Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

10. 6. 2010 11:51
Terorista je ten, kdo roznáší strach.

Je to z  latiny. Teror je strach (hrůza) a terorista je ten, kdo strach a hrůzu vyvolává. A přesně to sedí na všechny odrůdy zelených. Jedni rozšiřují strach z oteplení, druzí z GMO plodin, další ze skleníkových plynů, jiní z jaderných elektráren, z tepelných elektráren a ba dokonce i z vodních elektráren (např. zamítnuté vodní dílo Křivoklát), z automobilů a dálnic, z potravin z dovozu, z potravin hnojených... prostě ze všeho. Rozšiřování strachu je jejich hlavní politická metoda.

Když někdo vyvolává strach, je to terorista. A když ho vyvolává skrze ekologii, je to ekoterorista.

A že je můžeme nazývat ekoterirsti, to prohlásil i soud, když se proti tomu ohradili a o to slovo se soudili. I soud uznal, že jde o ekoteroristy.

0 0
možnosti
C

chewbacca

10. 6. 2010 12:58
Re: Terorista je ten, kdo roznáší strach.

A ty a Klaus vyvolavate strach ze zelenych, strach z neexistujiciho ohrozeni svobody, z neexistujiciho ohrozeni demokracie. Jste tedy teroristi.

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 6. 2010 9:34
Ta hvězda byla opravdu pěticípá?

„nacisté, když nutili Židy, aby nosili nálepky-nášivky v podobě pěticípé hvězdy“

Opravdu pěticípá?

0 0
možnosti
C

chewbacca

10. 6. 2010 10:20
Re: Ta hvězda byla opravdu pěticípá?

opravdu je naprosto nepodstatne, kolikacipa byla Rv

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 6. 2010 9:33
Zajímavá kauzalita

„katolíci, když onanii nazývali samohanou (aby pak sami tajně onanovali nebo aby, někteří z nich, zneužívali malé děti)“

To jako že důvodem k onanii je to, že ji někdo nazval samohanou? A To, že někdo nazve onanii samohanou, je příčina prznění dětí?

0 0
možnosti
C

chewbacca

10. 6. 2010 10:21
Re: Zajímavá kauzalita

ne osle, jedna se o popis pokrytectvi. Myslim krom tebe to tak vsichni chapou

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 6. 2010 9:32
Hrubě nesouhlasím

Terorista je ten, kdo si bere rukojmí a neváhá poškozovat a zabíjet nezúčastněné. Jestliže někdo například nutí pěstovat obilí jako „potravu pro auta“, jestliže „v zájmu ekologie“ nutí lidi vyhazovat peníze na projekty, jejichž pozitivní účinek je sporný, ale negativní důsledky (zdražování potravin, a tudy i genocida chudých 3. světa), pak je to terorista zcela bez diskuse. A považuje-li se za ekologa, pak je to ekoterorista.

..

0 0
možnosti
C

chewbacca

10. 6. 2010 10:19
Re: Hrubě nesouhlasím

Popisujete obycejne fungovani demokracie. Pokud nekdo nekoho k necemu takovemu nuti, tak formou zakonu, ktere prosly demokratickym parlamentem, tj. byly schvaleny poslanci, kteri vyhrali volby. Nazyvat to terorismem je znacne infantilni a hloupe. Stejne tak bych mohl nazyvat terorismem jine zakony, zakon omezujici rychlost na dalnici.

0 0
možnosti
P

parnassius

9. 6. 2010 20:09
Zelenáči si udělali s ochrany ŽP,

respektive planety, politikum sami. A že se mnohdy chovají jako sloni v porcelánu, je evidentní třeba na řepce......

0 0
možnosti
JC

Jarcho

10. 6. 2010 11:54
Někdo to dělá z hlouposti,

jiný to dělá za peníze.

Nebýt těch hloupých, co přírodě nerozumí, chemii neznají, fyziky se bojí a z biologie vědí jen o pěstování kytek za oknem, tak by ti vyčuránci, co z toho mají džob a vejvar, neměli šanci.

Proto myslím, že ti, kdo to dělají z hlouposti, jsou horší a nebezpečnější.

0 0
možnosti
L

liason

9. 6. 2010 19:54
No, oni mají ekoteror..sorry, chtěl jsem říct ekopodnikatelé

jeden zásadní problém, o kterém neradi slyší. A sice ten, že život na této planetě je závislý na mnoha vnějších vlivech a tedy časově omezený. A pak si musí uvědomit, že člověk se chová jako virus, je to v podstatě parazit, který postupně likviduje svého hostitele a jedinou nadějí je, začít se zabývat, namísto komunikačními technologiemi, technologiemi transportními a včas změnit špajz:-P

0 0
možnosti
C

chewbacca

9. 6. 2010 20:16
Re: No, oni mají ekoteror..sorry, chtěl jsem říct ekopodnikatelé

prave na tom pracuju a stavim si ve sklepe cervi diru

http://www.phy.duke.edu/~hsg/55/related-files/sciam-wormholes-jan-2000.pdf

0 0
možnosti
P

posp111

9. 6. 2010 19:14
Ne ekoteroriti ale ekovrazi-2

Ale toto je jen trosku nemecke specifikum, takze radeji bych se venoval ekologickym korenum a fundamentalimu. Treba hlubinna ekologie- tvrzeni ze na svete existuje misto pro sto milionu lidi, zdroju se nedostava a bude treba "upravit" pocet lidi na tento stav, treba snizenim rozvoje vyvinutych statu, prirozenym ubytkem.... Dalsi tvrzeni, ze vsechny organismy jsou si rovny nedava pravo cloveku nicit viry a baktrie spalnicek atd. No, nakonec ty koncentraky pro neprevychovatelne nebude nutno stavet. Dalsi tyto perlicky lze nalezt na netu snadno.

Takze, pane, co Vy na to? Az zavladne hnuti s touto filosofii, bude uz pozde, stejne jako s hnedym Hitlerem.

Tim nerikam, ze nemame prirodu chranit, mame, ale proboha, nepletme do toho kseft, politiku a fundamentalismus a predevsim lzi.

0 0
možnosti
P

posp111

9. 6. 2010 19:13
Ne ekoteroristi ale ekovrazi

Vazeny pane autore, mam dve poznamky, i kdyz uvodem chci rici ze chapu, ze nalepkovani je proste primitivni vec.

Takze zaprve: Hanlivy nalepka pravdepodobne vyplyva z pomerne jednoducheho faktu, ze eko se stalo moderni znackou, ne ovsem ochrancu prirody ale byznysu s vynucenymi dotacemi na ktere doplaci vsichni. Priroda az na poslednim miste. Viz zarovky, biopaliva, solarni kolektory.

Take za ekologa byva oznacovan clovek, ktery si vetinou o necem precetl v letaku pred demonstraci a necha se platit mezinarodni, sem tam i vyderacskou organizaci.

Nastesti se uz temto lidem rika ekologicky aktivista.

Za druhe. Ekologicke hnuti zniklo ve dvacatych letech v Nemecku a v tricatych letech bylo zakomponovano do nemecke spolecnosti, treba pod heslem ciste mesto, priroda, clovek i rasa... To uz vime, kam to vedlo, ze?

0 0
možnosti
C

chewbacca

9. 6. 2010 18:23
jakmile slysim slovo ekoterorismus

tak vim ze mam pred sebou hloupeho primitiva.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

9. 6. 2010 18:31
Re: jakmile slysim slovo ekoterorismus

Pravda ekofašos se hodí mnohem lépe. Každý kdo tu tvrdí ,jak je země ohrožena lidstvem a jak se zvyšuje teplota díky jeho vlivu, tak je opravdu jen hloupý primitiv bez špetky vzdělání. To co se v této době vydává ze "ekology" je absolutní hnus. Všimněte si, jak každý kdo jde proti nim je pranýřován,urážen. Na tomhle humbuku je nejhorší, že nepřipouští "diskuzi". Biopaliva ? Kdyby měli mozek a uměli počítat, veděli by, že je to blbost. Solární energie a podobné "obnovitelné" zdroje ? Zase , bez špetky logiky vše dotujeme. Sice to má přínos 0,000 % ale proč nevyhodit miliardy.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

9. 6. 2010 18:11
Asi jsem terorista,

alespon v ocich autora blogu, ale nemohu si pomoci. Mne totiz zpusobuje jednani skupin a jedincu, kteri byvaji obvykle nazyvani ekoteroristy velmi vysoky stupen fyzickeho i dusevniho utrpeni. Pri sledovani nahacu krepcicich pred transportem palivovych clanku do meziskladu trpim depresemi. Jinak jsem normalni, tridim odpad a snazim se nevypoustet prilis mnoho sklenikovych plynu.

0 0
možnosti
BS

boblanek

9. 6. 2010 18:17
Re: Asi jsem terorista,

I mně je ze skutečných nebo tomu blízkých ekoteroristů obvykle zle. Chtěl jsem poukázat jen na to, aby to toho pojmu nezneužívalo.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik