Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

27. 10. 2012 10:24
Vzpomínám na prof.Sováka blahé paměti

jeho výrok, že, citace "I dengebils s vynikající pamětí dokáže vystudovat vysokou školu" má hluboké oprávnění. Vy se jevíte být totálním nevzdělance, což se logicky pojí s arogancí vynášení kategorických soudů.

Jak jste přišel na to, že "...defintivně mravně odsouzeného feudálního režimu..."? Kdo ho mravně odsoudil, vy? Jak chcete prizmatem dneška hodnotit minulost a její historický vývoj? Osoudil jste i prvobytně pospolnou společnost? Vy asi ne, protože se jevíte být kryprokomunistou. A anarchistou k tomu. Opovažujete se zpochybňovat legálně nabyté vlastnictví svou "morálkou?

0 1
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

27. 10. 2012 10:31
Re: Vzpomínám na prof.Sováka blahé paměti

"..její vliv na českou společnost byl minimálně počínaje protirefornamcí víc

záporný než kladný..." Dovolí-li vám to vaše sebestřednost, zkuste používa slůvko "domnívám se". Odkud čerpáte jistotu pro svá tvrzení?? Od Jiráska? Dneska byste, človíčku, žblabuňkal svoje nesmysly pravděpodobně v jazyce německém, pokud by se život Království českého odvíjel pod panováním fanatického obrazoborce Zimního krále. Naštěstí byl jen zimní. Stydím se za vás, přála bych, aby se mi člověk, který se hlásí k vysokoškolskému vzdělání jen zdál.

0 1
možnosti
VK

-palič-

26. 10. 2012 20:40
Tak jsem zkoukl

toho Čunka v HP a mohu se jen otřást nad způsobem, jak jej Takáč nepustil k tomu, aby se obhájil. Jednoduše jej nepustil ke slovu ... to je taková hanebnost, že jí není rovno. A zejména byl trapný, když Čunek zmínil jasně dezinformační úvod pořadu - prý v čem byl dezinformační? To je jako by se ptal, v čem je slunce žluté?

0 0
možnosti
VK

-palička-

25. 10. 2012 20:45
Člověče,

Vy jste vystudoval filozofickou fakultu a přitom se nestydíte zde předvádět tak katastrofální neznalost našich vlastních dějin? Ještě bych to chápal, kdybyste studoval angličtinu s češtinou či tak něco, ale takhle. Dokonce tvrdit, že vývoj dal Masarykovi za pravdu - kriste pane, v čem? Kdy berete pořád ty bláboly o nějaké reformaci v Čechách - husité byli katolíci a s protestantismem, který sem přitáhla německá šlechta, neměli utrakvisté vůbec nic společného. Tzv. reformace v Čechách byla čistě německá, to  byste měl vědět. Až teprve pod vládou Habsburků došlo k rozkvětu českých zemí, to byste měl také vědět. Zdejší průmysl navíc nebyl výsledkem konání Čechů, ale zdejších Němců (resp. Židů), to by měl dnes vědět maturant, natož absolvent FF. 75% průmyslu v R-U se nacházel v českých zemích, většina opět v rukou Němců (Židů). 96% obyvatelstva byli katolíci, když do toho přišel Masaryk se svou protikatolickou vizí se zcela mimózním programem reformace - to považujete za normální?

2 0
možnosti
VK

-palička-

25. 10. 2012 20:59
Re: Člověče,

Jen jediný další exot z této doby si podobně zahrával s osudem celého národa na základě svých naprosto praštěných, ničím nezdůvodněných vizí, a to byl Lenin.Ostatně, když si přečtete Masarykovy výroky a porovnáte je je s Leninovými, tak vidíte, jak ti dva jsou si ve skutečnosti blízcí. Lidi, pro něž je vlastní ideologie důležitější, než osud vlastního národa. Navíc oba dokázali hlavně jednu věc - zničili fungující či rozvíjející se stát, který hrál důležitou roli v dané oblasti. To vše jen a jen z chorobné touhy po moci.

Položil jste si jinak otázku, co vlastně rozbití R-U přineslo? Došlo by vůbec k 2. svět. válce? Myslíte, že by se Habsburci spojili s něčím tak odiózním, jako byl Hitler a náckové? Že by se naši Němci vzpěčovali, kdyby byli pod ochranou monarchie? Kruci, k čemu je Vám vaše vzdělání, když jej neumíte využívat? Kdyby tohle psal páťák, kterému to řekla pí. učitelka, tak budiž, ale absolvent filozofie??? Copak jste skutečně skončil jen u studia Masarykových spisů?

2 0
možnosti
VS

apoc9

25. 10. 2012 19:27
Né, zase restituce ...

Tvrdíte, že katolická církev nabyla svého majetku do roku 1918 v rozporu s dobrými mravy. Uveďte zcela konkrétní důkazy pro toto tvrzení. Evropská civilizace stojí na křesťanských hodnotách takové hodnoty, které i průměrný evropský ateista považuje za normální jsou zcela cizí například obyvatelům Asie, Afriky a jiných ne tak křesťanstvím ovlivněných zemí/oblastí. Všechny ty věci, které jste jmenoval byli profiltrovány křesťanstvím. Protestantismus a ateismus vzešel bohužel právě z křesťanství. Křesťanská víra, která nepotřebuje církev je nonsens. To je v přímém rozporu s písmem (Biblí). Sekularismus je koncept anti-křesťanský stačí si přečíst slova jednoho z tvůrců. Sekularismus je opakem náboženské svobody. Kněží nejsou státní zaměstnanci a je logicky nesmyslné, aby je platil stát.

2 1
možnosti
VS

apoc9

25. 10. 2012 19:30
Re: Né, zase restituce ...

Restituce jsou nedůležité téma a biskupové by si měli uvědomit svoji roli a nestavět se do role manažerů, kteří musí zajistit finanční stránku církve. Stejně tak by se neměli stavět do role politiků a ohlížet se na veřejné mínění, status quo.

0 0
možnosti
L

laduk

25. 10. 2012 18:44
hm..

Čunek bral sociální dávky, když na ně neměl nárok. To přece říká až dost, další podezření neřeším..

1 0
možnosti
AVBP

až vyrostu, budu politikem

25. 10. 2012 18:52
Re: hm..

Ale on na ně měl nárok.

2 1
možnosti
H

hovn

25. 10. 2012 18:37
Kdo sleduje poltiiku soustavně

je mu dávno jasné, že Čunka udělali z velké části novináři - jinak spravedlivý věřící restitucemi se netrapte - žádné bohužel nebudou a vy můžete klidně dál snít sen o spravedlivém světě, jestli jste však nabyl přesvědčení o svinskosti křesťanů, radím nehlásit se k ním a raději se odstěhovat někam, kde maji historii vyřešenou. Já jako občan zadluženého státu se jen obávám, že až se církve začnou soudit,  bude to stát poplatníka áasobky toho, co je dneska navrhováno

2 0
možnosti
P

pěnice

25. 10. 2012 18:14
Odjakživa

jsem říkala,že to na něho bylo připraveno,někdo nestrávil,že se dostal tak rychle tak daleko.Bylo to v době,kdy byl "odejit" Kalousek, který chtěl spolupráci s komunisty.Stačí si to dát dohromady.Největší gauneři političtí, se vší silou snažili diskreditovat člověka,který netušil,čeho jsou schopni (všeho). Nejvíce řvali ti, co kradli v miliardách.

5 0
možnosti
L

levicak

25. 10. 2012 18:10
shrňme to

Čunda nevysvětlil 3 miliony ani lidem ani manželce ale zase odsunul cikány za město a tak ho lidi zvolili.:-/

1 0
možnosti
P

pěnice

25. 10. 2012 18:17
Re: shrňme to

Čímpak Vám tak leží v žaludku,že ho nemůžete slušně oslovit ?Něco osobního?

2 0
možnosti
SA

Saltos Alim

25. 10. 2012 17:53
Díval jsem se

Takový zběsilý organizovaný hon na člověka který se ocitl náhle ve vysoké  politice byl a je stále nevídaný. Palba ze všech stran a se všemi kalibry od těch nejblbějších, přes media až po chytré hlavy, z míst vysokých až po latriny. Platí to staré, že kdo chce psa bít najde si hůl,  ale i na každém šprochu pravdy trochu. Stěží lze tvrdit co tu platí víc. Zejména když se nyní na hladinu vynořují darebáctví dosud přímo unikátní. Ale je zcela  jednoznačné, že v senátorské volbě přesvědčivě zvítězil, neztratil důvěryhodnost svých spoluobčanů, a ve včerejším Hyde Parku přes to vzájemné handrkování dobře  bodoval.     8-o

4 0
možnosti
SN

kuča

25. 10. 2012 20:23
Re: Díval jsem se

:-).....saltosi............mně se moc líbil ! Hlavně, jak ometl suveréna Takáče, že TV informovala zkresleně a v jeho neprospěch! R^

2 0
možnosti
JSS

strasil

25. 10. 2012 17:17
nevyjasněno kolem p. ČUNKA

Voliči mu dali hlasy - to zní dobře.... Ale  z jakých důvodů - ať vysloví on sám a zároveň jak spatřuje ten spor se sekretářkou do ztracena!!  To mu dnes Vyhovuje???

           Hájí restituce za Lidovou stranu - tedy jeho voliče. Není to  tak trochu "Jidášství" ?

Nyní má  opět korýtko na dlouhou dobu .  podařilo se !

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik