Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAP

Culeto

3. 9. 2012 19:41
Kde nic není ani smrt nebere

pane Slámo i průměrně inteligentní foxterier je schopen složit koláž z výroků prof. Bělohradského, Masaryka a jiných. Možná, že by se pánové divili, co se z jejich slov dá poskládat a jak se jejich myšlenky dají prezentovat. Nicméně já s Vámi souhlasím, proti demagogii by se mělo bojovat ,v tom s Vámi souhlasím, potíž vidím v tom, že Vy sám jste demagog. Pokud bych Vás směl poprosit ,jestli byste si mohl pro svou obscesivní poruchu vybrat něco jiného , udělal byste mi velkou službu.Díky

3 0
možnosti
VI

Vlad IV

3. 9. 2012 18:38
Opakování

je matkou moudrosti, slaměnný žvanile:

http://www.youtube.com/watch?v=uhK1ER3B4Hg

XVX

1 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

3. 9. 2012 19:29
Re: Opakování

Kdyby jen žvanil, to by bylo pěkné. Ten člověk se snížil k psaní pamfletů nejnižšího řádu. Přečetla jsem mezitím článek Nejhorší v politice jsou "nevinní slušní"

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

3. 9. 2012 17:25
A nějaký argument, autore by nebyl?

Celý tento článek je v podstatě jen článek složený z proklamací, aniž byste se pokusil jít trochu hlouběji do problematiky.

V článku, který má i s nadpisem něco málo pod 120 slov jste použil slovo demagogie a jeho obdoby sedmkrát, tedy přibližně každé sedmnácté slovo (a to jsem do počtu slov započítával i spojky a zvratná zájmena "se"), aniž byste jen jednou definoval, co to demagogie je.

Demgogie, podle slovníku cizích slov, je "využívání zkreslených, zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců a skupin".

A teď mi předložte, v čem je teologie demagogická, v čem je demagogem Dominik kardinál Duka, v čem je náboženství oecně demagogií? Nebo je demagogií pouze katolická víra, ale třeba lutheráni, či evangelíci (Vrahu, to není proti vám) demagogy nejsou? A víte v čem je rozdíl mezi katolíky a protestanty?

3 0
možnosti
JS

Jana S.

3. 9. 2012 17:53
Re: A nějaký argument, autore by nebyl?

Myslím, že ani neví v čem je rozdíl. Myslím, že kdyby vešel do anglikánského a nebo tradičního lutheranského kostela, tak ani nebude vědět, že je u protestanstů.

1 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

3. 9. 2012 15:45
Pane autore

vzhledem k tomu, že se prezentujete jako mluvčí Charty 2012 a spoluautor jejího Prohlášení, pročetla jsem. Ozvěna Charty 77 ještě pozitivně doznívá. To, co nově zaznívá z vašich úst je jako duté hlasy zombíí. Klišé, bezobsažnost, Havlovo jméno jako mantra. Nemáte co říci, nevzbudíte zájem, nebudete mít ohlas. Vlnka, kterou se snažíte vyvolat bude záhy zrušena interferencí s jinými vlnami. Obávám se, že pokud jste zkoncipováním tohoto uskupení a uchopením slavného jména nabyli pocitu vlastní důležitosti, velmi se mýlíte. Nevím, zda z vaší dílny pochází kandidatura paní Fischerové na post prezidenta, pokud ano, je to první mohutné šlápnutí vedle.

Prošla jsem Vaše minulé články. Našla jsem demagogii hraničící s arogancí. Perlou mezi nimi je "Otevřený dopis představitelům české katolické církve". To člověk opravdu zírá.

2 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

3. 9. 2012 15:47
Re: Pane autore

Pokud tedy jste, milí Chartisté 2012, momentálně zachváceni jakousi

pansofickou křečí, pokuste se v sobě najít trochu pokory. A třeba

zarelaxovat nad páně Svěrákovou-Smoljakovou hrou Švestka. Přeji hodně

úspěchů k znovunalezení duševní rovnováhy a bezpečné přistání ze

samolibých výšin.

2 0
možnosti
OK

iacobau

3. 9. 2012 15:30
Nomen omen!

2 0
možnosti
LA

lord Acton

3. 9. 2012 15:23
Mletí prázdného Slámy..

Rv

2 0
možnosti
JS

Jana S.

3. 9. 2012 14:46
Nějak mi nedá

Jak se díváte na Dekret Kutnohorský, který prosadil Mistr Jan Hus a spol a který znamenal odchod toho nejlepšího z Univerzity zvané Karlova a tudíž po její krátké existenci i úpadek, a jak se díváte na to, že k pozdvižení Učení Pražského došlo až za Ferdinanda II., který předal univerzitu do správy jezuitům? :-)

2 0
možnosti
Q

QQ.

3. 9. 2012 14:45
Kde je clanek - blog??? Nestratil jste nic???

To je tech nekolik nesmyslnych radek?;-D;-D Cetl jsem tu stovky kvalitnejsich komentaru.

2 0
možnosti
JS

Jana S.

3. 9. 2012 14:19
Ještě jednu věc autore

Paul Johnson (nelze podezřívat ani v nejmenším k sympatiím ke křesťanům) řekl. "Hlavní moc církve spočívá v její samostatnosti. Křesťané se během 3sta letého pronásledování naučili, že stát ke svému životu nepotřebují". Pokud to pochopíte, tak poznáte, že ne majetek nebo podíl na státní moci dělá církev mocnou. Mocnou jí dělá to, že stát nepotřebuje:-)

5 0
možnosti
BS

boblanek

3. 9. 2012 15:18
Re: Ještě jednu věc autore

Samostatní jsou i státem placení učitelé, měli by být i prokurátoři atd.

0 0
možnosti
OK

iacobau

3. 9. 2012 14:04
Příliš jednoduché

Někteří z nás vidí svět opravdu tak prostý, jak je v pohádkách Boženy Němcové. Týká se to občas i lidí s titulem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik