Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

19. 2. 2010 22:08
vycestovat take mohli rodice, kdyz jeli takzvane

'premlouvat' deti, ktere utekly, aby se vratily. To bylo dobre, protoze kdo utek, tak si nemohl vzit ssebou celej majetek a tak mohli pribuzni privest alespon zakladni veci na sebe a casto diplomy a jina osvedceni. Za komnistu nebylo vsechno spatne, napr. v teto oblasti to bylo velice lidske, vim od pribuzenstva, ze je v Bartolomejske u vyslechu ani nezmlatili ...

0 0
možnosti
VB

Ládin

19. 2. 2010 18:47
No

nechci se Vám do toho míchat, ale možná jak to bylo spíš vite prd Vy. Důležité bylo získat devízový příslib. Ten dávala banka. Kdo tam měl známý na patřičných místech, ten mohl celkem bez problému vycestovat. Výjezdní doložka byla celkem formalita, tedy pokud nebyl člověk trestanej. Musel to schválit zaměstnavatel, ROH, KSČ, uliční výbor. Byl jsem za socialismu na Západě celkem 3x díky své známé v bance a to i přesto, že jsem patřil spíše k odpůrcům režimu. Rozhodně jsem nebyl v KSČ, SSM, pionýru a nespolupracova jsem s STB. Dalo se taky jezdit na tzv pozvání.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

19. 2. 2010 19:15
Re: No

Tak mně se podařilo vycestovat dvakrát. Jednou na mezinárodní divadelní festival malých forem, a to jsme nejdříve museli absolvovat pohovor s pracovnicí MK, nebo to byla služební cesta, a jako průvodce nám přibalili soudružku dohlížející. Pak se mi podařilo vymámit trikem poloviční devizový příslib, výjezdní doložka kupodivu dopadla, protože v mi podnik (plný reakčních živlů) dal dobré doporučení. Dokud letadlo nevzlétlo, klepal jsem se, kdy mě vyhmátnou a pošlou zpět, jako se to stalo mé tetě. Po návratu jsem dostal pozvánku do kachlíkárny na Letné na "pohovor".

Několik kolegů však cestovalo pravidelně, i několikrát za rok. Pak jsem je našel na Cibulkově seznamu. Také VK cestoval každou chvíli.

0 0
možnosti
T

tommix

19. 2. 2010 18:19
žiš...

Dobrý den ,tady taky Sláma,ale Tomáš ,člen strany VV.Nebuďte prosím jako všichni ostatní,co hází špínu na předsedu R.Johna...to by jste kvůli nevěře musel taky napadnout pány V.Havla,Klause,Paroubka,Topolánka a další a další. Nejde spojovat politiku s nevěrou. Nevěrný je podle statistik asi tak každý druhý.:-/

A na ten Západ se fakt dalo dostat i normálně. Byl jsem tam pracovně (a to nejsem nebyl ani  v Ksč ani u Stb) asi tak 5x.

Dnes tady jde hlavně o úplně jiné a pro stát podstatné  věci. Např.ekonomika,korupce,kriminalita,zdravotnictví,důchod.systém atd.atd. A né tady řešit kdo byl kdy a kolikrát a tkzv. Západě.

                                           s pozdravem

                                                              SlámaTomáš V

0 0
možnosti
P

Pavel_D

19. 2. 2010 19:23
Re: žiš...

Jenže třeba v USA provalení nevěry může znamenat odchod z politiky, taktéž u soudců. Ti jsou jmenováni doživotně, ale je tu pojistka. Odvolat je lze.

0 0
možnosti
W

Wolf778

19. 2. 2010 17:55
Šmarjá

na to, že není správné podvádět, jste přišel až čtením Masaryka? 8-o

0 0
možnosti
MV

marka40

19. 2. 2010 18:13
Re: Šmarjá

R^ 

0 0
možnosti
FP

forhend

19. 2. 2010 17:37
Takže jsem byl špion nebo konfident...

Zajímavé...Představte si, že jsem v roce 1981 byl v Západním Berlíně, jenom tak...Apod. Nikoho jsem neměl ani nemám za zády...Potom nevím. V archivech jsem se nenašel...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik