Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

coj@nato.01

23. 3. 2012 11:00
Seriózní autor, seriózní blog...

:-)...to já si pana Slámu, přečtu vždy se zájmem a rád.R^

0 0
možnosti
FK

ataknevim

23. 3. 2012 9:36
pravdaláskaři?

Bobánku. Dobře ten otazník! Kdy už pochopíte, že těm pravdoláskařům, jejich guru počínaje, vůbec nešlo o nějakou pravdu či lásku v duchu Husově či Svojsíkově. Že to pro ně byl pouhý bojový pokřik či vypočítavý politický slogan, na který naivkové naletí jak komáři na ně?  Pravda a láska vypadá úplně jinak, než  úsilí být prezidentem i za cenu rozpadu masarykovské republiky. Když  vy  furt o tom Masarykovi. Proti tomu nic. Ale proti vaším zcestným a nepravdivým dedukcím.

1 0
možnosti
BS

boblanek

23. 3. 2012 9:43
Re: pravdaláskaři?

Přiznávám, že jsem Havlovi a spol. zpočátku možná věřil víc než zasloužili. Ale rozhodně odmítám přejít do opaku. Tady  je namítstě: nevím, nebyl jsem přímo u toho, nevidím do toho.

0 0
možnosti
MR

rodd

23. 3. 2012 9:16
Ne v zájmu času

ale lidské slepoty. Fatální problém v dnešní době nevidím v jejím stavu lidské populace, ale v tom jak lidi pořád se projektují do lidského ekosystému, ač oněm nic neví, jeho začlenění do dalších ekosystému jež překračují hranice lidského času, a projevů dimenzí. Vidí jen projev tady a teď. Další fatální sklon je projekce jakého si duchovna, či ideálu, aniž by věděli že pochází čistě ze zákonitosti naší živočišné podstaty a je jen v našich hlavách. Smysl lidské společnosti je dvojí, jednak dán naší živočišnou podstatou, udržení životnosti druhu a jednak našim budoucím potenciálem duševností, tj. osobností. Ta nevzniká hned s narozením, ale díky právě stavu v lidských ekosystémech, kde si interakcí vytváří zkušenosti, postoje, poznání a nakonec i vyhranění a osobnost. Nelze na to pohlížet z globálního hlediska, jak to děláme teď, ale z projekcí několika rovin a podstat. Osud člověka je v tomto evolučním prostředí duše se postupně osamostatnit a nakonec jít vlastní cestou ... .

0 0
možnosti
WG

marwill

23. 3. 2012 9:24
Re: Ne v zájmu času

To české "ono to nějak dopadne" nebývá tím nejlepším životním postojem. Pasivita může být i forma spoluviny. Psát o dílčích každodenních excesech současné party Dolce vita (sladký život) skoro nemá smysl. Jim je totiž už úplně jedno, co si o nich myslíme. Pro ně je důležitý každý další den navíc u koryta. A platí to v různé míře pro všechny současné parlamentní strany. Jen se ukřičte, upište, uprotestujte,… Hlavně, že karavana táhne dále. O víkendu v Dubaji na golfu..."

2 0
možnosti
DM

dvdmchl

23. 3. 2012 9:09
Hezky naspané.

A za pravdu vám dává i článek 23. ústavy. Jenže jak poznat že už bylo vyzkoušeno vše pokojné a že už to doopravdy nejde jinak?

0 0
možnosti
BS

boblanek

23. 3. 2012 9:26
Re: Hezky naspané.

To říká hezky "parchant" Marx: zvýhodnění se svého zvýhodnění nevzdají dobrovolně. Havlíček s Masarykem ovšem říkají, na rozdíl od Marxe, že žádná revoluce, pokud je "lid nevzdělaný", nic moc nedokáže. Viz Egypt, viz náš Listopad 89.

4 0
možnosti