Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

17. 9. 2012 6:51
Napsal jste sedmiřádkovou agitku

Čtrnáctiřádkového opsaného (jak je Vaším zvykem) Perikla nepočítám. K těm sedmi řádkům bych měla dotaz: Kdy že to měla v letech 1948 až 1989 předcházet  "Sametové revoluci" Vámi zmiňovaná Havlíčkova "revoluce myslí a srdcí" ?

0 0
možnosti
MR

rodd

16. 9. 2012 11:14
V postotalitní společnosti

nikdy nemůže být hned funkční demokracie, neboť ta je založena na určitém rozvrstvení společnosti a ani nic pravicového. Neboť totalitní režim není inkubátor pro podnikatele, živnostníky, řemeslníky, vzdělané a sebevědomé lidi, svobodnou vůli ... . Nevzniká hned ale pílí mnoha generací a příznivým geopolitickým okolnostem. My pořád vycházíme z režimu kde byl jen podřízený pracovník, který nesměl mít vlastní názor, o vše i když nedokonale se postaral stát a navíc sama výchova lidí byla v duchu oddaného člověka režimu bez ... . Je směšné pořád poukazovat na nefunkčnost demokracie v naší společnosti, neboť nás k nás minulý režim neučil a minule generace nám nic takového nepředali. Jsme svědky toho jak je společnost dána všanc 90% populace, která se chová jako ovce a pořád očekává že někdo je povede a bude to řešit za ně, díky tomu to chování máme zde Kalousky, Nečasy, Sobotky, ale i takové to výkřiky do prázdna ... . Jedině kde nás to naučí je situace kolem nás, jež je odpovědí na to co

2 0
možnosti
K

kaktusak

16. 9. 2012 11:44
Re: V postotalitní společnosti

Za socialismu dělníci mohli mít a taky měli vlastní názory, nebáli se je na poradách říkat. To až teď se začali bát, na poradách, pokud se vůbec konají, všichni jen mlčí. Dnešní problémy jsou důsledem kapitalismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik