Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Maura Irena

10. 2. 2012 12:25
Asi by bylo dobře ...

kdybste se seznámil, pane Sláma blíže z fakty a nakouknul do historie. Váš názor Vám neberu, máte na něho plné právo. Ale neobhájil jste ho, jak bych čekala. Víte, ono je to všechno o tom, že nový občanský zákoník a předpisy související bude posuzovat vlastnictví stavby postavené na pozemku jinak, než tomu bylo doposud. A tak se převádí nemovitý majetek například - ze státu na obce. Bylo to dané zákony o obcích, zákonem o pozemních komunikacích apod. Stát nemůže vlastnit majetek například pod kaplí, pokud kapli spravuje právem například církev. Jako ani stát nemůže vlastnit pozemky v polích, pokud patří soukromým osobám nebo obcím. Majetek, který v příslušnosti hospodaření má stát třeba vůči Lesům, musí být změnou hospodřaní (do práva hospodaření), převeden Lesům.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

10. 2. 2012 12:28
Re: Asi by bylo dobře ...

a se vší úctou k vám - dogmata a historické souvislosti dějin státu a církví jsou o něčem jiném a pokud byste si četl encykliky, tak by jste zjistil, že středověk už je za námi. Konečně, já jsem Marxe také studovala, nepolemizuji přes prizma jeho učení sama ze sebou, ale dívám se na věci objektivně s tím, že nic nevzniká z ničeho. Asi tak.

0 0
možnosti
OK

iacobau

8. 2. 2012 11:40
Přemýšlím, proč cítí pan autor

vůči církvím takovou zášť. Kdybyste argumentoval tím, že církve nemají z právního hlediska na majetek nárok, lze o tom polemizovat. Pokud ale vymahatelnost práva podřizujete sympatiím či antipatiím (a je zcela vedlejší, že jde zrovna o církve), pak to svědčí o Vaší mravní úrovni.

A když už tu šermujete s různými dogmaty (mimochodem nevím, proč bych měl jako katolík věřit tomu, že Jan Pavel II. koná zázraky), zajímalo by mne, jestli alespoň tušíte, co se pod pojmy Neposkvrněné Početí nebo neomylnost papeže skrývá.

3 0
možnosti
C

carolusI

8. 2. 2012 0:26
Církev

přežila  Řimské císaře a přežije i postkomunisty překabátěné. Ať už s majetkem či bez něj. To říkám jako náboženský tmář a agent Vatikánu a z pohledu církve heretik až nebezpečný kališník. Církev totiž holenkové není jen zkostnatělá hierarchie, jak by jí mnozí rádi viděli. Jsou to milióny lidí, kteří pochopili alespoň něco z poselství Ježíše Krista a snaží se to aplikovat ve svém životě. To je spiknutí, proti kterému nic nesvedete. A otírat si špinavou nevymáchanou hubu o Jana Pavla II  - to je opravdu ubohost.:-)

5 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

8. 2. 2012 8:15
Re: Církev

To se jí to přežívalo, když je všechny vyvraždila

1 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

7. 2. 2012 22:34
Emoce

To je to, co diktuje vyše politické názory. Tady mi chybí realistický pohled: Co s tím zablokovaným majetkem:

Privatizovat ho včerejším komunistům (ti privatizovali většinu firem). Privatizovat ho zahraničním investorům? Privatizovat někomu jinému? Komu?

Nechat v rukách státu, ten je nejlepší hospodář. Pak uvést, který majetek by se měl ještě z těchto důvodů zestátnit. To by byl věcný pohled.

1 0
možnosti
ZK

SID09

7. 2. 2012 20:48
Nějak to psaní vám jde z kopce dolů

Ne, že byste někdy nějakým článečkem oslnil, dokonce ani průměrných blogů jste moc nenapsal. Zato slátanin jste načmáral dost a tato je další z vašich nejslabších.

Myslíte si, že je důstojné vysokoškolsky vzdělaného člověka se takto shazovat a odhalovat své rozpolcené nitro vašim případným pacientům ? Zamyslete se prosím nad svou tvorbou, nebo pokud opravdu něčemu nerozumíte, tak raději vyhledejte odbornou pomoc - nejlépe ale skutečného odborníka.

!!;-)

4 0
možnosti
VP

neklopit

7. 2. 2012 20:33
Proč mě to nepřekvapuje...

I já mám často nutkání psát o věcech, o kterých nic nevím. Naštěstí tomu zpravidla odolám. A pan Sláma to také jistě časem dokáže.

2 0
možnosti
U

Ulator

7. 2. 2012 20:18
Pane Slámo

Vidím, že Váš břitký humor je pořád na úrovni trapnosti. Místo nebetyčných oslav  pro Masaryka si aspoň nastudujte základní fakta. Vzpomínám si na Váš jeden infantilní článek co končil slovy. Tatíčku, tatíčku. Že vy máte komplex v duchu vyádření Freuda a Junga?

2 0
možnosti
BM

sallyna

7. 2. 2012 19:51
Je mi smutno

Tolik špíny, útoků, zkreslených představ, pomluv a nenávisti. Co je špatného na tom, že člověk věří v Boha? Zkrátka čtyřicet let vlády systému potlačování duchovní stránky našeho života napáchaly nedozírné škody.

Končím s diskusemi na totoo téma,

3 0
možnosti
U

Ulator

7. 2. 2012 20:00
Re: Je mi smutno

A co se zamyslet nad tím co píše Raymond Loewy? R^V

2 0
možnosti
MM

michal-merhaut

7. 2. 2012 18:49
slunce v duši

Pane Slámo, zastáváte se zlodějů a církvi kážete o skromnosti a morálce. Mluví z Vás komunistická propaganda a nic vás nepřesvědčí o tom, že jste si nechal vymýt hlavu stalinistickými proticírkevními a protináboženskými řečmi. O víře a křesťanských dogmatech toho zjevně příliš nevíte. Po 22 letech od revoluce je to smutné, ale co se dá dělat? Mějte slunce v duši, žijte s radostí a respektujte ostatní.

1 0
možnosti
K

kaktusak

7. 2. 2012 18:57
Re: slunce v duši

Vždyť on se přece církví ani vlády nezastává.

0 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

7. 2. 2012 18:47
Ano, jsme ateisti, tak zadne vraceni cirkvi! GENIALNI!

A rovnou bychom meli zrusit veskere cirkevni charity, jsme ateisti, co se k nam cpou. Zrusit cirkevni skoly, katolicka gymnazia a jinou nabozenskou chasku, ktera nam chce delat neporadek v nasem krasnem ateistickem raji. A vyzente nekdo uz ty americke mormony, nahanejici dusicky do  jejich cirkve! A jehovisty! A zakazte znovu rad Boromejek nebo jak se to jmenuje, seberte jim nekdo znovu majetek, ktery dostali.

Za vsechno muzou komunisti, ti ted uz nejsou hlavni vlada, komunisti to sebrali, my jsme ateisti a nic nikomu nedluzime. cirkev stejne nema lidi, kdo by tam v kostele bydlel, ze?

Dekuji za vynikajici clanek. Bajecne argumenty. Vyborna presentace!

3 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

7. 2. 2012 18:56
Re: Ano, jsme ateisti, tak zadne vraceni cirkvi! GENIALNI!

Vy si neuvědomujete,že ta charita není zadarmo. Věřící to dělají jen proto, aby získali další ovečky co budou církvi platit. Vy si také necháte vše nabulíkovat.

A vy nevíte, že ty boromejky dostaly v závěti od Havla 250 miliónů korun? Nebo si snad myslíte, že by o Havla pečovaly zadarmo? Jo, dámo, to ještě neznáte církev

7 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik