Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

8. 6. 2010 20:57
Snad jen na závěr diskuse

Nemám nic proti homosexuálům. Nikdy jsem netvrdil, že jde o nějakou úchylku, či o  cokoliv nepatřčného. To jen homosexuální diskutující se mi snažili vnutit hanlivé výroky, které by pak mohli následně kritizovat. U nich jde prostě jen o slepou uličku vývoje. Příroda či Stvořitel (podle toho kdo čemu věří) rozhodli, že určitá část populace se nemůže rozmnožovat a předávat svůj genetický fond dále. Jjeich sexuální orientace je prostě k tomu nevede. To je fakt, který nelze změnit. Byla by hloupost je za to odsutovat, protože skutečně za to nemohou. Nechci se proti těmto lidem vymezovat a nechci jim ubírat žádná práva. Je to jen jejich věc. Nechť si žijí v pohodě. Já jim to přeji a nemusí mne o tom přesvědčovat. Nemá smyslu diskuse o jejich způsobu života, je to jen jejich věc. Já jsem zase rád, že mohu žít vlastní život, mít ženu a vlastní děti a těšit se z nich.

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 6. 2010 20:44
co by se stalo kdyby byla homosexualita

prenosna? Tedy opravdu prenosna, ne jak tvrdite, ze se to nevi nebo neni dokazano.

Co by se stalo? Nic.

0 0
možnosti
PT

Petr Tomeš

8. 6. 2010 19:38
Výchova dětí

"Neexistuje žádný vědecký základ pro názor, že gayové a lesby jsou jakkoliv méně vhodnými či schopnými rodiči než heterosexuální rodiče nebo že jsou jejich děti jakkoliv méně psychologicky zdravé a adjustované. Ve skutečnosti vědecké výzkumy, které přímo srovnaly výsledky dětí mající rodiče gaye a lesby s výsledky dětí mající heterosexuální rodiče, byly pozoruhodně shodné ve vykazování úplně stejné vhodnosti a schopností rodičů leseb a gayů jako heterosexuálních rodičů, a jejich dětí stejně psychologicky zdravých a dobře adjustovaných jako u heterosexuálních rodičů. Prohlášení předních organizací expertů v této oblasti reflektují profesionální shodu na tom, že děti vychovávané lesbami nebo gayi se neliší v žádném podstatném ohledu od těch vychovávaných heterosexuálními rodiči. Žádný důvěryhodný empirický výzkum nenaznačuje opak.

http://www.glpartnerstvi.cz/rodicovstvi/siroka-vedecko-odborna-shoda-na-vychove-deti-stejnopohlavnimi-pary.html

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 6. 2010 20:45
Re: Výchova dětí

R^

0 0
možnosti
S

solway

8. 6. 2010 16:43
Poněkud školometské školení .

Dobře jste to na Wikipedii nastudoval . Jenže blog si žádá také určitý osobní přínos autora a originálnější úsudek . Napsal jste to jako třídní hodinu .

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

8. 6. 2010 15:05
"děti by však vychovávat neměly"

A kdo jim to zakáže, pokud mají (jeden z nich) dítě ve své péči?

Adopce dětí z ústavu vůbec nemá smysl řešit, po bílých zdravých miminech poptávka několikanásobně převyšuje nabídku.

Co se týče práva dítěte na matku a otce, je to rovněž právo nevymáhatelné, stejně jako právo při dnešní rozvodovosti na šťastné dětství po boku obou rodičů.

0 0
možnosti
PK

kasz

8. 6. 2010 14:32
Pedofilie

Vážený pane, pedofilie je nebezpečná asi tak, jako mužská gynekofilie (tedy "normální" heterosexualita). Heterosexuálové také občas nějakou ženu znásilní. A co se týče pedofilie - 90% případů pohlavního zneužití dětí nemají na svědomí "nebezpeční" pedofilové, jak jste je označil, ale dle Vás "bezpeční" heterosexuálové s preferencí dospělých jedinců: http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/124292-az-90-procent-pripadu-zneuzivani-deti-nezpusobuji-pedofilove.html

0 0
možnosti
I

ivabublan

8. 6. 2010 14:36
Re: Pedofilie

zajimave info, diky za link

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 6. 2010 14:11
ono asi nejde o experimentování

ale o sbírání zkušeností. Neboli, registrované partnerství je u nás povoleno od roku 2006, 4 roky.Což zase není krátká doba, když uvážíme, že do 4-5 se rozpadne cirka 20% běžných manželství.

Takže, pokud by někdo chtěl mít argumenty zda jsou homosexuální páry pro výchovu dětí lepší nebo horší, stačilo by projet si údaje o již registrovaných párech. Rozvádějí se častěji či méně často než běžná manželství, jsou jejich svazky stabilnější, jsou ve svazku štastnější, dochází zde více či méně k nevěře, k týrání, jaké je rozdělení rolí v domácnosti (vyvijí se zde souběžně "mužská a ženská role" ?), jaké jsou jejich názory na společnou výchovu dětí.... ???

Malý průzkum a odpověď zda adopce ano či ne, by mohla být na světě...

0 0
možnosti
L

Lanta2004.

8. 6. 2010 14:21
Re: ono asi nejde o experimentování

Ač jsem homosexuál a tahle statistika by mi mohla hrát do karet tak bych tohle opravdu zatím jako bernou minci nebral a to z jednoho prostého důvodu.RP uzavírali v první fázi hlavně páry,které spolu žili již před tímto svazkem dlouhá léta či desetiletí a RP tak jen oficiálně stvrdil jejich dlouholetá partnerství bez papíru.Tuhle statistiku bych bral jako věrohodnou a o něčem vypovídající až tak za padesát let;-)

0 0
možnosti
I

ivabublan

8. 6. 2010 14:02
dotaz...

1. Uvedte prosim odkaz na statistiku, nebo vyzkum, ktera tvrdi, ze zide jsou inteligentnejsi nez slovane

2. To Vase srovnani homosexuality s pedofiili je trochu divne. Podstata obou je naprosto stejna ... geneticka predispozice. Z Vaseho clanku to vyzniva, jako byste homosexualy obhajoval za jejich genetickou znamku a pedofily odsuzoval za to same.

0 0
možnosti
L

Lanta2004.

8. 6. 2010 13:47
Můj názor

Osobně jsem ZATÍM  taktéž proti adopcím dětí pro homosexuální páry.Nicméně proti adopcím dětí z dětských domovů.zatím doba takovým adopcím nepřeje.Stále ač se to nezdá je v naší společnosti hodně homofobie a dítě by mohlo být terčem šikany a posměchu.

Adopce,kdy v praxi dva partneři stejného pohlaví již spolu dítě vychovávají schvaluji.Dítě už beztak v homosexuálním oprostředí vyrůstá a  jde tak jen o administrativní záležitost.Pokud dítě žije v domácnosti s jedním biologickým rodičem a jeho homosexuálním partnerem a v případě,že jeho druhý biologický rodič dá s adopcí souhlas nevidím sebemenší důvod takovéto rodině nevyjít vstříc a neumožnit jim lepší postavení před zákonem.Ve finále to bude ku prospěchu především pro dítě samé,nebot i druhý z partnerů,který není jeho biologický rodič pro něj bude moci zařídit veškeré potřebné věci na úřadech.

0 0
možnosti
L

Lanta2004.

8. 6. 2010 13:47
Re: Můj názor

Jinak bych se chtěl poněkud pozastavit nad přirovnáním odchylky u víry (židé) a sex. orientace.Zatímco víru si člověk vybírá a může ji případně změnit,sex. orientace je vrozená a zmenit nelze.Pokud někdo tvrdí,že je možné se naučit být homosexuální,pak at si odpoví na jednoduchou otázku.Týká se to i vás samotných?Předpokládám,že každý odpoví záporně a je tedy jasné,že sex. orientaci změnit proto nelze;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

8. 6. 2010 13:37
Problém s homosexuály

dnes nespočívá v jejich sexualitě, ale v agresívní a provokativní emancipační kampani. Většina lidí respektuje jejich právo na sexuální orientaci, ale považuje za nechutné veřejné propírání různých aspektů této úchylky.

-

Z nápisů na pánských záchodcích se přestěhovala tato problematika do všech sdělovacích prostředků, do mainstreamových filmů a seriálů, včetně dětských. To už hraničí se sexuálním obtěžováním.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik