Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

25. 2. 2010 23:19
zajímalo by

mě proč píšete jakoby fundovaně o levici, tvrdíte že o ní víte všechno ale nikdy jste levičák nebyl a nevíte o nich vůbec nic

0 0
možnosti
D

da.rock

25. 2. 2010 16:44
Mýlíte se v jedné věci

automaticky předjímáte, že volič levice musí být chudý a chudý musí být i levicový politik. To je samozřejmě omyl. Mezi členy i voliči ČSSD jsou i bohatí podnikatelé a naopak pravici volí i nezaměstnaní, nebo mizerně placení zaměstnanci.

Jestli se někdo pod vlivem peněz v politice změní na svini, pak to souvisí spíše s jeho charakterem a ne politickou orientací.

0 0
možnosti
BG

Magdalen

25. 2. 2010 17:01
Re: Mýlíte se v jedné věci

Přesně tak; ve světle předchozího článku "Co to znamená být napravo" mne zaujalo, že pravice je pro autora "složitý a téměř neuchopitelný pojem" (omlouvám se, pokd necituju přesně), zatímco s levicí to vyřídil velmi jednoduše: zkrátka "být nalevo" znamená jen a pouze být chudý a toužící po bohatství, takže když se levičák "vyšvihne", např. v politice, a něco si nahrabe, nutně se z něj stává buď pravičák nebo pokrytec. :-)  Myslím, že takhle jednoduše to v životě ani v politice opravdu nechodí.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

25. 2. 2010 16:00
Česká pravice

nestaví na zdravém až nezdravém sobectví.Česká pravice je učebnicovým příkladem totální bezohlednosti .

Za všechny její představitele budu jmenovat ty největší gaunery - Topolánek , Langer a Kalousek . Toto trio nemá v dějinách ČR obdoby .

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

25. 2. 2010 16:15
Re: Česká pravice

Co ti tito 3 udělali, že je tak nesnášíš?

A naopak, co pro tebe dělá Paroubek? Jo, slibuje pomalu pečený holoubky přímo do huby a RaJ na zemi. Má to ale den problém, nic není zadarmo a vše se musí jednou zaplatit a úroky rostou a rostou. Jen aby jsme se při tom splácení pak nepos......

0 0
možnosti
MT

tuccy

25. 2. 2010 15:32
Správně, podnikatel musí být do určité míry sobec.

Ovšem co třeba zaměstnanec? ten je altruista? Ostatně i ten, kdo se poflakuje doma na dávkách a nic nedělá (a volí levici) ji nevolí proto, že by byl nějak sociálně cítící, ale proto, že mu toho nejvíc dá (nebo aspoň slíbí).

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

25. 2. 2010 15:26
WTF...?

"Pravice staví na zdravém až nezdravém sobectví" >> rika kdo?

-

Hele, co je podle tebe tadle "pravice"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik