Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

My jsme od Bílé hory nepoznali skutečnou svobodu? A co před Bílou horou, tam jsme nějakou svobodu měli? A jakou, prosím?

V souvislosti s Hilsnerem: mohl byste uvést, jak to vlastně s tím Hilsnerem nakonec dopadlo? Ono se o něm pořád mluví, ale jaksi nikdy nic neřekne. Byl nakonec odsouzen nebo ne? Myslíte si, že třeba R-U soudy byly méně nezávislé a více zaujaté a prodejné režimu, než jsou třeba ty dnešní? A kde asi tak je člověk svobodnější - tam, kde se může spolehnout na nezávislé soudy nebo tam, kde soudy soudí na objednávku?

Napadlo Vás někdy, že dnešní českou mentalitu nastavil právě Masaryk a že vývoj českého povědomí o tom, co je a není morální, je kontinuální od r. 1918 - včetně všech těch zlodějen, křiváctví a nečestnosti? Vždyť stát přece stojí na tom, na čem vznikl, to jsou tuším Masarykova slova, že.

Milan Machovec že je nejvýznamnější český filozof? Hm, a ví to ještě někdo kromě Vás? Pane, Slámo, Vy si fakt všechno upravíte k obrazu svému.

1 4
možnosti

Pan Sláma napsal, že je jeden z nejvýznamějších českých filozofů, a nikoliv nejvýznamnější.

A to, že vy ho neznáte, tak to spíše světší o stavu vaší vzdělanosti, protože pan Machovec, když už nic jiného, má na svém triku velmi pěknou monografii o TGM, která vyšla v r. 1968 a já jí dostal od své paní profesorky dějepisu jako dárek. Takže na Machovce mi nesahejte. Mimochodem, jak vidno, pana Machovce tedy znali přinejmenším tři lidé, paní profesorka dějepisu Horáková, já a pan Sláma.

0 2
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik