Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za hezký článek, zajímavé čtení. Moc karmy s ním asi nenasbíráte, ale ode mne ji máte.

1 1
možnosti
Foto

Islám je silně komunitní náboženství, které velice účinně pracuje s emocemi a dalšími "spirituálními energiemi".

Tím je dána jeho síla a přitažlivost.

     Rozvířením a zesílením emocí se pochopitelně aktivuje i "jungiánský stín" dané osoby. Tím je dána i jeho nebezpečnost.

     Na druhé straně bez prožití a integrace stínu není duchovní pokrok. Křesťanství k integraci své ovečky nevede a stínů se bojí. Tím pádem se i my, jako společnost bojíme islámu.

0 0
možnosti
Foto

Rv!

Islám je zatížen mýty stejně jako všechna ostatní náboženství .... což ale v zásadě nemusí být špatně.

     Podstatu bych viděl v tom, že křesťanství pohrdá emocemi a glorifikuje racio. Tím podnítilo vědecký pokrok. Ale tento vědecký pokrok je ve stále větším rozporu s teologií.

     Křesťanství pohrdá emocemi a intuicí - to zcela zásadním způsobem stále více a více narušuje funkčnost jeho spirituality. Naproti tomu judaizmus i islám funkční spiritualitou plně disponují.

     Vytrhovat citace z jakékoli "svaté knihy" je nesmysl, který k ničemu nevede. Důležitý je rámec a celkové pozadí dané spirituality.

     Máte v tom vážený pane naprostý maglajz. Takto se vůbec nedají duchovní směry hodnotit.

1 0
možnosti
BS

"Vytrhovat citace z jakékoli "svaté knihy" je nesmysl, který k ničemu nevede. Důležitý je rámec a celkové pozadí dané spirituality."  Uznávám, ale chtěl jsem poskytnout čtenářům aspoň něco: Tak málo se o islámu ví, a když, tak "co zase udělali islámští extrémisté"! To je podle mne ještě horší. Jsou tu, je třeba hledat i styčné body.

2 1
možnosti
Foto

J43a59k84u37b 77R83o78t26h

6. 5. 2014 13:08

Jak to jen děláte, polyhistore, že ač se pustíte do jakéhokoliv tématu, vždycky z toho vyjde mischung nesmyslů a myšlénkových motanic, dokládajících, že o věci nevíte ni zbla? Prý "střízlivý pragmatik".:-/

1 0
možnosti
BS

Jakých nesmyslů konkrétně?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik