Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, katolicismus Češi odmítli již koncem 19.století, proto logicky se při sčítání lidu v roce 1921 k ŘKC hlásilo přes 82% populace a ještě v roce 1930 přes 79,4% populace tehdejšího Československa (Viz sčítání lidu v uvedených letech).

Poznámka o tom, že "vzdělanému světu se zdálo, že Bůh je mrtev" svědčí o autorově pýše, namyšlenosti a sebestřednosti, když vyznění této věty má jednoznačný charakter jakési urážky věřících, že jsou snad nevzdělanými (možná by se divil, kolik věřících je mezi lidmi podstatně vzdělanějšími, než autor).

Poslední odstavec je pouze myšlenkovým průjmem starého, zapšklého, nenávistného a neúspěšného člověka.

Jste hlupák a nestydím se Vám to sdělit takto přímo. Jste hlupák a není to urážka, ale konstatování faktu. Jste nabubřelý a pyšný starý muž a bez ohledu na svůj věk, vyšší úctu si zaslouží leckterý pubescent, než vy. Jste nenávistný člověk, který místo smířlivého účtování na podzim svého života dál dštíte nenávist a urážky směrem k více než milionu svých spoluobčanů, kteří se otevřeně k některé z církví hlásí, z nichž si troufám tvrdit je naprostá většina mnohem inteligentnějších, než vy sám.

Jste jen ubohý starý muž, který však nemá nárok na úctu, ale pouze na soucit. A pokud se Vám moje odpověď zdá tvrdá, pak vězte, že je takto tvrdá zcela záměrně, protože zplodit tolik lží, urážek, nenávistných výpadů a demagogie v pouhých třech odstavcích textu by nezvládli ani mistři demagogie, jakými byli nacisté a stalinští bolševici Rv

3 4
možnosti
MP

Neobracel se při znárodnování?

3 1
možnosti
Foto

J51a74k37u29b 33R84o72t81h

7. 7. 2014 10:07

Neobrací. Neb hrobu nemá. Popel byl vsypán do Rýna.:-P

Jinak - článeček je skutečně blábol komika.:-/

8 3
možnosti
BS

"Blábol komika": typická a nekonkrétní nálepka demagogů.

3 4
možnosti
VBS

Katolická církev není schopna ani po staletích seberflexe a J. Husa svatořečit (a tedy přiznat "boží" omyl). Bodejď by ano, když se J. Hus navracel funadamentu církve. Je to tedy pro ní /církev/ takový zavilý a nenapravitelnů "fuňdák", co útočil a dodnes útočí na její korýtka, která se nyní v rámci restituce tak nadějně opět plní pomyslnou šlichtičkou.

3 1
možnosti
OK

Víte, že J. Hus nebyl upálen pro kritiku církve, ale pro své učení, které bylo těžko přijatelné tehdy a tím méně i dnes?

8 0
možnosti
OK

Vytvořil jste koláž z katolicismu, křesťanství, zločinů komunismu, víry, ateismu, Nietzscheho, Husa...

3 2
možnosti
Foto

Akorát mu to nesedí pohromadě ....

1 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik