Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel_D

16. 4. 2010 10:53
Obávám se,

že ač sám se považuji za ochránce přírody a životního prostředí (nějaký rok jsem to provozoval i profesně), nemohu s Vámi tentokrát souhlasit. Naše "zelené" strany se opravdu vyznačují hlavně laickým fanatismem a drtivá většina jejich členů i vyvolených nemá o ekologii ani páru. Mé zážitky s "odborníky" těchto spolků (zaměstnanci CHKO) tu nechci líčit. Vůbec se proto nedivím, že většina veřejnosti "zelené" nesnáší - kvůli podobným zážitkům.

Naše "zelené" strany jen ekologii prokazují medvědí službu.

0 0
možnosti
R

rojack

15. 4. 2010 22:33
To je smutné

že máme volit Bursíka, kšeftaře s japonskými povolenkami.

0 0
možnosti
M

Mastodont

15. 4. 2010 21:11
Je velmi smutné,

že drtivá většina zdejších kritiků očividně neví, kdo navrhnul, prosadil a v parlamentu schválil zákon o podpoře slunečních elektráren. Strana Zelených to nebyla, nemá s ním nic společného.

0 0
možnosti
A

Amoniak

15. 4. 2010 21:22
Re: Je velmi smutné,

Tento zákon resp. šílené podmínky výkupu nejsou dílem zelených, to je pravda. Ti jenom tupým tlakem na energetickou politiku připravili půdu a žvásty o obnovitelných zdrojích vyvolali zdání potřebnosti podobných tunelů na peníze.

-

Prostě - nebýt zelených tak se elektřina vyrábí tam kde je to efektivní a fotovoltaika zůstává zcela na okraji.

0 0
možnosti
M

MORAK

15. 4. 2010 20:51
Já si myslel, že volíte zelené....

Ty havloidní myšlení mě bylo  jasné.   Zelení jsou dnes horší volba, než komunisté. Se zelenými vpřed k bídě, za lesy sežrané lýkožroutem, za nesmyslně drahou energii  atd....

Už ta squadra :Kocáb, Liška, Bursík, Havel, Žak,Šiklová, Ruml,Rychlík,Sváťa Karásek, gayHromada,Wieweg,Hanák, Džamila, Dusilová  ..... všechno lidé mimo realitu.   [>-]

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

15. 4. 2010 20:09
oni bojuji ZA neco - za byznys

protoze ty jeji nesmysly jsou casto PROTI ekologii (biopaliva, fotovoltaika, vetrne elektrarny, CO2 odpustky, prerozdelovani a dotace....), ale skvele se na tom rejzuje. A pak jeste drze lzou - nejvic me pobavilo, jak jsem na zelenem webu videl, jak dopurucuji nove kotle a pelotky, protoze PRI JEJICH SPALOVANI NEVZNIKA CO2 :-).

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

15. 4. 2010 19:10
Povedl se Vám vtip,nejsou zkorumpovaní...

Lobby fotovoltaiky,neskutečné kšefty a zisk, lobby Rakouska a placení za Temelín jihočeským macechám, boj s "oteplováním", které se nekoná a grafy se falšují, ale hlavně 150 miliard euro ročně se díky zeleným promrhá(polovina této částky by stačila pro třetí svět na školství, zdravotnictví a vodu), nesmysl s geneticky modifikovanou rýží, která ba s vitaminem A zachránila každý rok milion dětí před slepotou...neobrací se Vám žaludek z těch Vašich růžovoučkých lží ????;-O

0 0
možnosti
P

pavel.61.

15. 4. 2010 18:48
a jste si jistý?

pane Slámo, kdyby se zelení starali o ŽP a řídili se současným stavem poznání tak nic proti. Zatím se stali politickou frakcí neomarxistických ekologistických organizací, svojí ideologii nás na dlouho silně zatížili a ne jen hospodářsky. Nejste technik, což Vás trošku omlouvá. Tedy pouze emotivně Vám řeknu, že je mi špatně z toho, že se musím podílet na prodlužování utrpení lidí v rozvojovém světě.

A do těch ekonomu kopete naprosto hloupě, snad chápete, že svoboda je důležita a tady se o ni hraje.(Kdyby jste překonal odpor a něco si přečetl od Klause a pochopil to, asi by jste svůj článek napsal jinak ač obsahem podobný). Vzpomeňte si  jak lákali lidi komunisti a lidi přeci se chtěli mít lépe. Teď tuhle technologii uchopili zelení (tím nemyslím jen Bursíka) a lidi přece chtějí žít zdravě. Mimochodem nečtěte účet za elektriku a zateplete si obydlí. Váš technik oponovatel.

0 0
možnosti
BS

boblanek

15. 4. 2010 19:21
Re: a jste si jistý?

Pane Pavle,

Váš text je hodný diskuze; mám tyto námitky: Česká Strana zelených není neomarxistická. Čím nás zatížila svou ideologií je na dlohou debatu, našly by se argumenty pro i proti. Jak zelení prodlužují utrpení lidí v rozvojovém světě (například v zamořené Indii a Číně), tomu po pravdě řečeno úplně nerozumím. Svoboda je jistě mimořádně důležitá věc, ale ukazuje se, že právě neoliberalismus vede k nesvobodě, neboť dělá z lidí konzumní automaty na výrobu peněz pro jiné. (Před nedávnem jsem viděl v televizi pořad o tom, jak reklama v Americe zpracovává tímto směrem děti, a bylo mi z toho skoro zle). Pokud se jedná o Klausovy argumenty, jsou jistě pádné, ale je též mnoho stejně pádných opačných arguemntů - opět téma na nekonečnou debatu. Dobře možná rozumím Vašem srovnání zelených s komunisty, protože vyhraněné "ideály" vždy zavánějí demagogií. Mimo jiné proto se osobně za zeleného nepokládám. Přece jen je však podle mého názoru takové srovnání zavádějící. 

0 0
možnosti
S

snaduzdost

15. 4. 2010 18:29
Zelení to u nás nemají lehké

Pane Slámo, vždyť vy v politice vůbec nevíte, která bije! Berete-li vážně politiku hulvátů, kteří se jí vyučili u kmotra  středoevropského terorismu, který má na svědomí desítky životů dělných lidí,  který proti stoupencům Masarykových ideálů  na pařížských barikádách v 68.  metal  granáty, zápalné láhve a dlažební kostky a vše organizoval...;  zatímco vy jste tu  bojoval s hydrou totality,  oni teroristé usilovali rozšířit ji až po Atlantik. A od toho násilí neustoupili. Když dnes už skutečně nemohou zbraněmi, tak nestoudně a hulvátsky tak činí alespoň bezuzdným demagogickým verbalismem. A vy šiřitel Masarykových ideálů jim v tom děláte reklamu. 

0 0
možnosti

Tramp_007

15. 4. 2010 18:33
Re: Zelení to u nás nemají lehké

Ja mam dojem, ze vam by Masaryk nakopal prvni.

0 0
možnosti
A

Amoniak

15. 4. 2010 18:25
Ani ne tak sebevražedné

Bojovat proti elektrárnám není ani tak sebevražedné jako hlavně idiotské. Pokud si tedy doma na svícení nevyrábíte lojové svíce a neperete na valše.

Samozřejmě, vždycky se najde nějaký nedovzdělaný trouba který zeleným na jejich vyděračské praktiky skočí. Na druhou stranu je myslím dost těch co umí počítat a mají tušení o ekonomice (Vy jim říkáte "ekonomové" prorostlí klientelismem a korupcí) kterým se aspoň část zelených blbostí podaří zarazit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik