Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Izrael je jediný stát, který si z ručníkářů nesedne na Brusel.....u mě máR^...ač sám nežid, ba ateista.;-).

13 0
možnosti
JP

J43o54h48n 29P25e28t76r98e87s

16. 11. 2012 10:34

Cožpak proč ne,vytvořiti židovskému národu stát,ale vybrat tuhle,i když,snad,pro ně historickou lokalitu,nebylo moudré.Je to jako kdybyste ucpali v papiňáku všechy výpustné ventily a dali na sporák...;-(Otázka času do exploze, a nikdo tomu nezabrání!Namítnete možná-a kde tedy?Od toho tu nejsem,jen říkám,že to tenkrát s tím místem zvorali.Svět je velkej...Mělo to být prostě jinde!

2 8
možnosti
LH

Škoda, že když vznikl Izrael, jste ještě nebyl na světě a nemohl jim poradit lepší místo pro stát.

6 1
možnosti
JM

Tak jsem se chtěl k našemu polyhistorovi / to sebevědomí/ vyjádřit, ale myslím, že je to zbytečné.

8 0
možnosti
JM

Mám podobný názor. Díky takovému budeme tlouct hlavou o zem 5-krát denně po otočce k Mekce. Rv

9 2
možnosti
FK

"Izrael zřejmě neměl nikdy vzniknout"  napsal  autor Sláma. Co dodat? On B. Sláma  se zcela určitě neměl nikdy narodit! Takový kraviny, jaký se mu roděj v jeho zelený hlavě jsou na zvracení.  O těch jeho fantasmagoriích o odsunu Němců nemluvě. Takovému ignorantovi tehdy mimořádně  akční Wehrwolfové, Egerländři, Guttenbergovci a spol. vůbec nic neříkají. Kam se hrabou lidské  ztráty při odsunu na ztráty československých obyvatel, které po válce způsobili tito gauneři!!!  To byla nenávist!!

13 4
možnosti
SB

A to naví kam se ještě i při vší té hrůze hrabe utrpení Čechů na utrpení Poláků, Ukrajinců, Rusů, Balkánců a dvou nejvíce postižených národů: Bělorusů a Židů.

2 0
možnosti
JR

Jen dvě poznámky. Stát Izrael nevznikl v "novém prostoru", ale v lokalitě, kde už před více než 2 tisíci let byly židovské státy Israel, Judea ap. A zadruhé: nejsou to Židé, kdo mají za cíl zničit Palestince (Araby), ale naopak Palestinci a Arabové se nijak netají cílem zničit stát Izrael. A ten se brání, raznatně. Nic jiného mu nezbývá.

14 3
možnosti
JL

Naštěstí pozorujeme, že existuje cosi jako evoluce vědomí, kdyby to tak nebylo, všechny úvahy tohoto typu by byly úplně zbytečné a vše by bylo marnost nad marnost. Čili až se muslimové s židy obejmou a dají si pusu a půjdou spolu na pivo, bude svět někde jinde. :-) Jinak ne. Jinak pořád dokola ten starý známý příběh vraždění a nenávisti,.

0 2
možnosti
BS

Podle mne může, jistě ovšem s mírou a v přiměřených historických souvislostech. I česká nenávist vůči Němcům, a byla po válce zřejmě pro nás dnes už nepředstavitelná, byla pochopitlená. Ale asi dobře neradila.

0 2
možnosti
SB

Štítil bych se lidí, kteří v Rusku vyhlazovali celé vesnice a kteří po porážce varšavského povstání srovnali  jedno z evropských velkoměst se zemí tak, že to byla jen hromada kamení.

4 0
možnosti
SB

Vyhnání Němců? Je naprosto nesmyslné považovat to za ryze české rozhodnutí. Jednak k tomu daly souhlas vítězné mocnosti v Postupinmi a za druhé jsme ty Němce snad někam odváželi. Stačilo by, kdyby vítězné mocnosti, které tehdy vykonávali správu na území poraženého Německa, odmítli vlaky s vysídlenci pustit na území, které spravovaly, a k žádnému odsunu by dojít nemohlo.

Odsun byl nutný ne jako odplata, ale proto,že po takových hrůzách by Češi a Němci vedle sebe v jednom státě žít nemohli. Za prvé vůli tomu, že tehdejší nenávist byla naprosto pochopitelná a za druhé proto, že bychom se museli štítit svých spoluobčanů za to, co dělali všude, kam přišli, ale především ve třech částech Evropy: v Polsku, na Balkáne, v obsazených částech Sovětského svazu. Odsun byl jediným řešením, aby se tady vůbec dalo žít.

7 1
možnosti

Ještě bych dodal, že celé německé vesnice (na Olomoucku) dle soudobých českých svědectví byly opuštěny už před koncem války, respektive jejich obyvatelé páchali hromadné sebevraždy.

1 3
možnosti
OK

Zpočátku jsem si říkal, že by to mohl být zajímavý článek a že tentokrát budu moci s panem autorem i souhlasit, ale po dočtení jsem opět vystřízlivěl.

5 1
možnosti

Máme polehččující okolnost: Ti Němci se stali německými občany, sloužili ve Wehrmachtu a brali německé potravinové lístky. A žádný stát si nemusí na svém území nechávat pobývat občany cizího státu.

4 3
možnosti
SB

Zcela správně! Kdyby Němci říkali, že vlastně o československé občanství nikdy nepřišli, tak soudit každého Němce, ktereý sloužil v německé armádě, za podle paragrafu o službě v cizí armádě. I naši zahraniční odbojáři měli halvičku československých vojenských jednotek. Nebyli součástí sovětské, americké nebo britské armády, byla to československá vojenská jednotka nebo československá bojová letka.

3 2
možnosti