Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAP

Culeto

4. 9. 2012 22:34
Víte pane Slámo

tím, že jste se dopustil indiskrece dáváte najevo, že Vás ten nelehký úkol zcela pohltil.Ano je to tak ,od překrucování pravdy jste se sám vlastní vinou dostal do argumentační nouze. Je mi Vás líto. Já totiž jako jedno z plus stáří vidím určitou životní moudrost, která zdá se, Vás poněkud minula.Víte spisovatel Šabach kdysi řekl, že jedno z rozčarování z vývoje po roce 89 si přivodil sám, když předpokládal, že lidé určitého ražení postupně vymřou.Jeho zklámání bylo způsobeno tím, že se rodí noví. Ze stejného důvodu vidím i já jako zcela zbytečné s Vámi vést jakoukoliv při, i když se přiznám nutkání prověřit protiprávnost Vašeho jednání na Vašem blogu je velká.To co to vyvažuje je ten fakt, že v diskuzi pod Vašimi články se díky diskutujícím dozvím daleko více o problematice o které píšete, přestože ji pramálo rozumíte.

3 0
možnosti
VI

Vlad IV

4. 9. 2012 20:35
Halík( zvaný Mefisto)

je heretik a apostata!

To že nebyl ještě za své heretické a bludné plky exkomunikován, je výsledkem úpadku Církve po nešťastném druhém koncilu-nekoncilu ve Vatikánu!

Zednář Štampach vskutku nebyl exkomunikován za své bludy,což je vina téhož!

Doufám,že mi milý Pán Bůh dá dožít se veřejné exkomunikace těchto individují, ciž se týká i pekelné smečky,kterou Halík v dopise jmenuje a veřejného pálení jejich spisů !

Slámo,vy nešťastníku, když už chcete mermomocí kopat do katolické Církve, kopejte alespoň do katolíků ( primas,veřejně zpochybňující existenci pekla do tohoto,mnou jmenovaného apostatického spolku pro vaši informaci spadá též!)

0 0
možnosti
OK

iacobau

5. 9. 2012 8:02
Re: Halík( zvaný Mefisto)

Toto je také názor křesťana, ale s ním se nemohu zásadně ztotožnit! Nechť Bůh, nikoli člověk soudí druhé.

0 0
možnosti
KB

Karel2002

4. 9. 2012 20:00
Halík je papežem všech demagogů

nic si nedělejte z jeho urážek.Je natěšený na ten restituovaný majtek katolické církve za který bojoval přes 20 let tak, že se nedokáže ovládat.Je vystudovaným psychologem-terapeutem,ale snad nikdy nikoho nevyléčil (působil u Apolináře).Miloval Klause do té doby než se dozvěděl, že Klaus nechce restituce. Pak ho začal proklínat. Halík byl snad u všeho špatného,co se tady událo za posledních 20 let (humanitární bombardování,vzpoura v TV proti řádně zvolenému řediteli,oslavování ODS resp. TOP09 před posledními volbami i v roce 2006 atd. atd.)A co se týče těch jeho "znalostí" křesťanství, možná i nějaká jehovostická bába postaávající s časopisy před stanicí pražského metra toho ví více.Když se někdo vytahuje a uráží lidi okolo, neznamená to ještě, že musí být expertem.

1 0
možnosti
VI

Vlad IV

4. 9. 2012 20:39
Re: Halík je papežem všech demagogů

Co to žvaníte?

Halík je demagog,hnidopich a heretik ale církevní restituce jsou mu víceměně ukradené!

Kam chodíte na takové hlouposti?  8-o

0 0
možnosti
JL

uumaa

4. 9. 2012 18:34
Aha

Bohumil Sláma, bojovník za lidská práva.;-)

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

4. 9. 2012 18:33
Na blogu není větší vopruz,

než zveřejňovat něčí mailyRv

2 0
možnosti
JAP

Culeto

4. 9. 2012 22:33
Re: Na blogu není větší vopruz,

Co se týče tady pana blogera obávám se, že Vám obchod nehrozí.

0 0
možnosti
SP

sir podruhé

4. 9. 2012 18:22
Sláma za 18... a Halík bez 2 za 20

:-P;-D

0 0
možnosti
OK

iacobau

4. 9. 2012 17:22
A co ještě nebylo řečeno!

Soukromá korespondence, pane Slámo, nepatří na internet! Tím méně je slušné vystavovat dopis, který nebyl psán vám (byť vám jej mohl adresát přeposlat).

1 0
možnosti
S

sv.michael

4. 9. 2012 14:12
Nejen, že jste sprostý hlupák

co píše zmatené bláboly, pane Slámo, ale jste i lhář. Svobodný zednář Štampach nebyl exkomunikován pro své názory, ale proto, že se stal duchovním jiné církve. To je dost podstatný rozdíl a Vy záměrně lžete ve snaze vrhnout na katolickou církev špatné světlo. Zařadil jste se k "velikánům" tohoto blogu, gratuluji. že jste kryptokomunista je zcela zjevné. A to prosím patřím spíše k odpůrcům Prof. Halíka. Vám patří jen opovržení Rv

2 0
možnosti

Ottis300

4. 9. 2012 11:27
Kdo seje vítr, sklízí bouři, pane Slámo.

2 0
možnosti
OK

iacobau

4. 9. 2012 11:28
Re: Kdo seje vítr, sklízí bouři, pane Slámo.

Přesně tak

1 0
možnosti
OK

iacobau

4. 9. 2012 10:22
Nemohu posoudit vaši úplnou korespondenci

s T. Halíkem, nicméně vaše vyjádření, pane Slámo, publikovaná v tomto a jiných blozích o katolících obecně i o některých konkrétních lidech jsou mnohdy dosti ostrá až urážlivá. Navíc se dopouštíte řady (snad i nevědomých) nepřesností či nepravdivých tvrzení.

Namátkou mohu z tohoto textu zmínit exkomunikaci Ivana Štampacha z katolické církve. Pan Štampach nebyl exkomunikován pro své názory, ale prostě proto, že sám vstoupil do jiné (starokatolické) církve, čímž byl z té původní "vystoupen". Čili jde o naprosto normální a logickou záležitost. Vystoupit z církve totiž můžete formálně sám, nebo tím, že vstoupíte do jiné církve a ta vaše původní se to dozví, pak vás vyloučí sama.

10 0
možnosti
V

villík

4. 9. 2012 11:58
... muslimové vás pak i zabijou.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik