Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAP

Culeto

1. 10. 2012 20:27
Autore

Bože můj proč musíte překrucovat historii -je to Vaše touha upravovat ,to co je ,,zatížené chybybami z vývoje´´ a nebo nutnost protože by se Vám teorie rozpadla. Prosím nepřekrucujte výroky, nedávejte jim jiný význam než kdy v životě měly. To je asi tak všechno protože Vy tady můžete urážet koho chcete jak na běžícím páse a já tu nesmím napsat jedním slovem, že jedna z vašich model se ráda rekreovala u jiných žen,což je stará a známý fakt.

2 0
možnosti
ZK

SID09

29. 9. 2012 7:59
Raději sypejte ptáčkům !

Bohumil Sláma a Stanislava Kučerová tady národu předvádí pouze svou hloupost a naprostou nevzdělanost. ;-)!!

5 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

28. 9. 2012 23:22
Svatý Václave,

vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison!

Prostě jste si autore pro svůj blábol nemohl zvolit lepší datum. Nezbývá než se trpně pousmát nad Vaší nebetyčnou houpostí (prý civilizovaný svět spěje k agnosticismu nebo ateismu - tím chcete říci, že Španělsko, Brazílie, USA, Polsko, Itálie a celá řada dalších zemí je asi krajně necivilizovaných - to mi připomíná trapnou nafoukanost bolševických zmetků, kteří si dovolili ateismus nazvat vědeckým světovým názorem, jen aby dehonestovali ty, kteří věří, jako že jsou nevědečtí. Asi jste produkt té doby, autore)Rv

5 0
možnosti
JK

Josef Kobylka

28. 9. 2012 15:51
Od narození nejsem v žádné církvi, ani jsem nikdy nebyl

pokřtěn. Přesto si myslím, že majetek, který byl církvím, existujícím v naší zemi před "Vítězným" únorem, zabaven, jim má být vrácen a pokud vrátit nejde, nahrazen odpovídající finanční částkou. Jenom nechápu proč se mají na tomto vrácení podílet i církve, které zde do února 1948 neexistovaly.

3 0
možnosti
SA

Saltos Alim

28. 9. 2012 17:44
Re: Od narození nejsem v žádné církvi, ani jsem nikdy nebyl

Aby po realizaci odluky církví od státu měly i ty nové církve ekonomick-materiální základ pro svou existenci v rámci demokratického státu - myslím si.   8-o

0 0
možnosti
VS

apoc9

28. 9. 2012 14:51
...

Katolická církev jako jediná na světě hlásá pravdu o člověku a jeho vztahu ke světu a jeho stvořiteli. Neříká a nikdy netvrdila, že její členové jsou apriori morálnější než ostatní. Církev není zatížena omyly, protože její učení pochází od Boha. Moderní filozofie nejsou zdrojem morálky, protože popírají existenci morálky jako takové. Stejně tak popírají důstojnost člověka a překrucují význam svobody. Jediným garantem svobody je pravda, jak správně praví Ježíš v evangeliu: "Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí". Kostely jsou místem pro setkání s Kristem a ne místem pro kulturní vyžití. To je naprosto nedůstojné pro tyto prostory. Církev není státní institucí. Stát nesmí zasahovat do chodu církve. Je nechutné, že tento zmatený nonsens plný omylů vydáváte právě na svátek patrona naší země svatého Václava, který je katolík.

6 0
možnosti
JJ

J-irik

28. 9. 2012 14:44
Jak se opovazujete mluvit za cesky narod?

Rv

6 0
možnosti
P

PPetr

28. 9. 2012 10:23
Zisk z krádeže?

"...pokud by stát bývalé církevní majetky rozprodal družstvům a jiným necírkevním subjektům, daroval obcím atd., netratil by, ale získal by."

Neboli - bývalý církevní majetek existuje, ale než jej vracet, je výhodnější jej ukrást, prodat, nebo rozdat.

Kdo bude další na řadě "Klémo", živnostníci?

Rv

5 0
možnosti
RS

morre

28. 9. 2012 9:40
Jinak

Je autor vpohodě?-""Vzhledem k tomu, že většina náboženství vznikla v minulosti, jsou více nebo méně zatížena omyly, pověrami a mýty""-Na jakých základech vznikla Evropa...na omylech,pověrách a mýtech...

""Kdyby duchovní začali učit na školách."..oni dávno učí,nejen náboženství...církevní školy mají

nejlepší vysledky a pověst,tady sorry ale autor nemá přehled jak to funguje...

5 0
možnosti
RS

morre

28. 9. 2012 9:48
Re: Jinak

""Kostely a jiné církevní budovy by se mohly využívat i jako kulturní a společenská střediska. ""-

Je to blog,ale můžeme si napsat co chceme,ale myslím ,že tvrdit toto si nedovolil ani Klemend Gotvald...

/byt z některých malých kostelů udělali sklady na obilí/

4 0
možnosti

babulababula

28. 9. 2012 9:22
Ono hlavně není co vracet

Jednalo by se o velkolepý dar českého lidu církvím.

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

28. 9. 2012 23:24
Re: Ono hlavně není co vracet

Zase lžeš

3 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik