Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
8

837

17. 9. 2011 21:02
My jsme zaostalí a kradem

;-Dto je opravdu úsměvné, opak je pravdou na Západ od nás jsou zdegenerovaní a hloupý, kdyby tady nebylo cikánské kriminality tak tady můžeme zrušit půlku policie a 2/3 kriminálů.

Tyhle zastydlý antikomunisti co nám chtějí namluvit že ti bolševici dělali všechno špatně ty mám opravdu nejradši, docela je vidím jak chodili juchat do prvomájových průvodů a jak z vážným výrazem volili kandidáty NF.

Za bolševiků bylo školství na daleko lepší úrovni než dneska, maturita určitě nebyla jako dneska pro každého lempla a pro integraci cikánů se udělalo opravdu mnoho, dneska už ty možnosti nejsou, povinná školní docházka, povinná práce, bydlení v centrech měst, 2 roky vojenská služba kde každého cepovali k hygieně, pořádku, kázni a práci, kriminály byly skutečným kriminálem.

Komu tohle nepomohlo tak tomu těžko dneska pomůžou nějací další bolševici tentokrát zelení.

1 0
možnosti
DH

malý david

17. 9. 2011 15:09
cikáni mohou studovat

až se z nich bude kouřit.Jen musejí sami chtít.Nutit někoho do něčeho co sám nechce je hloupost.Zatím se většina z nich chová jako škodná a podle toho by se s nimi mělo zacházet.

2 0
možnosti
P

pěnice

17. 9. 2011 13:53
Vy jste žil v Americe,

že tady vykládáte, jak se pozitivní diskriminace vyplatila ? Já nechci, aby se o mně staral doktor, který vystudoval jen díky tomu, že na něm nevyžadovali stejné povinnosti a na studia se dostal jen díky nějaké tabulce. Až se to bude týkat Vašich potomků, protože se nedostanou na místa o která budou mít zájem, ale přidělí ho podle diskriminace ne tomu nejlepšímu, ale podle barvy kůže, pak nám to přijďte povykládat. Ostatně soudím, že tuhle problematiku znáte jen z novin. Vlastní zkušenost by Vám prospěla.

4 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

17. 9. 2011 20:08
Re: Vy jste žil v Americe,

V Americe je skolstvi znacne decentralizovane. Napriklad v Kalifornii maji program kdy vyhledavaji nadane zaky a tem nabizi zdarma elitni skoly.

0 0
možnosti
E

eldaha

17. 9. 2011 13:35
Jakákoliv forma vzdělávání

se mine účinkem, pokud nebude existovat dostatek vůle ze strany těch, kteří mají být vzděláváni. A nedostatek vůle ke vzdělání u velké většiny Romů  je zcela evidentní. Smysl mi incluzivní systém vzdělávání dává tam, kde je potřeba co nejdřívě včlenit např. přistěhovalce, ne u lidí, kteří v našich končinách žijí několik set let a neovládají ani místní jazyk.

1 0
možnosti
PA

Pepan A2

17. 9. 2011 13:18
Jakákoliv diskriminace je svinstvo.

Ať už pozitivní, nebo negativní. Výsledkem je, že jednomu je nadržováno na úkor druhého a ten, kterému je nadržováno, toho začne zneužívat. Moc by mě zajímalo, jak byste třeba vysvětlil svému dítěti, že se nedostalo na kýženou vysokou školu jenom proto, že ten debil, který se tam místo něho dostal, má sice o 30 bodů nižší IQ, ale má černou kůži?

2 0
možnosti
JK

pepr22

17. 9. 2011 12:39
iluze

nechci brát autorovi iluze, ale třeba za 1. republiky na tom učitelé zase tak dobře nebyli. oni na tom zase tak dobře nebyli nikdy; záleželo na tom, kolik dostali od obce a to obyčejně moc nebylo. prestiž měli asi takovouhle: "Hele, učitelskej, jdou si se svejma moudrama někam."

a ty "komunismem zparchantělé národy" je zajímavý označení. ale jde zase o iluzi. i ten komunismus dělali zase jen lidi. podle jinýho pohledu na svět by někdo mohl napsat: "katolicismem (demokracií, budhismem, korporativismem...) zparchantělé národy."

iluze je: a) všechno na západě je dobré a my jsme jen nuly, b) všechno za tzv komunismu bylo špatný a my jsme dnes chudinky postižený (sami se z toho asi nikdy nedostaneme), c) za 1. republiky bylo všechno lepší, d) více peněz do školství vše vyřeší, e) sebemrskačstvím se vymaním z českých vlastností, které mám, ale chci tím ukázat, že je mají jen ostatní češi

nikam nevedoucí klišé, iluze a alibismus

1 0
možnosti
JK

pepr22

17. 9. 2011 12:43
Re: iluze

a ještě malá poznámka: pozitivní diskriminace všude na světě pohořela, jak v USA, tak tuplem v Evropě. Čechy nejsou výjimkou. černoši se na velké kriminalitě podílejí velkou měrou, imigranti v Evropě ještě v mnohem větší míře. co se týče zlodějen, samozřejmě že tzv běloši kradou taky, jinak a většinou s mnohem většími následky, ale to už je jiná kapitola

1 0
možnosti
PS

letadlo26

17. 9. 2011 12:11
Inkluzivní školství se dá dělat v pohodě

jen se potřebují peníze, protože bez asistenta co bude učiteli pomáhat při výuce, se to stíhat nedá. Jeden učitel to prostě nestihne. Jenže u dalších je to o tom, že při hodině prostě nic dělat nechtějí, i kdyby tam bylo 10 asistentů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 9. 2011 11:59
Proč chcete 'bílé' diskriminovat?

'Pozitivní' diskriminace jedněch je vždy diskriminací druhých. Jen jedna strana diskriminace neexistuje. Diskriminace je vždy pro někoho (diskriminujcí) pozitivní. Ať ekonomicky, věcně (volná míste v parku pro bělocha) či psychicky (frustovaní si vybíjí svoji frustraci).

    Pokud je někdo 'diskriminován pozitivně' (jedno kdo), druhý prodělá.  Navíc se jedná evidentně o rozlišení, tedy diskriminaci (což je cizí výraz pro rozlišování) z důvodů rasy, příp. pohlaví.

Přesto mnozí 'demokraté' a 'liberálové' takovou diskriminace trvale propagují.

Jen na okraj: pozitivní diskriminace se v USA vůbec neosvědčila a v Americe od ní rychle ustupovali.

1 0
možnosti
BS

boblanek

17. 9. 2011 12:37
Re: Proč chcete 'bílé' diskriminovat?

S mechanickou logikou, byť za určitých okolností oprávněnou, zde nevystačíte: je možné, aby na to, zejména v širších souvislostech - nevydělaly obě strany. Pokud se jedná o pozitivní diskrimiaci černochů v USA, máme zřejmě každý jiné informace. Ostatně sám nejsem zastátnce pozitivní diskriminace Romů, jen jejich dětí.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 9. 2011 11:42
jaké vlastně chceme školství?

Buď budeme chtít školství kvalitní, které bude vychovávat odborníky ,lidi s hlubokými znalostmi a vysokou kvalifikací - a nebo se ta výuka sníží a zpomalí aby mohla na určitou úroveň něco naučit i  ty Romy. Oboje ten učitel nezvládne i kdyby měl 5x větší plat a na pajďáku mu přednášeli cokoliv.

Dalo by se ovšem říci, že letošní státní maturity odhalily tak špatné výsledky , že na tomto stupni u školství dávno je - učí tak mizerně, že by na to mohly stačit i ty romské děti aniž by jim někdo musel pomáhat....

2 0
možnosti
BS

boblanek

17. 9. 2011 11:56
Re: jaké vlastně chceme školství?

Inkluzívní program, který stojí hodně peněz -ale celý civilizovaný svět ví, že peníze do školství jsou nejlepší státní investicí - počítá s výpomocí asistentů a různých specialistů - jistě, ani sebelepší učitel to sám nezvládne - "dostat" co možná nejvíc z nadaných i nenadaných apod.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

17. 9. 2011 11:35
dnes se nepovedlo

míjí se to s realitou

3 0
možnosti
K

klapzubova

17. 9. 2011 11:42
Re: dnes se nepovedlo

to pán pozná až se někdy bude v ulici míjet s partou cikánů.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik