Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A takovýchto "myslitelů" se na církvích bude zviditelňovat stále dost ..... :-(

4 0
možnosti
BT

víte ono stačí když někdo sám sebe označí za polyhistora a když k tomu ještě napíše takový text je o zábavu postaráno,

prý polyhistor ;-D

3 0
možnosti
MP

Udělám-li s vámi nějakou smlouvu a pak si to rozmyslím, opravdu vám to nebude vadit?

1 0
možnosti
MP

600 mld děleno 30 roky= 20 mld ročně. Pouhé 1,5 promile!!!! z celoročního rozpočtu. 15 korun měsíčně z vaší peněženky by vás opravdu zruinovalo??? Chcete, aby se ruiny rozpadly? Nechcete, aby se někdo povolanější staral o těžce nemocné děti a přestárlé lidi?  Nechcete, aby víc lidí mělo práci?

2 0
možnosti
MP

Referendum na cokoli je vrchol hlouposti. Je smutné že 80% lidí je proti církevním restitucím. Důkazů pro je víc než dost, ale to je na sáhodlouhý článek. Stát se neodvede postarat o ruiny, ale církev si je opraví. Jen hlupák nemyslí na stáří. A v stáří, i nemocným dětem pomáhá církev, takže národ je sám proti sobě. Až vás vykradou, doporučuji referendum o tom, má-li se vám vrátit ukradené. Všem se vrátil majetek, proč se nemá vrátit církvi. Úroč chcete platit celý život ze svých daní církev, když nevěřících je pouhých deset procent. Navíc tyto majetky dají práci těm, kteří jsou nezaměstnaní!!! Jde o pouhou hry na city a velmi ubohou závist. Je smutné, že ČSSD pohrdá výrokem ÚS, že chce jednat protiústavně a porušovat dohody, neboli jednat protizákonně, a přitom jim 80% za touhle protiústavnost a protizákonnost ještě tleská!!!!!! !!!!!!

3 0
možnosti
Foto

"Bůh" již některé z největších snaživců odměnil. Na ostatní odměna nepochybně teprve čeká.

1 0
možnosti
ZK

Z93d29e37n62a 69K21o67č88í

4. 5. 2014 18:54

Pane Slámo, vy říkáte o sobě že jste polyhistorik? 

Ne vy jste polydemagog :-P!!

7 1
možnosti

Tak církve po r. 1989 přicházejí ke svémumajetku asi tak jako většina chatařů, kteří stavěli, a nebo koupili své chatyna pozemcích, které „dostali“ od státu do tzv. bezplatného užívání, a to itehdy, když ten pozemek získali od předešlého majitele, který ho měl z prvnírepubliky  jako soukromé vlastnictví. Por. 1989 bylo zákonem toto bezplatné užívání převedeno na soukromé vlastnictví.

Stejně tak lzeříci, že církve měly do r. 1948 veřejný majetek v bezplatném užívání,který měl sloužit výživě církevních hodnostářů, kteří se za to modlili za zdarčeskoslovenského státu.

Církevnírestituce dnes tuto podmínku neobsahují a církev může s tím majetkem sidělat co chce.

0 4
možnosti

Právě proto jsou mimo mísu ty finanční náhrady.

1 5
možnosti
MP

Hanička bere milion, dva milony bere...  Zloba, závist, zášt, ty at pominou, at už pominou...

4 2
možnosti

Jestli závist, zloba a zášť nevím, ale domnívám se, že je dost podstatné za co bere Hanička milion.

2 2
možnosti
AK

Bojím se, že za pár let začneme mezi zločiny komunismu počítat i odfláknutou likvidaci katolické církve...

4 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik