejdražší firmy a spolehlivě si ohlídá hospodaření.

8 7
možnosti

Na základě čeho tak usuzujete? Osobně znám situaci v ŘkC. Zoufalý nedostatek kompetentních lidí. Odrbou je dohola.

6 1
možnosti
HS

Sláma, fakt děláte čest svému jménu, čouhá vám z bot a náramně zapáchá

6 4
možnosti
FK

Jako byste nevěděli, že autor,  zelený skrz naskrz, je ctitel revolucionářů, anarchistů a násilníků z pařížských barikád 68. roku a vrhačů dlažebních kostek na demokratickou policii, kamarádíčků nejzběsilejších vražedných teroristů ze 70. let min. století.

3 4
možnosti
PH

Přesně takové lidi, jako jste Vy jsem slyšel vyřvávat v únoru 1948 a potom se z nás stala pevně uzavřená konzerva, ale budovali jsme socialismus a nevybudovali, nějak se to zvrtlo vychovat socialistického člověka.

5 4
možnosti

Výchova socialistického člověka se zdařila, alespoň ve Vašem případě, co se týče dlouhověkosti a dokonalosti paměti jste předčil  bohatýra Muromce, už jste přežil čtyři totalitní režimy, včetně toho současného.  A ve zdraví. A Vaše úroveň stylistického a gramatického vyjadřování je rovněž obdivuhodná. Ta uzavřená konzerva vám svědčila.

6 1
možnosti