Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ottis300

30. 5. 2012 16:32
Masaryk, Havel, Klaus, kdo bude příště?

Zase za to mohou ti nahoře, my lid jsme byli zase svedeni. Nikdy jsme za nic nemohli, mohli za to Habsburkové, jak se nám ta Strakovka hodí, pak západní spojenci, komunisté, Havel, Klaus a kdo ví kdo ještě. Dole bublá jen beztvará hmota neschopná samostatné myšlenky a aktu. Ale ti nahoře vědí všechno a nic nám neřeknou! Jak se my, lid, máme bránit? Promiňte, ale běžte s těmi nářky a vzýváním mocných, někam. Nikdo není bez viny, všechno se umožnilo všem, jen někteří byli připravenější. Jiní méně, většina vůbec. O připravených víme. Ti stojí za zmizelými penězi. A za "blbou náladou" navrch stojí naši volení představitelé. Žádní "marťani", ale lidé jako každý druhý. Jakým předákům umožníme stát vést, takový je výsledek. Opití snadným výsledkem "revoluce", jsme si nevšimli, že ta "snadnost" byla čímsi vykoupena. Že byla čímsi "zaplacena". Místo jednání rázného praktika, jsme slzeli nad zpěvem z balkonu a žasli nad svou holubičí povahou. Teď máme derniéru, opona spadla, drama je u konce.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 5. 2012 12:41
no

pane autore, jako komsomolec se na to podívejte trochu třídně "íííííííííííííííííhahahahaha!!!!!!

0 0
možnosti
MK

taras

30. 5. 2012 11:15
Díky za různé úhly pohledu,

ale mýlí se skoro všichni autoři příspěvků v článku: politika je řemeslo, musí se umět, a z tehdejších aktérů nejlépe prkna hobloval Klaus. Koncepty nepolitické politiky a všeobjímajících hnutí jsou pro kočku.

Malér byl v tom, že Klaus neměl proti sobě - vedle podobně vybavených opozičních politiků (až později přišel Zeman) -  systémové brzdy a pojistky, tedy především kvalitní justici a v ní kvalitní právníky (čeští právníci jsou - vedle novinářů - vředem na těle národa), ale hlavně svobodný tisk, který by mu ty jeho excesy (více takových Kožených) omlátil o hlavu tak, až by mu v ní dunělo.

A současný malér spočívá v tom, že se k degenerované až zločinné jistici přidala lenivá police, většina nefunkční až (ve svých špičkách) zločinné státní správy, zlodějská podnikatelská mafie a ani občané na tom nejsou s politickým přehledem a charakterem nejlépe.

Výsledek tohoto systémového i lidského selhání máme před očima.

2 0
možnosti
ZB

zberanek

30. 5. 2012 10:11
Takže jen ke Klausovi

Když nemohu napsat nic pozitivního, tak raději nebudu o Havlovi psát vůbec. Klaus je černou kapitolou našich dějin a dlouho ještě bude. Nastartoval marast v Česku, ekonomický, mravní, právní. Už jej bylo dost a je dobře, že brzo skončí na tak významném postu. K Masarykovi se vyjadřovat nebudu, protože jsem jej nezažil a nemám dostatek informací, abych mohl soudit.

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

30. 5. 2012 10:16
Re: Takže jen ke Klausovi

Ke Klausovi dostatek informací máte, ale přesto se o něm vyjadřujete značně nepřesně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik