Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Článek jsem nečetl, takže nevím kdo je autor, protože jsem se dostal ze seznamu diskuzí, ale podle nadpisu bych tipoval, že to bude Sláma, že?

0 0
možnosti
FK

"Karel Havlíček a Tomáš Masaryk stále víc na indexu"  Autore, nepodkládejte veřejnosti své schizofrenní nápady. A hlavně s nimi neoperujte, ať se vaše fantasmagorie nestanou skutečností! Bude to jako když na smrt nemocný Václav Havel cítil zcela přirozeně blbou náladu a vyslovil to za celou zem a každý blbec to potom podle Václava Havla papouškoval. A všichni, podle Václava Havla, z toho začali obviňovat Václava Klause.

1 0
možnosti
VH

Možná, že na oba pány nevzpomínáme dost (alespoň podle vašeho gusta). I když prezidentovy citáty a myšlenky čtu v tisku i na blogu každou chvíli.

  Ale: být na indexu znamená něco úplně, ale úplně jiného!!!!  Být na indexu znamená zakázat    j a k o u k o l i v   z m í n k  u   úředním pokynem.

1 0
možnosti
BS

V tom je novodobá cenzura sofistikovanější, něco tu a tam se špitne, ale mainstream to všechno převálcuje.

0 0
možnosti
BS

Drobný dodatek: Na  Havlíčka si komunisté netroufli, ale umenšovali ho na jen básníka. Jako novinář a politický buditel jim ani trochu nevoněl. Masaryk jim doslova smrděl.

1 1
možnosti
VK

Nechápu, co by komunisté mohli proti Masarykovi mít, když on jen zahájil, co oni dokončili. V jistém smyslu to byl protokomunista. Byl to on, kdo zde zahájil rozkrádačky, cudně nazývané reformami, zcela vyřadil z vlivu na dění ve státě skutečné elity a za hlavního nepřítele Čechů vyhlásil Habsburky (proč proboha ... aha, asi proto, že si sám tak rád hrál na mocnáře) a katolickou církev (inu, ta mu ta jeho historická moudra a nacionalismus nepapkala). Ale zřejmě jim vadil jako ikona vcelku ještě demokratického státu (holt ani Masaryk nemohl zničit fǘšechny demokratické vymoženosti, co zde zavedla dynastie (akorát že už aspoň virtuálně zadrátoval hranice). K moci a řízení státu se dostal jen póvl ... rozuměj "politici".

Havlíček vadit musel, jeho racionální a střízlivé uvažování a hlavně svobodný duch musel vadit. A jeho pohled na barbarského slovanského bratra teprve.

0 2
možnosti
Foto

Ač člen KSČM, naprosto souhlasím a dávám karmu. Jen dodávám, že současní komunisté se na Masaryka dívají povětšinou podstatně jinak, než přes minulorežimní ideologický filtr. O Havlíčkovi ani nemluvě! Zvláště dnes v souvislosti s "církevními restitucemi" atd. Mějte se, přeji hodně zdaru!

3 1
možnosti
BS

Kéž by se dnešní komunisté do Masaryka opravdu začetli! Například do jeho Otázky sociální (kritiky Marxe) nebo O bolševismu. A hlavně, kdyby nefarizejsky, jasně vyhlásili, o co jim skutečně jde!

2 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik